Last news in Fakti

9 Септември, 2018 19:59 4 283 13

Вучич: Благодаря на Русия

  • сърбия-
  • алекснадър вучич-
  • косово

Сръбският президент възмутен от случилото се в Косово

Вучич: Благодаря на Русия - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на Сърбия Александър Вучич благодари на Русия за подкрепата по въпроса за Косово, съобщи РИА Новости.

В момента Вучич е на посещение в Косово. Протестиращи албанци блокираха неговия път към села със сръбско население.

Те настояваха Вучич да се извини за сръбските престъпления по време на войните в Югославия. Самият той изрази възмущение от това, че пътят му до село Баня е бил блокиран.

„Благодаря на братята от Русия, които бяха до нас, когато нямаше никой друг. Ние ще победим без война, но няма да се поколебая, ако бъдем нападнати от Косово.

Искаме компромис, а не диктат. Ще трябва да се откажем от доста неща и да работим много, за да постигнем промяна. Трябва да решим дали искаме договор с албанците. Сърбия няма да влиза в НАТО“, заяви Вучич.

Очаква се той да преговаря с косовските власти. Споразумение ще позволи и на двете страни влязат в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    26 23 Отговор
    Тоя суяк гледа да бозае от две нянки ама накрая ще суче от чепа!
  • 2 Тоя с Ху.

    33 20 Отговор
    Сърбите са долни боклуци , само ако си направите труда да прочетете историята на балканите в недалечното минало и ще промените мнението си за сърбите евентуално ако сте българи и родолюбци , няма да защитавате и подкрепяте Сърбия . Да ни връщат западните покрайнини , гадовете , не ме интересува Русия САЩ мащ никой , чудовищна неправда спрямо България и да си поделим македония с гърците чак тогава може и да помислим дали ще ги подкрепим за каквото и да било , шушумиги страхливи са сърбите и двуличници , Братко друг път .
  • 3 Бесен Язовец

    16 9 Отговор
    Голяма каша е тази новина и нейното заглавие ! Албанците не го били пуснали и му блокирали пътя, понеже искали Вучич да се извини за сръбските престъпление и бла, бла... и изведнъж съвсем друга тема, благодаря на братята от Русия, дет бяха до нас и бла, бла, бла...)) Къде до тях са били руснаците, защо са били и какво общо има даденото предложение с това, че албанците не са го били пуснали в Косово ??

    Коментиран от #4

  • 4 копи пейст

    11 6 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Управляващите в Русия коват спешен план за действие на Балканите, предаде агенция „Блумбърг“. "Москва е силно обезпокоена от разширяването на НАТО и Европейския съюз в Югоизточна Европа и заради това в Кремъл се готвят за противодействие. Русия губи позиции в стратегическия регион, който свързва Европа с Азия и Африка, пише още медията....Според медията руският президент ПУТИН Е ДАЛ ЛИЧНО ПОРЪЧЕНИЕ НА БИВШИЯ ДИРЕКТОР НА ИНСТИТУТА ЗА СТРАТЕГИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ РЕШЕТНИКОВ ДА ОГЛАВИ РАЗРАБОТВАНЕТО НА ПЛАНА ЗА ДЕЙСТВИЕ.
  • 5 Bogoridi

    14 11 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Сърбите са долни боклуци , само ако си направите труда да прочетете историята на балканите в недалечното минало и ще промените мнението си за сърбите евентуално ако сте българи и родолюбци , няма да защитавате и подкрепяте Сърбия . Да ни връщат западните покрайнини , гадовете , не ме интересува Русия САЩ мащ никой , чудовищна неправда спрямо България и да си поделим македония с гърците чак тогава може и да помислим дали ще ги подкрепим за каквото и да било , шушумиги страхливи са сърбите и двуличници , Братко друг път .
    mnogo dobre kazano

    Коментиран от #6

  • 6 ИМПЕРИАЛИСТ

    11 9 Отговор

    До коментар #5 от "Bogoridi":

    Сърбия е рожба на ИРИ за да напада БЪЛГАРИЯ в гръб при войните ни с Византия. База и плацдарм за превратаджиите от новата ни история. Продажна и долна шумадийска сган, а иначе пък произходът им е Български... Въобще „....Историята пази своите мръсни тайни в гащи с як ластик....”
  • 7 Долни и гадни...

    11 11 Отговор
    ...са сърбите. По-добре с турците отколкото със сърбите. Дистанция и толкоз. Да благодари Вучич на Русия за "евтините " им горива:)
  • 8 Тръмп

    9 5 Отговор
    Сърбия да става руска губерния, не ми пука че толкова тъпи! :) Жалко, че Раковски, Левски и другите легионери, които се биха за Белград-напразно!
  • 9 георги георгиев

    4 1 Отговор
    Братята сърби,ако наистина са ни такива,би трябвало да ни се извинят подобаващо,като сключат договор с нашата държава за вечен мир и дружба,скрепен с въстановяване на границата между двата братски народа преди 1918 година.На пръв поглед това звучи по детски наивно,но аз сигурен,че това рано или късно ще стане,стига този "ИДЕАЛ"да стане една от най-важните цели за следващите 30-40 години на нашето "европейско"развитие.Тази цел трябва да първостепенна задача на всички бъдещи президенти,премиери,външни министри и всички други които да работят за тази най-важна кауза на нашия български народ.
  • 10 георги георгиев

    2 0 Отговор
    Извинете,че съм пропуснал две съществени думи,които не променят смисъла на написаното,но все пак не е коректно спрямо нашия прекрасен език,който по моето скромно мнение е може най-богат език в света,а защо не и във "всемира"от гледна точка на възможността да се опишат всички възможни "полети"на душата и тялото на всякакви живи същества!
    В тази връзка правя следните добавки:
    -Второ изречение-....звучи по детски наивно,но аз СЪМ сигурен.....
    -Трето изречение .Тази цел трябва да БЪДЕ първостепенна задача на всички бъдещи ....
    Още един път ИЗВИНЕТЕ и лека нощ за някои и лека утрин за други!!!
  • 11 1944

    2 1 Отговор
    руснаците си намериха евтина шлюха на балканите.
  • 12 соросоидни кърлежи

    2 0 Отговор
    който влезе в НАтО, остава без армия. Например БГ.
  • 13 Иван

    0 0 Отговор
    Така е първо трябва да се извини и те също трябва и след това трябва да започнат да си говорят отнякъде. Ясно е че сърбите са в известна степена онеправдани, но те са си виновни. Вместо с оръжие можеха с хитрост, ама не, балкански манталитет и простотия. Нищо не са научили докато са били част от Австрия, за разлика от унгарците. Големи приказки ама после голям не го вадят, всичко им е така на тях за съжаление...не че ние сме мноого по-различни сега де..