12 Септември, 2018 11:20 4 048 4

Великият Робърт Редфорд: Сбогом, кино! (ВИДЕО)

  • робърт редфорд-
  • торонто-
  • кино-
  • холивуд-
  • буч кисиди и сънданс кид

Холивудската легенда се сбогува с актьорството на фестивала в Торонто

Великият Робърт Редфорд: Сбогом, кино! (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

Робърт Редфорд се сбогува с 50-годишната си актьорска кариера, представяйки филма си "Старецът и пистолетът" на кинофестивала в Торонто, предаде AP.

Легендарният холивудски актьор и режисьор каза на пресконференцията, че това е "прекрасен филм за сбогом".

Публиката аплодира възторжено "Старецът и пистолетът". Редфорд играе в него чаровен банков обирджия, който е залавян 17 пъти за 60 години, но така и не влиза в затвора.

"Винаги са ме привличали хората извън закона, откакто бях дете, а и съм имал такива роли, така че просто продължих - каза звездата от "Буч Кисиди и Сънданс Кид". - Това е весел филм. Истинска история. Прекрасен филм за сбогом".

Редфорд, който е на 81 години, каза преди месец, че ще се оттегли от актьорството след излизането на "Старецът и пистолетът", защото иска да има повече време за другите си занимания.

Великият Робърт Редфорд: Сбогом, кино! (ВИДЕО)

"Филми като "Цялото президентско войнство", "Ужилването" и "Далеч от Африка" превърнаха Робърт в една от най-големите звезди на 70-те и 80-те години на миналия век. Той спечели "Оскар" за режисура за "Обикновени хора" през 1980 г., но никога не е бил отличаван с актьорска награда от киноакадемията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Динко

    6 2 Отговор
    Голям!

    Коментиран от #2

  • 2 555

    1 12 Отговор

    До коментар #1 от "Динко":

    В ПО-ГОЛЯМАТА част от филмите си е абсолютен лигльо флегматик, в идиотизма няма нищо голямо, единствено може да си ............... ГОЛЯМ ИДИОТ
  • 3 no name no face no number

    4 0 Отговор
    17 пъти за 60 години и не влиза в затвора, явно филма е по действителен български случай ;)
  • 4 Дългия

    1 0 Отговор
    Тия са вземали всичко на готово, от полицеиските хроники, само са сменили имената. Следващият ще бъде арестуван 17 -сет пъти за година и не влиза в затвора....