10 Септември, 2018 09:34 3 922 18

Турция: Няма да сме отговорни за бежанската вълна

  • турция-
  • сирия-
  • вълна-
  • идлиб-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • война-
  • сюлейман сойлу

Турция е изправена пред сериозен проблем

Турция: Няма да сме отговорни за бежанската вълна - 1
Снимка: БТА/ AP

Анкара няма да бъде отговорна за миграционната вълна при евентуална атака срещу Идлиб. Това заяви в граничната със Сирия провинция Хатай турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу, предаде БНР.

Сюлейман Сойлу още веднъж подчерта, че, заради гражданската война в Сирия, Турция е изправена пред сериозен проблем. В страната живеят около 3,5 млн. сирийски бежанци и Анкара се опасява от нова бежанска вълна при операция срещу Идлиб. В града са съсредоточени множество въоръжени бунтовнически и екстремистки групи.

По думите на турския вътрешен министър над 250 000 сирийци са се върнали в страната си за последните 2 години, като 160 000 от тях са отишли в териториите, обхванати от операцията на турската армия „Ефратски щит“ от август 2016 до март 2017 година.

Турция няма намерение да наблюдава отстрани или да участва в тази „игра“, ако международната общност си затваря очите пред убийствата на хиляди невинни хора в Сирия. Това пък написа в „Туитър“ турският президент Реджеп Тайип Ердоган. По време на срещата на президентите на Иран, Русия и Турция в Техеран той предупреди, че операция на сирийската армия в района на Идлиб ще се превърне в „кървава баня“ и ще доведе до „катастрофа и хуманитарна трагедия“. Поради това турският лидер призова за временно примирие с бунтовниците, за да се предпази цивилното население.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОБЕКТИВЕН. НАБЛЮДАТЕЛ

    31 8 Отговор
    АбСОЛЮТНО Е ПРАВ БАЙ ЕРДО.
    АКО ИМА НОВА БЕЖАНСКА ВЪЛНА , ТУРЦИЯ САМО ЩЕ ГИ СЪПРОВОЖДА ДО БАЛКАНИТЕ БЕЗ ДА ИМ ПРЕЧИ.
    А НИЕ ДА СЕ ГОТВИМЕ ЗА ПОСРЕЩАНЕТО НА НОВИТЕ ТУРИСТИ КОИТО С ОСНОВАНИЕ БЯГАТ ОТ ВОЙНАТА.
    НЯКОЙ РЪЧКА КОШЕРА СМОСИТЕ .
    Само че кой ще отнесе последствията ?

    Коментиран от #12

  • 2 Иде втората серия

    17 1 Отговор
    Лошото е че и баба ми Меркел също не ги ще вече, къде ще бъдат настанени???
  • 3 юрист

    11 30 Отговор
    Пуйката да не се прави на ощипана госпо'ица- пуйката ПОЛУЧАВА МИЛИАРДИ ЕВРО, ЗА ДА СТОЯТ МИГРАНТИТЕ НА НЕЙНА ДЪРЖАВНА ТЕРИТОРИЯ! НЯМА СПИРАНЕ НА МИГРАНТИТЕ В ТУРЦИЯ= НЯМА ПАРИ В ЕВРО ЗА ТУРСКАТА ДЪРЖАВА И ЛИРАТА ИМ СТАВА ХИПЕРИНФАЛЦИОННА ВАЛУТА, А ТУРЦИЯ СТАВА НОВАТА ВЕНЕЦУЕЛА- това е реалността, а пуйката- ако ще!

    Коментиран от #4, #9

  • 4 ivan4o

    16 5 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Не не, немам думи
  • 5 Румяна Костова

    13 7 Отговор
    Ставам особена подозрителна когато политици ми заговорят за безпокойството си за мирните жители в Сирия.Когато американци и англичани бомбардират същите тези мирни граждани,те се борят с демоничния режим на Асад.А ако руснаците атакуват гнездото на терористите, те ще предизвикат имигрантска криза?След като вече има в Турция 3,5 милиона!Колко ли ще са мирните жители ,непобегнали още от Идлиб,че точно те ще обърнат имигрантската каруца?

    Коментиран от #8

  • 6 !?!?

    9 19 Отговор
    Абе, Ермангал откога зажали кюрдите!?!?!?

    Коментиран от #7, #13

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Стефанакис

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Румяна Костова":

    Е сега кой ги трепе ? Ще ги приемешли у вас няколко семейства?
    Гледам че одобряваш действията на неки търсачи на силни усещания.
    Само че да не е за наша сметка, а си имат гоооляма обширна и плодородна земя.
    Нека си ги закара там и там да им чете лекцийи за тяхната демокрация
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 стоян георгиев

    5 17 Отговор
    ердоган що не каза че основната причина идлиб да бъде нападнат е именно неговата двоина игра и предателство?сега бил разтревожен?????ами що не беше като се договаряше с иран и русия зад гърба на съюзниците си бе убавец?ако турция не бе минала в лагера на путин нямаше да има никакви операции в идлиб,но тва султана лекого премълчава!

    Коментиран от #16

  • 11 Месут

    16 5 Отговор
    Ердо крайно време е да пуснеш бежанците към Европа.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Клин

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "!?!?":

    А ти за тях ли се погрижи??
  • 14 -123-

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Moмо":

    Баба Меркел вече не иска бежанци. Пробваха какво ли не, за да ги интегрират не става. Затова мисля, че ще каже на ББ да приеме новата партида, а той естествено няма да откаже. Ей тогава може да се образува нов етнос- циганите ще се омешат с бежанците.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Стоене, стоене

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Май никой няма в главата ти. Ердоган прави само полезното за страната си. Ако не търсеше компромис с Русия и Иран сега щеше да храни не 4 млн мигранти, а 8.
    Защо се мъчиш да коментираш изобщо?

    Коментиран от #17

  • 17 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Стоене, стоене":

    ердоган прави наи-лошото за страната си,а ти наи-лошото за турския народ,подкрепяики един шизофреник и диктатор съсипващ турция.след като султана влезе в съюз с русия и ирна тои компрометира зоните под свои контрол квито са идлиб гута и июгоизточна сирия.след което тия зони бяха нападнати и разгромени от новите му съюзници изключая идлиб която сега е наред.това доведе асад до победа и до нов наплив на бежанци,а същотака създаде огромни проблеми в нато коалицията .та предатела и шизофреник ердоган постави плана на неговите съюзници под въпрос с деиствията си само заради личното си его,а деиствията му водят до огромни сътресения на турция и турския народ и наи-лошото оставиха турция сама в тази ситуация.на клепоушковци като теб с трети клас основно обаче тва не ви прави голямо впечетление ,за вас е важно че отново си имате султан.няма проблеми имате си!
  • 18 ПенаОтНощнатаСмена

    0 0 Отговор
    споко, бай Ху изтреби козите на хората по границата, великата китайска стена вече е паднала на няколко места ;) Изперкел ще го погали по главицата и ще ги настани краварските терористи да си съжителстваме тука :) който оцелее де, дано рашъните пак оправят нещата където ги забърка прогнилия запад
Новини по държави: