12 Септември, 2018 15:42 3 054 16

Бойко Борисов откри завод за самолетни части в Пловдив

  • бойко борисов-
  • завод-
  • самолетостроене-
  • пловдив-
  • латекоер

Чувам приказки, че администрацията била непрозрачна. Досега на всяко откриване ми благодарят, никой не се е оплакал...

Бойко Борисов откри завод за самолетни части в Пловдив - 1

Министър-председателят Бойко Борисов откри официално завода на френската група "Латекоер“ в индустриална зона "Марица" край Пловдив, предаде Plovdiv24.

„С това производство, с тези заводи, се прави брутен вътрешен продукт и ставаме по-независими от Европа“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на официалното откриване на завод за самолетни части, инвестиция на френската група „Латекоер“ край Пловдив. Премиерът Борисов поясни, че голяма част от инвестициите не се водят преки, защото не идват директно от Франция, а през търговските дружества, регистрирани у нас.

„Радвам се, че след като България закупи най-модерните, скъпи и добри френски хеликоптери, вече имаме завод за производство на авиочасти. Доказахме, че е по-добре да сме партньори в ЕС и България и да има производство“, подчерта още българският премиер. „На тези инвестиции се радвам, а не на тези от 2008 г., които бяха в соларни паркове, бума в строителството, разпродаването на електроразпределителните дружества, американските централи, търговските вериги, чиито капитал излиза обратно от България“, каза още министър-председателят Бойко Борисов.

„Проблемът е с работната сила. Защото тези, които правят инвестиции, искат още работници“, заяви премиерът Борисов и посочи, че правителството полага усилия чрез програми за повишаване на квалификацията, както и с активната работа в училищата и образователния сектор като цяло. „Искат да се изказват нашите колеги от опозицията, аз ги разбирам, но нека да видят какво сме направили, да дойдат, да видят тук. Когато говорят за непрозрачна администрация, да дойдат и да питат тук чужденците. Злословейки за България, те не разбират, че това ще се върне като бумеранг при тях“, каза още министър-председателят.

Заводът за авиочасти е в индустриалната зона на Пловдив, на площ от 5 декара и ще произвежда елементи за вратите на самолетите Еърбъс 320 и 330, както и друго оборудване. Очаква се да бъдат разкрити 200 работни места.

"Напоследък чувам разни приказки от опозицията, че администрацията била непрозрачна. Виждате на всяко откриване посланици, гости и собственици благодарят за работата на местната и държавната власт. Досега никой не се е оплакал", каза още Борисов.

На церемонията присъстваха още Н.Пр. Ерик Льобедел, посланик на Франция в България, Яник Асуад, генерален изпълнителен директор на "Латекоер“, Стефан Делайе, председател на Френско-българската търговска и индустриална камара, кметът на града под тепетата Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров и други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    30 9 Отговор
    Цирка в територията е пълен.

    Коментиран от #13

  • 2 Шалом

    19 8 Отговор
    Поредната еврейска "инвестиция"
  • 3 АзСъм

    15 9 Отговор
    палячото работи-градивно
  • 4 възмутен

    18 8 Отговор
    ТОЗИ НАГЛЕЦ НЯМА СПИРКА С ПРОСТОТИЯТА СИ.
  • 5 onq s konq

    11 13 Отговор
    След като се научим да правим резервните части,много скоро ще можем да си правим и САМИ цели самолети.
  • 6 пипи дългото чорапче

    11 5 Отговор
    Нали работи-открива,благодарят му,закрива се завода.Да не стане като големите построени магистрали,хванати те големи престъпници и завода край Ловеч.Като се мине 1 година тогава говори
  • 7 Отечествен фронт

    17 4 Отговор
    Открил бил завод 2008г.външните инвестиции са били 12 милярда € сега 2018- 1 милярд€ вие си преценете кога е било по -добре в България сега или преди с 1-2 заводчета няма да скрие истината за краха на Републиката!!
  • 8 е хайде холан

