Виктория Скрипал: „Убиецът“ дори не е бил на Острова

12 Септември, 2018 18:06
19 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3977
Автор: Денис Джамбазов

Племенницата на бившия руски агент Сергей Скрипал – Виктория Скрипал заяви, че знае „от свои източници“ кои са Александър Петров и Руслан Боширов, предаде „Интерфакс“. Двамата бяха обвинени от Лондон в опита за убийство на Скрипал и неговата дъщеря.

Британските служби заявиха, че двамата са агенти на руското разузнаване. Президентът Владимир Путин обаче заяви, че въпросните лица са цивилни. По думите на Виктория Скрипал пък двамата обвинени са обикновени хора, които по време на инцидента дори не са били на Острова.

Техните родители са напълно объркани и шокирани от тиражиралата се информация, заяви племенницата на бившия агент, който оцеля след атаката с „Новичок“. „Истинският“ Александър Петров дори не е бил във Великобритания по време на нападението, твърди Виктория.

Продължава неяснотата около случая „Скрипал“. Британските служби обвиняват Москва, докато от Кремъл отричат и от своя страна обвиняват западните страни в умишлена провокация. Инцидентът предизвика дипломатически скандал между двете страни.