10 Септември, 2018 14:01 25 150 12

Бруталните хиперколи в гаража на Кошбин (ВИДЕО)

  • хиперкари-
  • суперкари-
  • колекция-
  • кошбин
Бруталните хиперколи в гаража на Кошбин (ВИДЕО) - 1

Неведнъж сме ви разказвали за най-различни колекции от суперкари, но сега ще ви покажем какво има в една от най-скъпите такива колекции - тази на американския милионер Мани Кошбин.

Роденият в Иран Мани Кошбин пристига като млад в САЩ и преминава през много трудности, докато не се сдобива с лиценз за брокер на недвижими имоти. Хобито му обаче си остават автомобилите. Днес бизнеса му с недвижимо имущество се оценява на милиони долари. Той обаче инвестира и в автомобили, при това не какви да е.

С неговата колекция могат да се съревновават единствено арабските шейхове и най-вече султанът на Бруней. Кошбин обаче набляга основно на съвременни хиперкари. В гаражите му има няколко Bugatti Veyron, McLaren P1 с небоядисана карбонова каросерия, единственият по рода си Koenigsegg Agera RS Phoenix, Pagani Zonda и Huayra и т.н.

Интерес сред многобройната колекция правят и по-стандартни хиперкари, като McLaren 650S Can-Am, три Mercedes-а SLR McLaren, Porsche Carrera GT и удължена версия на Rolls-Royce Phantom.

Съвсем скоро колекцията на Мани Кошбин ще бъде попълнена със свръхредките Bugatti Chiron par Hermes и Mercedes-AMG Project One, а така също и с триместния McLaren Speedtail (идеен приемник на легендарния F1). Вижте видеото на Shmee150 и се насладете.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тони

    7 2 Отговор
    Тази колекция е показвана много отдавна.
  • 3 меценат или мизерабъл

    8 4 Отговор
    Ще ги дари ли нанякой музей ?
  • 4 смех

    9 50 Отговор
    Каква колекция е това бе , само немски и английски трошляци!Тоя няма акъл за 5 стотинки , да събира тия гюмове!

    Коментиран от #6

  • 5 Хайхой

    18 1 Отговор
    Само 1 искам няма значение коя ;)
  • 6 CL500

    20 1 Отговор

    До коментар #4 от "смех":

    Е, Пагани си е италианско, само двигателят е АМГ на Мерцедес. Кьонинсега не знам как го определи за немски или английски, те си имат и собствени двигатели. Човекът просто не е включил Ферари и Ламбо в колекцията, както и някоя американка, като Хенеси Веном ГТ, но те пък не знам, колко ще си увеличават цената с времето. Ако бях на негово място, задължително щях да се пробвам да се сдобия с болид от Ф1, дори няколко!

    Коментиран от #11

  • 7 незнайко

    4 9 Отговор
    Някои събират малки колички за колекции, този събира големи !!! Не виждам друга разлика, освем ЦЕНАТА !!! Жал ми е, че нито една няма да занесе там откъдето никой не се е върнал !!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 vasik atanasova

    2 1 Отговор
    извънземни са
  • 10 нинонино

    0 10 Отговор
    Боклук до боклук. Сигурно 1-2 да запалят макс.
  • 11 форд

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "CL500":

    Кьонигсег ползват V8 двигатели на Форд, все още

    Коментиран от #12

  • 12 CL500

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "форд":

    Виж, какво пишат самите те:
    https://www.koenigsegg.com/build128-the-koenigsegg-engine/

    Почнали са с форсирането на V8 от Форд, но не е станало, както са очаквали - необходимост от състезателно гориво и т.н.. Затова, дотолкова са променяли всичко, че накрая се е получил направо нов двигател - бутала, валове, охладители, всичко. Не знам, дали въобще може да се говори за двигател Форд. Това е инфо за Агера-та, но предполагам е така и за всички, та може в момента и сами да си ги правят нацяло, като само поръчват на някоя леярна да им прави заготовките.