    13 3 Отговор
    Добре че тук се пише че ще правят нещо за вратите , защото можеше да правят и тоалетни чинии !:) А за Кугърите въобще да не споменава че да не се излагаме пак пред чужденците че на 70 % от тях събират паяджина но на земята !!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 смях

    5 1 Отговор
    "Напоследък чувам разни приказки от опозицията, че администрацията била непрозрачна. Виждате на всяко откриване посланици, гости и собственици благодарят за работата на местната и държавната власт. Досега никой не се е оплакал" - И къде в тези свои думи той обори "опозицията"? За разлика от администрацията главата на Борисов е бая прозрачна.
  • 11 ужас

    5 2 Отговор
    Колко пари дават в завода? Заплата над 700лв има ли?! Да не стане като заводи другите - строят завод и реват, че никой не иска да работи за пари които в Европа се изкарват за няколко часа. Забравих, за тези пари трябва да са и с квалификация, ако може с по 2-3 висши и по няколко допълнителни сертификата!
  • 12 Филип ll

    8 1 Отговор
    Видях как беше разрушена авиационната промишленост в Пловдив. След казармата 1989-91 работих в Авиорементен завод. Там завърших двугодишен курс за ремонт на реактивни двигатели. Имаше три стари цеха, строени от Германците 39та година за Дорние и ФокеВолф - Механичен, Инструментален и Тръбен. Имаше три нови изключително модерни цеха - Химически и два Двигателни. Двигателите се правеха в основната база на Асеновградско шосе. Крило и тяло се правеха в Графа, където беше и изпитателната база. Двигателите идваха от най-различни страни. Виждал съм надупчен с куршуми Р-25 от Алжир. 92ра се преместих в Авиотехника, втория завод в Карето зад Мебелна къща. Правехме това което сега се нарича дронове. Тогава бяха безпилотни летателни апарати, както и авиотаксита в новия хангар оттатък Асеновградско шосе. Бях там когато спряха да ни плащат и започнахме деветмесечна стачка. Намериха отнякъде пари и всеки си пое по неговия път. Говоря за истински индустриални мощности, за няколко хиляди специалисти в спедиция, производство и логистика.
    От двадесет години съм в чужбина. Тъжно ми става като кацна в Крумово и гледам развалините на осеметажната администрация, ръждясалите и буренясали руини на бившите цехове по Асеновградско шосе. Дай Боже с тези врати пак да се достигне онзи капацитет. Но но онези хора вече ги няма.

    Коментиран от #15

  • 13 куку руку ку

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Само не разбрах какво е открил, завод за части, или някакви части в завод? :)
  • 14 Усмивката

    0 0 Отговор
    Поредният шантаж и локуми.А колко губи държавата от нелегално производители на цигари на по 1000 000 лв. ,неволно изпуснати от спец службите .Колко от неволно пропуснати за 25 години от спец. слъжбите кредитни милионери ,при това бивши сътрудници на ДС, под псевдоними Стефан....Кьорфишек за ..„простите” .Нали от простак на простак ,става на въпрос .ОТ ПРОСТАК ,ПРОСТИ НОМЕРА...
  • 15 1944

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Филип ll":

    вечната носталгия по зрелия социализАм. който обаче просъществува 45 години, при това фалира три пъти.

    Коментиран от #16

  • 16 Филип ll

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "1944":

    Е, когато всички скачахме по площадите, държавата съвсем носталгично колабира още няколко пъти. Няма носталгия в мисълта че пропикахме едно поколение за България. Аз видях и един друг фалит. Фалитът на САЩ и Англия преди десет години. През 2009 та един тристаен в Лондон/Хорнчърч струваше колкото един двустаен в Пловдив/Мараша. Но на тях им направиха реанимация с толкова трилиона колкото бяха необходими да ги върнат в съзнание, докато нас ни оставиха да умрем. Разделихме се на мутри, неудачници и емигранти, а потенциалът на това което беше тук си замина с ВИС-2, Азис, полет за Франкфурт и Лондон...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове