11 Септември, 2018 12:11 3 700 16

Превозвач обвини Босия, че имитирал гладна стачка

  • николай колев-босия

Лидери на асоциации от автобусния бранш възроптаха срещу Николай Колев-Босия, след като днес стана ясно, че оставката на транспортния министър Ивайло Московски ще бъде приета.
На мястото на Московски премиерът Бойко Борисов предложи да застане Александър Манолев, който в момента е зам.-министър, пише flagman.bg.

На пресконференция представители на няколко асоциации се надпреварваха да изразяват благодарности към Ивайло Московски за направеното от него след близо 10 години на поста. Същите миналата седмица настояваха оставката на Московски да не бъде приемана.

Припомняме, че Николай Колев-Босия бе обявил гладна стачка с две искания – оставка на транспортния министър и разпускане на парламента. След оставката на Московски Босия прекрати стачката.

Днес Миролюб Столарски – собственик на фирмата за пътнически превози „Карат-С” и зам.-председател на БАСАТ (Българска асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт) изрази благодарност към Ивайло Московски и каза: „Близо 10 години от своя живот даде за транспорта въпреки опитите да бъде очернен от някои хора, които, първо, нямат нищо общо с транспорта, второ, са уникални като физически възможности. Един човек, който да гладува 70 дена и да става и да бие по масата, за мен е нещо уникално. И този човек да каже след подаването на оставката на г-н Московски, че той е победил корупцията, за мен това не е нормално. И ще помоля г-н премиера или Министерски съвет да спре да се влияе от хора, които злоупотребяват с добрината на хората. Т.е. един човек, който казва, че гладува – опитайте се вие да гладувате 10 дена и да видите дали ще може да издържите да биете по масата и да затваряте с шут на нашите срещи. Г-н Босия биеше по масата и удряше вратите на излизане, като поставяше условия, които просто той иска да станат. Не може така да се очерня името на един човек, който е дал 10 години за развитието на българския транспорт.”

Христо Христов – председател на Асоциацията на вносителите на автомобили, също обяви подкрепата си за Ивайло Московски и изрази съжаление, че той повече няма да е министър.

„Подкрепям г-н Столарски във връзка с това, че като български гражданин на мен ми е обидно - как може неадекватни хора, свързани с уволнени служители, да искат да очернят хората и да искат някаква правда, при положение че наистина бях от малкото присъстващи в Народното събрание, когато този гладуващ и умиращ човек избяга по-бързо от Юсеин Болт от залата. Човек, който го придружаваше, не можа да го настигне. Това ме обижда като български гражданин. Не може председател на Народното събрание да го приема”, възропта Христо Христов.
Само уволнени от „Автомобилна администрация” протестирали с Босия.

На въпрос на „Флагман” дали смятат, че Николай Колев-Босия е реалната причина за оставката на Московски, след като му обръщат толкова голямо внимание, отговори Илиян Филипов – председател на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт: „Не е той реалната причина. Аз присъствах в парламента, на комисията, която беше създадена за него. Там видях две лица.”

Едното лице било това на Кънчо Димитров, който като шеф на ДАИ-София бил направил схема за събиране на пари от чужди камиони, заради което бил уволнен.

Филипов каза по отношение на Босия: „Влезе в инвалидна количка, а излезе от залата на бегом и трясна вратата и този, който уж го буташе в количката, не може да го стигне, докато излезе от сградата. Това беше истината, която видях с очите си. Абсолютен фарс, абсолютен фарс.”

След това думата взе пак Христо Христов, който обясни: „Ние обърнахме внимание на Босия не защото е бос, а защото е обидно за хора, които работим, плащаме данъци, да занимаваме цялата държава с луди хора и корумпирани хора”.

Владимир Тодоров - председател на Българска асоциация на пострадалите от катастрофи, от своя страна попита дали е вярно, че шофьорската книжка на Босия е била отнета два пъти – за управление на МПС след употреба на алкохол и за липса на контролни точки.

По отношение на бъдещия министър - Александър Манолев, от автосдруженията се изказаха предпазливо, тъй като не го познавали. Те обаче изразиха надежда, че той ще се справи с работата си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да падне третия

    11 4 Отговор
    Фани единия, удари другия.
  • 2 Обутия

    7 13 Отговор
    Тоя Босия, що не казва какви са му роднинските отношения с един друг Н. Колев - прокурорче, застрелян за рекет и изнудване?
  • 3 месара

    6 11 Отговор
    трябва да се спре изнудването на държавата (без значение коя партия управлява) , протести, майки, дядовци и баби, туби бензин, гладни и жадни стачки, подписки, и всякакви методи на хората дето системата ги убивала! това не е демокрация, това е анархия. има едни дето съсипаха умишлено държавата България (знаем кои са), но сега трябва да се работи, стига с това няма работа, вълшебна пръчица няма!
  • 4 333

    3 20 Отговор
    АБЕ КАКЪВ Е ТОЗИ К..УТ БОСИЯ !!??!! АКО БЕШЕ В САЩ ЩЯХА ДА ГО АРЕСТУВАТ САМО ЗАРАДИ ФАНТАСТИЧНИЯТ МУ ВЪНШЕН ВИД, гаранция че при такъв вид арестуват хора !!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ГОСТ

    4 11 Отговор
    Я, Босия станал Голия!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ефтини сензации

    3 12 Отговор
    Сега остава този орангутан да си каже колко му платиха за това представление.... И кой също.
  • 9 Вярващ

    1 9 Отговор
    Босия е новият Исус Христос. Трябва да се молим на него. Все още трябваше да има свещен разпит, за да не се осмелява ниой да оспорва свръхчовешките способности на божествения Босия !
  • 10 Бачо Киро

    3 9 Отговор
    Да не забравят да пишат до Гинес, Босият се факто става на трето място с тея 80+ дни. Тогава да видите смях, като го питат що е още жив...
  • 11 гост

    8 0 Отговор
    Всеки казва, че гладувал, но никой не казва какви са му точните мотиви, формулирани и обяснявани всеки път щом се споменава името му. Така се говори за протестираща личност, но не се знае срещу какво точно е протестирал.
    Оставката на Московски трябваше да е налична в деня, в който уби детето си с моторната шейна. Точно на Карат-С автобусите са под всякаква критика и щом хвалят то явно Московски им е бил много ценен и им е уреждал проблемите. Това са превозвачи, които продаваха двойно билети, возеха хора прави, шофьорите им бяха крайно прости и не спазваха никакви изисквания нито за почивки, нито за хигиена. Счупен прозорец насред минусови температури също не ги спира да карат, таксуват дори и за една чанта и изпозлват пътниците да прекарват цигари и алкохол. Хвала на такива превозвачи, така ли?
  • 12 Паткан

    4 0 Отговор
    Столарски изглежда е гладувал повече от10 дена и знае дали може да се удря и блъска по масата.
  • 13 Обутия

    1 9 Отговор
    Аз лично харесвам Московски и не мисля, че има вина за катастрофата и т.н.
    Отделно съм против събития от типа на Босия.
  • 14 Киркор

    5 0 Отговор
    Нов министър-нови фирмени разходи на транспортните фирми!
  • 15 Filo

    1 3 Отговор
    Естествено, че имитира гладна стачка, но дори и да не беше така не ми дреме за тоя палячо.
  • 16 Джентълменът русофил

    1 0 Отговор
    :) пипалата на октопода се консолидират.
    Вижте мили хора, факт е че една огромна част от българските професионални шофьори са не професионалисти. Босия може да е всичко, но в конкретният случай е прав.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове