10 Септември, 2018 15:56 33 521 52

Библейско пророчество за края на дните се изпълни след цели 2000 години (ВИДЕО)

  • библия-
  • пророчество-
  • библейско-
  • края на света-
  • края на дните
Библейско пророчество за края на дните се изпълни след цели 2000 години (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Библейско пророчество се изпълни за пръв път от 2000 години. В Израел се роди първото червено женско теле за последните две хилядолетия. The Temple Institute обявиха за чудотворното раждане в YouTube канала си, като обявиха, че телето и майка му ще преминат през подробни изследвания, за да разберат дали всичко със здравето им е наред.

В изявлението, институтът казва, че червеното женско теле "носи обещанието, че библейската чистота се е върнала в света". Както в християнството, така и в юдаизма, червените юници се появяват в историите, които говорят за "края на времето".

Раждането и жертвата на червена на цвят крава предхожда построяването на третия храм в Ерусалим. В Юдаизма построяването на храма ще се случи преди идването на месията. Предишните два храма са унищожени.

Всъщност институтът, както и няколко други организации, са създадени именно с целта на построят третия храм на хълм Мория, наречен иначе Хълмът на храма. Някои теолози вярват, че построяването на храма е свързано неизменно с последните времена или "деня на страшния съд".

Директорът на институтът равин Чейн Ричман вярва, че е дошло времето храмът да бъде построен след като се е родила червената крава. Въпреки че на видеото, публикувано в YouTube канала, се вижда колко съвършено червено е малкото теле, все пак съществува риск то да бъде "дисквалифицирано".

Хора от управлението на института откриват програмата за създаването на червена юница в Израел преди 3 години. От тогава насам те се надяват да създадат съвършената червена крава като използват импортирани ембриони от червени ангус крави.

Израелските медии вече предават, че редица равини са посетили червеното теле и са потвърдили, че то е перфектно, за да бъде изпълнено пророчеството.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пища Хуфангел

    60 7 Отговор
    Само на мен ли ми се вижда че и майката е червена? И това червено с доста фантазия го виждам по- скоро е нюанс на рижавото.

    Коментиран от #24

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Оракула

    25 3 Отговор

    До коментар #2 от "АУДИттрс420":

    Ако с цвят червен е поличба!
  • 4 Шалом

    63 9 Отговор
    ПОЛИЧБАТА Е ЗНАК КЪМ ЕВРЕИТЕ А НЕ КЪМ ЧОВЕЧЕСТВОТО!
  • 5 Цецо

    50 7 Отговор
    Добре, сега да пристъпят към модификацията на синьо теле.... смешници! :)))

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гнида

    39 5 Отговор
    Аз червено не видях ..... Или съм далтонист или статията е пълна глупост !

    Коментиран от #40

  • 8 Пешо Манафа

    30 3 Отговор

    До коментар #5 от "Цецо":

    Аааааа това си е българска порода от Подуянския край.

    Коментиран от #10

  • 9 пипи дългото чорапче

    17 21 Отговор
    Има неща с които шега не бива.Има си такъв институт доколкото знам вече е почнала обратното броене и нещата се случват едно по едно.Но там където е последният храм е арабската джамия.Ще гледаме точно Как там трябва и как ще бъде храма.Доколкото знам вече всички предмети за храма са направени точно по копия с точните материали.Ритуалите също се знаят.Подготвят се и свещеници.Но католицизма не разгласява,православието въобще не говори за това.А наистина трябва да знаем!
  • 10 Цецо

    13 3 Отговор

    До коментар #8 от "Пешо Манафа":

    Макар да съм левскар... оценявам хумора ти... съвсем на място ми отговори! :)))

    Коментиран от #13

  • 11 onq s konq

    16 4 Отговор
    На комшията не само телето еми и прасетата са червени ! Кво толко е станало !
  • 12 стати

    26 5 Отговор
    Юдаизмът е свършен преди 2000 години. Йоан Кръстител е последният пророк, а скъсването на завесата на светаясветих е край на тяхната религия и на храмът, за всички времена. Храмът е построен преди 3 хиляди години, а няма такъв 2 хиляди години, няма да има никога.

    Коментиран от #52

  • 13 Bubbles

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Цецо":

    Хихи аз съм Локомотивец, нищо лично, беше просто шега. :)
  • 14 Савата

    24 3 Отговор
    Тя и майката е червена.Аз питам.Защо не е било поличба раждането на майката ами е поличба раждането на детето.Дали защото журналистиката напоследък взе да пише за всякакви глупости.
  • 15 Morgoth

    35 4 Отговор
    Понеже има такова пророчество са седнали да правят ГМО крава, която да го изпълни?

