Last news in Fakti

11 Септември, 2018 13:18 4 294 31

Премиерът: Ще има увеличение на заплатите в държавния сектор

  • варна-
  • заплати-
  • бойко борисов
Премиерът: Ще има увеличение на заплатите в държавния сектор - 1

От 1 януари 2019 г. могат да бъдат увеличени заплатите с 10% на целия бюджетен сектор, включително и на обществените медии. Това обяви във Варна премиерът Бойко Борисов.

Предложението ще бъде гледано утре на заседанието на Министерския съвет. По предварителни сметки за увеличението ще са нужни допълнителни над 700 милиона лева в държавния бюджет.

Заплатите в целият бюджетен сектор могат да бъдат увеличени с 10% от 1 януари 2019 г. Това обяви във Варна премиерът Бойко Борисов, според когото това ще доведе до ръст и на възнаграждения в частния бизнес.

„Така на парче – 150 млн. лв. за полицаи, 100 млн. лв. за военни, за съдебна охрана, за учители, и тук-там остават някои сектори, които все едно не са важни. Затова с 10% за всички. Разчетите ни го позволяват. Дефицитите започват, когато комунистите са на власт, а сега има бюджетен излишък”, заяви Борисов.

Той добави, че увеличението на заплатите ще бъде обсъждано на утрешното заседание на Министерски съвет.

Премиерът не очаква изненади в четвъртък при гласуването на оставките на тримата министри.

„Изненади може да има, само ако аз искам. На мен ми е най-мъчно, че ги сменям, защото съм ги отгледал от деца в партията - и Московски, и Нанков. Прекрасни отношения имам, но такава е ситуацията”. Това разкри премиерът.

За отношенията в управляващата коалиция Борисов заяви, че всеки си има мнение и е прав за себе си.

Във Варна премиерът се срещна с националния отбор по волейбол в Двореца на културата и спорта.

„Единственото, което искам е - имайте предвид, че ви гледат децата - ставате символи и пример за подражание и сте изключително важни. В момента правим три световни първенства едновременно - по волейбол, художествена гимнастика и гребане“, заяви премиерът Бойко Борисов пред българските спортисти и им пожела успех.

„Инвестирахме над 350 милиона лева в изграждането и ремонтирането на спортни зали в страната. Средствата, които се дават за спорт и спортни съоръжения, са важни, за да се мотивират децата“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след среща с националния отбор по волейбол в Двореца на спорта във Варна.

Премиерът Борисов припомни, че в София и Пловдив е нямало нито една спортна зала, а във Варна залата е била пред рухване. „Над 350 милиона са отпуснати за изграждане на спортна инфраструктура в цялата страна. Положихме много воля и сега имаме зали в София, Русе, Шумен, Сливен, Стара Загора. За да се стигне до тук, са необходими много усилия. Шефовете на световните асоциации са тук, олимпийския комитет“, заяви още министър-председателят.

За провеждането на световно първенство по волейбол у нас Министерският съвет даде 500 000 долара. Общата сума на изплатените от правителството средства за провеждането на първенството в периода 2016-2018 г. е 5 000 000 долара.

За ремонта на зала „Конгресна“ в Двореца на спорта във Варна през 2015 г. правителството отпусна 12 800 000 лева. Тя разполага с 5100 седящи места и игрално поле с максимален размер 45 м. дължина и 26,5 м. широчина, което позволява да се провеждат световни и европейски първенства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тиквун

    64 7 Отговор
    СТИГА С ТОЯ ДЪРЖАВЕН СЕКТОР БЕ. НИТО ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИ А И НИЩО НЕ РАБОТЯТ.

