Крум, който загуби крака си заради дрифтър, навърши 18

12 Септември, 2018 13:52
4 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 7732
Автор: Светослава Ингилизова

Месец след ужасяващ инцидент, при който шофьор с 2 месеца стаж зад волана, при опит за дрифт, блъсна три деца на тротоар в Петрич, случаят отново се преживя, пише struma.com.

Един от тийнейджърите, пострадали при инцидента, навърши пълнолетие. Крум от петричкото село Пърмовай загубил крака си в кървавия дрифт на Георги Попстоянов, има рожден ден.

Сестра му трогна мнозина с думите си:

"Брат ми, ти си за мен най-добрият брат и приятел на света и аз съм горда от това, което си ти като Човек! Нека съдбата занапред винаги да бъде благоприятна за теб, нека житейските върхове се покоряват лесно и всяка твоя цел бъде успешна! Никога не се отказвай и смело пристъпвай напред, както и досега си го правил! Загърбваме миналото и с усмивка ще посрещнем бъдещето, защото ти предстоят само хубави моменти за напред. Знай, че аз винаги ще бъда до теб! Честит 18-ти рожден ден, Круми! Обичам те!".

В дъждовната нощ на 15 срещу 16 август 18 -годишният Георги Попстоянов, возейки приятели в колата си, направил опит за дрифт, изтървал управлението на автомобила и помете трима младежи на тротоар в града. Две момичета и Крум бяха в тежко състояние в болницата в Петрич след инцидента, а Крум загуби крака си. Наложи се ампутация, за да бъде спасен животът му. Трагедията провокира серия протести от страна на младите хора в града, които се обявиха против войната по пътищата. Шофьорът Попстоянов е в ареста.