12 Септември, 2018 12:03 978 2

Балъков попадна в отбора на века на Щутгарт

  • балъков-
  • класация-
  • признание-
  • отбор на века-
  • щутгарт

Класацията бе направена от Ханзи Мюлер

Легендата на Щутгарт Красимир Балъков получи голямо признание от друг бивш футболист, който има същия статут за германския клуб.

Настоящият главен мениджър на Етър попадна в отбора на века на “швабите”, който Ханзи Мюлер сформира за вестник “Билд”. Както изданието правилно отбелязва, и самият Мюлер, който 13 г. носи екипа на Щутгарт, би трябвало да бъде в него, но той, естествено, не се е посочил.

Балъков е избран сред най-добрите халфове във вече 125-годишната история на “швабите”. Пред “Билд” Мюлер коментира избора си така: “Красимир Балъков за мен е емблемата на магическия триъгълник, който беше гениален.”

Българинът оформи въпросния триъгълник заедно с Джоване Елбер и Фреди Бобич след пристигането си в Щутгарт през лятото на 1995 г. от Спортинг (Лисабон). Офанзивното трио направи суператрактивна играта на “швабите”, а това се осребри със спечелването на купата на Германия през 1997 г, пише "24 часа".

В идеалния състав на Щутгарт освен Балъков влизат трима световни шампиони. Това са Гуидо Бухвалд и Юрген Клинсман, които спечелиха с Бундестима Мондиала през 1990 г. в Италия, и Сами Кедира, триумфирал с Германия преди 4 г. в Бразилия.

Останалите в отбора на Мюлер са: вратарят Савицки и Бордон, Фьорстер, Шлинц, Какау, Гомес и Гайгер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Левскар

    4 1 Отговор
    Най-големия талант раждан в България! Българския неуморен мотор, който с финтовите си подлуди цяла Германия! Следите които остави в студените сърца на немците от Щутгарт, още носят топлина към българите които работят в този град!