    Коментиран от #20

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 синя трева

    32 8 Отговор
    Простак!
  • 4 баш спиртист

    31 5 Отговор
    350 милиона за спортни зали.
    Няма да работим - ще спортуваме.
  • 5 Еничър

    32 2 Отговор
    Изборите идват.Държавния апарат трябва да гласуват за гроб.
  • 6 AZ123

    40 2 Отговор
    Някак не се зарадвах на новината,че от парите на данъкоплатците(нашите пари) се вдигат заплатите на нереформираният и раздут държавен сектор, а статията звучи доста весело.....
  • 7 Plovdiv

    30 3 Отговор
    Caкън, да не се вдигне на протест някой! Нищо чудно да обещае тоя Цървул и звездите от небето, само и само да си запази рахатеца...
  • 8 onq s konq

    15 32 Отговор
    Бат Бойко е пич със ШИРОКА РЪКА.Ама умее да вкарва по 6 милиарда всяка година Еврофондове.А БСП-то като е на власт му спират парите от Европа традиционно,щото прекалено много се усмихва на Русия.Е да,ама да чакаш Руски фондове за БГ е все едно да искаш да стрижеш вълна от змия.Затова и ГЕРБ гарантирано ще печели БЕЗ ДА СЕ НАЛАГА ДА КУПУВА ЦИГАНСКИ ГЛАСОВЕ като другите партии.
  • 9 Крадец

    29 3 Отговор
    Ха ха ! Вдигаме заплатите с 10 % !От 700 лв,на 770 !Тия пари не могат да покрият и половината от покачването на ценити на газ,хляб,отопление и пр. Тук се иска покачване на заплатите най-малко с 200 % ,за да се приближим към опашкарите в ЕС !

    Коментиран от #17

  • 10 ПЕЕВ

    4 34 Отговор
    БРАВО НА БОЙКО.
  • 11 Коментар

    15 0 Отговор
    Колкото правят Тунел под Петрохан🤗
    Кой вече ти "ВЯРВА"
  • 12 гнида

    7 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: От 1 януари 2019 г. могат да бъдат увеличени заплатите с 10% на целия бюджетен сектор, включително и на обществените медии.
    Я си оправете заглавието , щото аз ГНИДА ще дам един милион евро ( 1 000 000 ) на факти .бг. обаче ако искам !
  • 13 Боко

    16 1 Отговор
    Аз ви лъжа ама вие па си гласувате за мене
  • 14 ПЕНСИОНЕРА

    12 0 Отговор
    АААААааааааааас......... ПЕНСИОНЕРИТЕ ??????
    КАЗВАУВАМ. ПЕНСИЙИИТЕ БОЙКОООООО??????
    Със 125 € пенсия можешли един ден да изкараш ва ???????.
    Що не ни осигуряваш безплатни лекарства ????
    Можеш поне безплатно погребения ва ?

    Коментиран от #16

  • 15 Пешо

    19 2 Отговор
    Катъре, катъре, обществена тайна е, че за ГЕРБ гласуват циганите и чиновниците - платен вот, но по различен начин. Чиновниците и циганите вече са толкова много, че издръжката им потапя държавата и ще унищожи напълно бизнеса, доколкото все още го има.
  • 16 ПИСМО ОТ ГУРБЕТА

    12 2 Отговор

    До коментар #14 от "ПЕНСИОНЕРА":

    СПОКОЙНО , И БЕЗ ТОВА ЩЕ ГО СМЕНИМ.
    ТОЗИ МИСЛИ ЧЕ СМЕ НА ПЪРВО МЯСТО ПО ВСИЧКО.
    НАПРАВИ НИ НА КЛОШАРИ, НЕ ВИЖДАЛИ ЧЕ ЧИТАВ ЧОВЕК НЕ ОСТАНА В ДЪРЖАВАТА .
    САМО ТЕЗИ ТЮФЛЕЦИ КОИТО СА ДЪРЖАВНА ЯСЛА СА ДОВОЛНИ И ГО ПОДКРЕПЯТ, НО НИЕ ГУРБЕТЧИЙИТЕ СЪЩО ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ОТТУК НАТАТЪК.
    ЗА ДА НЕ СИ ПОВЕЧЕ ТИ НА ВЛАСТ ГОЙКО!!!!!
    Не те искаме Гойко, върви си.
    ГОЙКО , ВИЖ КОЛКО Е МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА И ПЕНСИЯ В РОМЪНИЯ !!!
  • 17 Ааа не така

