Борисов: Аз не съм на СПА като БСП, аз работя

11 Септември, 2018 16:42
27 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1427
Автор: Константин Карагьозов

След като пожела успех на волейболните национали във Варна, министър-председателят Бойко Борисов се насочи към Бургас, където инспектира строежа на спортната зала "Арена Бургас".

Борисов: Аз не съм на СПА като БСП, аз работя
Борисов: Аз не съм на СПА като БСП, аз работя

Съоръжението е без аналог и се очаква веднага след завършването му Бургас и страната ни да кандидатстват за домакинство на различни първенства. Залата е разделена функционално на четири подобекта: основна зала за лека атлетика, хандбал, баскетбол, бойни спортове, волейбол и др., в това число концерти, конференции и конгреси, малка зала с капацитет 1500 души, тренировъчна зала и открит етажен паркинг с над 800 места.

Борисов: Аз не съм на СПА като БСП, аз работя

След това Бойко Борисов присъства и на откриването на новата и модернизирана "Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации" в Бургас.

След ремонта учебното заведение разполага с високотехнологичен кампус по западен образец – с отделни сгради и просторен двор. Четирите сгради са напълно обновени и модернизирани - с поставени топлоизолация и хидроизолация на стените и покривите, нова дограма, енергоефективно осветление, нови отоплителни и електрически инсталации. Вътрешните помещения са ремонтирани, обзаведени и оборудвани с най-модерна техника – компютри, 3D принтер, мултимедийни екрани и интерактивни дъски, система за видеоконферентни връзки, роботизирани системи и др.

Борисов: Аз не съм на СПА като БСП, аз работя

Учениците ще ползват най-съвременно дигитализирано учебно съдържание, разработено от Microsoft и Google, съчетано с безопасна виртуална среда за обучение на всеки ученик. Освен компютърни науки, в кампуса ще се изучава и английски език.

Гимназията по програмиране в Бургас е сред първите учебни заведения, които внедряват в обучителния процес на своите ученици собствен хуманоиден робот. Целта е хуманоидът да се обучава заедно с учениците на високотехнологичното училище и да развива своите функционалности благодарение на тях.

При откриването на гимназията Бойко Борисов коментира и думите на Корнелия Нинова, която от разложкото село Баня обяви, че управляващите са на финала си, а пък БСП вече водели дискусии за бъдещето.

"Аз не съм на СПА център като БСП, аз работя – откривам училища, технологични паркове, зали. Не ме интересува какво казва Корнелия Нинова. Само да ѝ покажат снимките на г-жа Нинова и да не коментира. Снимките на технологичното училище, на технологичните паркове, на роботите, на децата – какво сме направили, а не какво ще направим", не пропусна поредната си словесна престрелка с лидера на БСП Борисов.