Суперхибридът на McLaren ще ускорява по-бързо от Bugatti Chiron

11 Септември, 2018 13:33
3 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4657
Автор: Радослав Славчев

Компанията McLaren тества две модификации на новия си хиперкар Speedtail. Прототипите са със задно и с 4х4 предаване. По информация на няколко западни издания, версията със задно предаване ще ускорява от 0 до 100 км/ч за точно 2 секунди.

За сравнение ще кажем, че ако това постижение стане реалност, то McLaren Speedtail ще прави упражнението от 0 до 100 с 05 секунди по-бързо от Bugatti Chiron и с 0.8 секунди по-бързо от екстремния McLaren Senna.

Според сайта TheSupercarBlog пък, 4х4 предаването е по-бавно, защото хиперкарът с него е по-тежък. То прави сцеплението по-добро, но заради допълнителното увеличаване на теглото, идващо от хибридния силов тракт, такова ще бъде отхвърлено като краен вариант.

Самият хибриден тракт ще се състои от доработен четирилитров битурбо V-образен осмак, който е заимстван от състезателния McLaren 570S GT4. Системната мощност ще надхвърля 1000 конски сили, а максималната скорост ще е 391 км/ч.

McLaren Speedtail ще се появи като идеологичен наследник на легендарния F1. Иновацията ще разполага с три места, като това за водача ще е централно разположено. Въпреки уникалното ускорение, от компанията не планират поставяне на рекорди за скорост.