СНИМКА на кърмеща майка подпали мрежата

11 Септември, 2018 12:05
26 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3930
Автор: Милена Трачева

Темата за кърмещите майки, които хранят децата си на обществени места, все още разпалва ожесточени дискусии в мрежата. Макар в последно време да не се говори толкова често за това, хората са разделени на два лагера — подкрепящите и възмутените, които твърдо се противопоставят на тази практика.

Наскоро из мрежата се завъртя поредната снимка на кърмеща майка, която предизвика сериозни дискусии и спорове и провокира словесна война между потребителите на социалните мрежи. Снимката предизвика такъв фурор, че много потребители бяха вдъхновени да създадат всевъзможни мемета с нея.

Снимката, направена от студентът от Филипините Джонас Туасон, показва майка, която кърми своето бебе на маса в заведение за обществено хранене. Младият мъж публикувал кадъра във Facebook а към нея написал: "Жени, не правете това!".

След появата на публикация, естествено много потребители на мрежата първосигнално се нахвърлиха на студента, затрупвайки го с гневни критики и коментари. Те застанаха в защита на кърмачката и обвиниха автора на публикацията в липса на толерантност и нецивилизовано поведение.

Съвсем скоро обаче истерията около снимката утихна и защитниците на жената от снимката замлъкнаха.

Каква е причината, която предизвика този внезапен обрат в общественото мнение и накара много от хулителите да застанат зад мнението на Джонас?

"Жени, не правете това! Това, което е нормално у дома, където никой не те вижда, е абсолютно недопустимо в обществените места, особено там, където хората се хранят. Не зная какво чувствате вие, но на мен лично ми е неприятно да гледам това. Вие може да застанете на страната на жената, но аз ще продължа да отстоявам мнението си. Недопустимо е такова поведение в обществото, сякаш сте си у дома и никой на никого не пречи. Умолявам ви, никога не слагайте на масата джапанките си. Това е ужасно!", гласи целият текст, който Джонас Туасон добавя към качената от него снимка в социалната мрежа.

Причината, която предизвикала възмущението на студента не била кърмещата жена, а джапанките, поставени върху масата. Подобно нещо е в нарушение на всички здравни и хигиенни норми и с това всеки един би трябвало да е съгласен.

Is this ok? from r/memes

Въпреки това, потребителите в мрежата се възмутили от написаното без дори да прочетат до край онова, което младият мъж е написал. Изваждайки думите от контекста или скривайки част от запечатаното върху снимката, много потребители започнали да критикуват майката, защото кърми детето си в ресторант, други пък се нахвърлили върху Джонас, защото си е позволил да прави забележки на младата майка, която трябва да нахрани бебето си. Никой от тях обаче, не обърнал внимание на поставените върху масата джапанки.

Постът на Джонас бързо завладя мрежата и за броени дни събра над 200 000 харесвания.