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Крадец":

    Да ама чиновник в МВР взима 1800 тоест 10процента 180 лева отгоре

    Коментиран от #19

  • 18 onq s baqtiq

    1 6 Отговор
    баце взима от оядените комунистически гъзове и дава на народа:)
  • 19 Крадец

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ааа не така":

    Пак нищо не е !90 евро !Хората ги взимат на ден !
  • 20 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "тиквун":

    Aa не такаа идват ИЗБОРИИ ТОВА СИ Е ЕДИН ДОБРЕ ПЛАТЕН ЕЛЕКТОРАТ а и НИЕ ЗА какво сме ще платиме заради ТЯХ здравни социални и какви ли не други данъци и такси Ще я "понесем" и ТАЗИ ДРЕБОЛИЯ
  • 21 Хахо

    4 1 Отговор
    А дано да не се окаже пак партенка .не е дигал заплати в този сектор от години Иначе ще спрат да го пазят.
  • 22 валери

    9 0 Отговор
    Господин Горанов, някои държавни служители вземат по 2000 лв. заплата. 200 лв. ще получат и те. Така ли? Ами това е една минимална пенсия. Това справедливо ли е?
  • 23 Е,от къдя на къдя,ва.

    5 0 Отговор
    Бойко,за нас пенсионерите,топки.2,000,000 сме.Помисли за нас,да помислиме и ние за тебе.Тези бюджетни ги заеби.Ако само на тях разчиташ,загубен си.
  • 24 Кичо

    5 0 Отговор
    Бойко,спри се малко с тези ленти.Раздай малко пари на хората, на пенсионерите.Стига с гаври.С 10% повишаване.Коледарски ,6 лв на пенсионери.Подигравка.Прочети една книга на Хемингуей.Там е казал.Да те обичат хората,дай им пари.До сега съм бил с тебе,Бойко,но съм разочарован.Направи така,да сме достойни хора,да имаме самочувствие.А, не боси по асфалта.
  • 25 Кичо

    1 0 Отговор
    Между другото,Бойко се знаеме с тебе отдавна.Но тогава беше кмет на София.Променил си се.
  • 26 Антоан

    0 3 Отговор
    Пенсионери, пенсиите са ви ниски не заради Бойко, а заради тези, които вие сте Избирали преди. Защо преди не мислехте за вашите пенсии, а сега младите да плашат за тях ли?. Заслужавате си пенсиите . И ТРЯБВАТ ПАрИ НА МЛАДИТЕ, на млади години ли да гладуват, а до старини никой вече не достига 50 и хакде.... ОСТАВЕТЕ ГИ ДА ДИШАТ.
  • 27 Антоан

    3 0 Отговор
    БОРЕТЕ СЕ ЗА ЖИВОТА НА ВАШИТЕ ДЕЦА
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 нфсб

    2 0 Отговор
    вдигни ги но ги и по съкрати малко,махни тези полицаи които са на заплата и пенсия,нападжиите да проверят вторични суровини колко ДДС скатават.
  • 30 Цар Вул

    1 0 Отговор
    Имам един въпрос към г-н Тиквоча:"Ами пенсионерите и инвалидите тях
    какво?Поне и в градовете ни правете безплатни погребения,а не да ни скубят за това,че сте се оттървали от нас!"Ела бе пожарникар да поживееш с моята инвалидна пенсия 175/СТО СЕДЕМДЕСЕТ И ПЕТ ЛЕВА/и ако оживееш мисе обади/макар и като пукнеш!!
  • 31 Ivo

    0 0 Отговор
    Едва ли ще е за всички. То нема производство той заплати вдига. Както и да е, Корнелия обаче дебне. Хахаха
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове