Last news in Fakti

11 Септември, 2018 13:33 5 559 3

Суперхибридът на McLaren ще ускорява по-бързо от Bugatti Chiron

  • mclaren-
  • speedtail
Суперхибридът на McLaren ще ускорява по-бързо от Bugatti Chiron - 1

Компанията McLaren тества две модификации на новия си хиперкар Speedtail. Прототипите са със задно и с 4х4 предаване. По информация на няколко западни издания, версията със задно предаване ще ускорява от 0 до 100 км/ч за точно 2 секунди.

За сравнение ще кажем, че ако това постижение стане реалност, то McLaren Speedtail ще прави упражнението от 0 до 100 с 05 секунди по-бързо от Bugatti Chiron и с 0.8 секунди по-бързо от екстремния McLaren Senna.

Според сайта TheSupercarBlog пък, 4х4 предаването е по-бавно, защото хиперкарът с него е по-тежък. То прави сцеплението по-добро, но заради допълнителното увеличаване на теглото, идващо от хибридния силов тракт, такова ще бъде отхвърлено като краен вариант.

Самият хибриден тракт ще се състои от доработен четирилитров битурбо V-образен осмак, който е заимстван от състезателния McLaren 570S GT4. Системната мощност ще надхвърля 1000 конски сили, а максималната скорост ще е 391 км/ч.

McLaren Speedtail ще се появи като идеологичен наследник на легендарния F1. Иновацията ще разполага с три места, като това за водача ще е централно разположено. Въпреки уникалното ускорение, от компанията не планират поставяне на рекорди за скорост.

Суперхибридът на McLaren ще ускорява по-бързо от Bugatti Chiron


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CL500

    7 1 Отговор
    МакЛарън трябва да са създали най-якия лаунч контрол, направо не знам, как са направили това ускорение само със задно. Дано да е реално и при нормални условия, а не като на драгстерите.
  • 2 Японеца

    7 0 Отговор
    Сериозна кола за богати хора!
  • 3 Антиелектрика

    6 0 Отговор
    И как така едва 1000 к.с. хибрид ще ускорява колкото химер, мега, гига, ултра колата на Мъск, която трябва да излезе след 2 години :)))))