    Коментиран от #36

  • 16 пипи дългото чорапче

    12 10 Отговор
    Защото когато се роди трябва да отговаря на определени условия:без петно,белег,и други такива.Страшно много изисквания за да бъде пренесено в жертва.Едно време в Бия също се е давал в църквата например на 1.09 най хубавия плод като дар към Бога.На Петров ден се коли най младо и хубаво петлета има и други обичаи.Да,ти работиш,но ако не е Той да ти даде работа и благослови забрави че ще успееш.Затова се гледа и телето-род,белези,място на раждане

    Коментиран от #20

  • 17 пипи дългото чорапче

    9 11 Отговор
    До Стати:То и еврейска държава е нямало ама сега е точно там където я описва библията
  • 18 Валя

    22 11 Отговор
    Религиозната лудост отново е на лице , почти съм сигурна че именно тия откачени ще довършат човечеството , щом по изкуствен път чак са решили да си збъдват ,,пророчества,, ми е напълно ясно , лошото е че ще пострадаме ние трезвомислещите
  • 19 стати

    15 4 Отговор
    Аз ти казвам какво пише в Библията - Новият Завет. НОВИЯТ ЗАВЕТ! Новият завет слага край на Старият Завет, и обещава Нов Ерусалим, и никога повече соломонов храм. До пипи чорапчето - вероятно изсрала тази статия.
  • 20 Брях

    7 3 Отговор

    До коментар #16 от "пипи дългото чорапче":

    Ку ку
  • 21 пипи дългото чорапче

    7 3 Отговор
    Благодаря,но не те обиждам.И второ,не говоря Стар-Нов Завет,а говоря факти.Да,има институт.Да,търсят се пророчества.Да,чужди държави и сега са дали материал за храма,но говоря като факти и не оспорвам православни я мироглед по темата.Другото Вие си го тълкуватели както щете.Да,има отношение Тръмп към храма и признаването на Ерусалим.
  • 22 Bahti

    6 4 Отговор
    Изплискали са легена Отдавна! Червени телета, комети, съдилища, краища на светчето.
  • 23 пипи дългото чорапче

    1 2 Отговор
    Позоваваш се на Новия Завет.Погледни Данаил9:24-27

    Коментиран от #25

  • 24 furguson

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пища Хуфангел":

    Колегa то нa цвят може и орaнжево дa е но се кaзвa че е червено.
  • 25 стати

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "пипи дългото чорапче":

    Позоваваш се на Старият завет, и как тълкуваш този откъс от Данаил?
  • 26 стати

    5 2 Отговор
    Въпрос: Какво беше значението на това, че завесата на храма се раздра на две, когато Исус умря?

    Отговор: По времето на Исус, святият храм в Ерусалим беше център на юдейския религиозен живот. Храмът беше мястото, където се принасяха животински жертви и се изпълняваше стриктно поклонение според Мойсеевия закон. Евреи 9:1-9 ни казва, че завесата на храма отделяше Пресветото място – земното обиталище на Божието присъствие – от останалата част от храма, където обитаваха хората. Това означаваше, че човек беше отделен от Бог заради греха (Исая 59:1-2). Само на първосвещеника беше позволено да минава отвъд тази завеса веднъж в годината (Изход 30:10; Евреи 9:7), за да влезе в Божието присъствие от името на целия Израел и да направи изкупление за греховете на народа (Левит 16).
  • 27 стати

    8 2 Отговор
    „А Исус, като извика пак със силен глас, издъхна. И, ето, завесата на храма се раздра на две отгоре до долу” (Матей 27:50-51а).

    Какво означава това? Какво значение има за нас днес раздраната на две завеса? Най-вече, разкъсването на завесата в момента на Исусовата смърт драматично символизира, че Неговата жертва, проливането на Неговата собствена кръв, било достатъчно изкупление за греховете. Това означава, че сега пътят към Пресветото място е открит за всички хора, по всяко време, за юдеи и езичници.

    Когато Исус умря, завесата се разкъсва и Бог излиза от това място, за да не се върне никога повече да обитава в ръкотворен храм (Деяния 17:24). Бог приключва с храма и неговата религиозна система, и храмът и Ерусалим са оставени „запустени” (унищожени от римляните) през 70 г. от Хр., точно както Исус пророкува в Лука 13:35. Докато е имало храм, той означавал продължаването на Стария Завет. Евреи 9:8-9 говори за епоха, която преминава, тъй като е установен Новият Завет (Евреи 8:13).
  • 28 стати

    8 2 Отговор
    В известен смисъл завесата символизираше самия Христос като единственият път до Отец (Йоан 14:6). Това се показва от факта, че първосвещеникът трябваше да влиза в Пресветото място през завесата. Сега Христос е нашият върховен Първосвещеник, и като вярващи в Неговото свършено дело, ние участваме в Неговото по-добро свещенство. Сега можем да влезем в Пресветото място чрез Него. Евреи 10:19-20 казва, че верните влизат в светилището чрез „кръвта на Исус, през новия и живия път, който Той е открил за нас през завесата, т. е. плътта Си.” Тук виждаме изобразяването на Христовата плът, разкъсана за нас точно като завесата, която Той раздра за нас.

    Исторически факт е, че завесата беше разкъсана отгоре до долу. Цялото значение на това събитие е обяснено в славни подробности в книгата на Евреите. Ритуалите в храма бяха сенки за бъдещите неща, и всички те сочеха в крайна сметка към Исус Христос. Той беше завесата на Пресветото място, и чрез Неговата смърт верните имат сега свободен достъп до Бога.

    Завесата в храма постоянно напомняше, че грехът прави човечеството негодно за присъствието на Бога. Фактът, че приносът за грях беше принасян веднъж в годината заедно с безброй други жертви, които се повтаряха ежедневно, показва явно, че грехът не можеше да бъде истински изкупен, нито изличен чрез животински жертви. Чрез Своята смърт Исус Христос премахна бариерата между Бога и човека, и сега ние можем да отидем при Него с увереност и дързост (Евреи 4:14-16).
  • 29 пипи дългото чорапче

    4 3 Отговор
    Продължавам Солунци2Откровение11-19.Само един въпрос-смяташ ли че голяма част от четящите биха разбрали спора ни с теб?Не е ли по добре да обясниш повече хора да те разберат?Не са ли искали апостолите да разнасят истината до по широк кръг хора.Добре,обясни и ние да разберем.Избухването не е уместно.
  • 30 пипи дългото чорапче

    4 1 Отговор
    ЗНАНИЕТО/ИНФОРМАЦИЯТА Е СИЛА!
  • 31 стати

    8 4 Отговор
    Даниил 9:26,27

    Народът на княза, който ще дойде, ще погубят града и светилището. (...)

    И един, който запустява, ще дойде яздещ на крилото на мерзостите; и гняв ще се излее върху запустителя до определеното време.

    ----------------------------------------------------

    Пророчеството на Даниил 9 гл. завършва трагично с вестта за разрушението на Ерусалим и храма.

    И този път предсказанието било изключително точно: през 70г. сл. Хр. Римската армия, водена от Тит, разрушила Ерусалим и напълно унищожила храма.

    Даниил посочва колко дълъг щял да бъде периодът, водещ до идването на „Водача, Месията“. В пророчеството се говори за „седем седмици и още шейсет и две седмици“ — общо 69 седмици. Колко трае този период? Редица преводи на Библията отбелязват, че това не са буквални седмици от по седем дни, а седмици от години. Тоест всяка седмица е дълга седем години. Идеята за седмици от години (периоди от по седем години) била позната на юдеите в древността. Например всяка седма година те спазвали съботна година. (Изход 23:10, 11) Затова пророческите 69 седмици се равняват на 69 периода от по 7 години, което прави общо 483 години.

    Сега трябва само да изчислим. Ако от 455 г. пр.н.е. отброим 483 години, стигаме до 29 г. от н.е. Именно през тази година Исус бил покръстен и станал Месията! * (Лука 3:1, 2, 21, 22) Нима това не е забележително изпълнение на библейското пророчество?

    Коментиран от #38

  • 32 Крум

    8 3 Отговор
    Смях....пълен прилича на нова сага от Властелина на пръстена.Тези шизофреници е време да разберат че единствено техния край идва а телето си е теле според нашето пророчество идва края на САЩиИзрахел.
  • 33 Крум

    5 3 Отговор
    Смях....пълен прилича на нова сага от Властелина на пръстена.Тези шизофреници е време да разберат че единствено техния край идва а телето си е теле според нашето пророчество идва края на САЩиИзрахел.
  • 34 педал

    0 10 Отговор
    Ако има в този форум педали моля пишете.Обичам да духам! Обичам и да ми духат!Държа на чисто плътни момчета и траверси.

    Коментиран от #41

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 пипи дългото чорапче

    5 4 Отговор

    До коментар #15 от "Morgoth":

    Крум е, смях,смях,кукувици ни но задайте си въпроса защо едно късче земя го искат всички?Защо евреките и досега са ненадминати банкери,лекари,и се смятат за най добрите психолози?И защо всички им вървят по гайдата?

    Коментиран от #45

  • 37 На дойче веле в уститиш

    6 7 Отговор
    Аре бегайте от тука бе промити соросоидни мозъци тръгнали за края на света да ми говорят смешниците
  • 38 Валя

    7 7 Отговор

    До коментар #31 от "стати":

    Моите извинения ама всичкото това, за което говорите си е чиста боза
  • 39 Данчо Попов

    7 4 Отговор
    Въпрос: -На кой хълм са паднали най-много жертви?
    Отговор: -На Венерения хълм.
  • 40 Цццццц

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "гнида":

    Ти си антисимит😁
  • 41 El comandante

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "педал":

    Пиша ти. И сега 'кво?
  • 42 Тодор К

    5 4 Отговор
    Нов край на света....Пак чакаме Месия!Нищо ново,религията оперира главно със страха....Изпитана рецепта!
  • 43 Meganoob BG

    2 4 Отговор
    Нека разбера. Някаква кратуна пак предсказала края на света. И пак има хора в обществото които им вярват на такива. Стига бе! Трябваше да вярваме че ще умрем и през 2012та. Като са погледна още не съм умрял и като гледам през прозореца всички сгради си стоят поне в моя град. LMAO
  • 44 закъсняха с храма

    1 3 Отговор
    ...има, няма 30 години. Те отдавна се родиха и умреха от виетнамска ръка. Говоря за Червените Ккхмери.
  • 45 защото

    4 3 Отговор

    До коментар #36 от "пипи дългото чорапче":

    Защото са издигнали мошеничеството в национален идеал. Ако не бяха те, щеше да е някой друг, следващия по редицата . Във всяка дейност си има някой, който да е "най". Те са изгнаници от 2000 години. Това автоматично означава поколения наред, които живеят при по-трудни условия, в по-усложнени взаимоотношения с околния социум. Естествения отбор сред тях селектира най-приспособените. Освен това, доколкото ми е известно, тяхната религия изисква задължително познаване на буквите от най ранна възраст-смятат ги за свещени. Не можеш да си правоверен без да ги познаваш( нещо като кръщенето при християните). Това означава, че религията им изисква 100% грамотност на населението. И резултата е налице. Това не означава, че автоматично трябва да получат правото на власт над целия свят. Интелекта е инструмент за развитие, но не той е двигателя на това развитие, а единението между хората. Аз, лично, съм бил много пъти свидетел как неукия намира най оригиналното решение в заплетена ситуация точно защото съзнанието му не е канализирано от обучение.

    Коментиран от #46

  • 46 защото

    3 3 Отговор

    До коментар #45 от "защото":

    Живота е сложно нещо, създава толкова разнообразни ситуации, че не можеш да ги обхванеш с ограничена система от правила. В някои ситуации е необходим образован интелект, но в други е необходимо свободно, "диво" съзнание. И само ако различните хора могат добре да си взаимодействат обществото има шанс да се развива наистина, а не само да създаваме кенефи и триене във Вселената
  • 47 Torlak

    3 3 Отговор
    Хитлер ще ги оправи...
  • 48 Мим

    3 3 Отговор
    Защо спорите бе хора и в България имаме такива крави.А тука няма ли някакво пророчество
  • 49 Аз съм,който съм

    7 0 Отговор
    Пълна лъжа от тези,които приготвят пътя на антихрист,тези на които Бог в голямата си милост изпрати Сина си,но те го презряха и убиха.Точно поради тази причина господарят на този свят,сатана им даде всички богатства на света,в замяна на това че му продадоха душите си.Затова са и добре материално.Затова същите тези и до днес ненавиждат Христос и мразят и подмолно унищожават всичко свързано с него,най-вече християните и до днес очакват своя месия, антихриста.И до днес не признаха жертвата на Исус,сега ще жертват теле на господаря си.Смехотворци,нека помнят че Бог не е за подигравка!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Оля

    6 0 Отговор
    С построяването на Третия храм идва Антихрист, в когото мнозина ще повярват, че е Месия...а Месия - Христос вече дойде преди 2000 години, сега идва Антихрист и ще започне Голямата скръб, три и половина години след това ще дойде Иисус Христос, ще се върне за втори път, второто Му пришествие, ще дойде като ЦАР на царете, и като ГОСПОД на господарите, с голяма слава и величие, придружаван от мощните Си ангели и ще Си вземе Църквата -всички спасени и новородени, чиито имена са записани в Книгата на живота, защото са повярвали в Божия Единороден Син - Исус Христос и са се покаяли за греховете си, кръстили са се във вода и в Светия Дух и са живяли праведен живот.
    Всички, които не са спасени, ще бъдат съдени за делата, които са вършили на земята в това тяло и греховете им ще ги заведат във вечно наказание, защото душата на човека не умира.
  • 52 Ортодокс

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "стати":

    Тук грешите. В третия храм ще се възцари техния ( на евреите ) " спасител " т.е. антихриста