Last news in Fakti

13 Септември, 2018 12:16 1 457 23

Европейският съюз удължи санкциите срещу Русия

  • ес-
  • санкции-
  • русия-
  • удължи-
  • съвет на ес-
  • организации

Мярката е наложена заради анексирането на Крим

Европейският съюз удължи санкциите срещу Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Съветът на Европейския съюз удължи с още половин година санкциите срещу Русия заради действия, които заплашват териториалната цялост, суверенитета и независимостта на Украйна. Мярката е в сила до 15 март 2019 година.

Действията включват замразяване на авоари и ограничения на движение на хора, като засягат 155 души и 44 организации. В допълнените към индивидуалните санкции, ще има ограничения в направление в икономическия сектор на страната.

Европейският съюз и Съединените американски щати наложиха икономически санкции на Кремъл след анексирането на Крим и конфликта в Източна Украйна, който срина дипломатическите отношения между Москва и западните страни.

До март догодина остават в сила решенията за запор на имуществото на отговорните за присвояване на украински държавни финансови средства. До юни догодина са в сила забрана за внос на стоки от Крим и Севастопол, ограничения за търговията и инвестициите в някои икономически области, забрана за предоставяне на туристически услуги в Крим или Севастопол, забрана за износ на стоки и технологии. До края на януари догодина са в сила икономически санкции върху търговския обмен с Русия заради неспазването на споразуменията от Минск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Къртят

    7 6 Отговор
    Западните партньори на кгб доносника.
  • 4 Тайга

    14 20 Отговор
    Ако ги нямаше тръбите Русия щеше да е като Сенегал.
  • 5 русия е джудже

    15 23 Отговор
    Санкции до дупка за руската кочина !

    Коментиран от #11

  • 6 Хахаха

    16 9 Отговор
    И пак единодушно. А вчера тука един италианец ревеше как бил против санкциите
  • 7 Dorian

    23 9 Отговор
    А санкции срещу мародерите отвъд океана заради неспазване на ядреното споразумение?
    Всичко в този ЕС върви надолу. Нормално, там се навъртат деградирали бюрократи и пенсионери, които са заседнали в 70-те и студената война и мислят, че налагат санкции на Леонид Брежнев. Доказателство е как главният алкохолик посръбва от време на време и се опитва да се пренесе в 21 век, но нещо не се получава.
  • 8 Dorian

    20 9 Отговор
    Мхм, джудже. Първите 7 най високи сгради в Европа са в Русия. Третата най висока сграда в света е в Русия. Първият и четвъртият най големи градове в Европа са в Русия. Посредата е само катуна на острова, управляван от потомствен пакистанец.

    Коментиран от #13, #14

  • 9 Denis Roabes

    17 8 Отговор
    България и Румъния отново ще издухат супата. Личи кой страда от ограничената търговия вследствие на ограниченота мислене. Ще е интересно ако някоя тръба спре и германистан остане на студено. Малко се притеснявам за братята мюсюлмани. Те не са свикнали на студено. Нищо, ще четат Корана покрай някой лагерен огън с баба Меркел.
  • 10 КГБ Териер

    9 4 Отговор
    Разоадащия се съюз!!! Или немския съюз
  • 11 гост

    5 5 Отговор

    До коментар #5 от "русия е джудже":

    Ммм, даааа...5 поста за 5 минути...браво на теб! Продуктивен си!
  • 12 не на русия и украйна

    14 8 Отговор
    стига с тия санкции бе тъпанари от ЕС не разбрахте ли че украинските управници са хитри лисици и забогатяха като западноевропейска страна за тия 4 години? руснаците май се готвят да окупират украйна и молдова и няма да е зле това действие защото украинците са изключително глупави хора които нападат и атакуват тези които ги подкрепят с две думи сбирщина от 150 националности през вековете а на всичкото отгоре се мислят и за националисти а това е невъзможно един ден тръгнем ли да провеждаме ''мащабно военно учение'' на руска територия задължително трябва да пометем по пътя си и украинската сган ако не са го направили руснаците преди нас натовците писна ми България да обеднява от 4 години насам да налагаме санкции на основния си търговски партньор а наглите украинци забогатяха за тези 4 години на наш гръб и на цяла Европа няма европейска страна която да не загуби от тези санкции помитаме и руснаците и украинците ако не се оправят нещата съотношението на военните сили е 11 към 1 за нас така че и надутите руснаци да не се мислят за много силни въпреки че са по добродушни и печени от тъпите и студенокръвни украинци и молдовци
  • 13 ссссссс

    8 10 Отговор

    До коментар #8 от "Dorian":

    Не лъжи копейко.Не първите 6 ,а първите 4 най-високи сгради в Европа са руски и Москва не е най-големия град в Европа ,а Истанбул,но това като цяло е абослютна безмислица и незнам какво искаш да покажеш с тези факти.Небостъргачите в центъра на Москва са жалък опит да се копира американския и западен стил,но е комично на фона на това,че в Русия царства гадната и сива комунистическа архитектура ,а градовете им приличат така ,че все едно туко що са излезли от бомбардировка,но в центъра праснали няколко небостъргача,за да си кажат "вижте и ние можем да изглеждаме модерни".

    Коментиран от #15, #18

  • 14 цирк московски

    8 5 Отговор

    До коментар #8 от "Dorian":

    На мужиците за какво са им небостъргачи ,като това са главно финансови сгради ,а руснаците нямат финансови градове

    Коментиран от #17

  • 15 Dorian

    3 4 Отговор

    До коментар #13 от "ссссссс":

    Човек, който не знае, че отрицателната частица се пише отделно, някак не може да ме грабне. За сградите можеш да провериш сам. Истанбул пък не е в Европа. Какъв западен стил копират, не знам. Мародерите отдавна спряха с високото строителство. Останаха само някои сгради от 30-те. Освен кулата в Сиатъл, Сиърс Тауър и емпайър Стейтъм билдинг, високи небостъргачи не знам.
  • 16 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "хахахха":

    А завършен идиот като теб , си мисли , че ще им навредят !
  • 17 Dorian

    4 4 Отговор

    До коментар #14 от "цирк московски":

    Казва човек, който има широка култура въз основата на фейк нюз в интернет.
  • 18 Dorian

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "ссссссс":

    А твоят панелен блок по висок ли е от 8 етажа и пада ли му мазилката?

    Коментиран от #20

  • 19 Inog

    2 3 Отговор
    Прочетох с интерес писанията по темата. Оказа се, че проектът на Ран -Ъп върви в България с пълна сила.
    Всеки срещу всеки.Червени срещу сини-комунисти срещу седесари, българи срещу цигани, бедни срещу богати и т.н.
    И тука една "новина" Ви кара да се хабите без време. Как не разбрахте, че тези санкции, ще са вечни - нали никой не си мисли, че Русия ще изостави Крим?
    Освен това, се оказаха и съпер не ефективни - някой да вижда отслабване на руската икономика, армия или каквото и да е?
    Санкциите са от полза само за щатите - така накараха еврогейските компании да не работят с руснака, а да купуват от тях.
    Справка - втечнен газ, на три пъти по-висока цена.
  • 20 ссссссс

    5 3 Отговор

    До коментар #18 от "Dorian":

    Естествено ,че положението при нас е същото.Все пак тук е застроявано по образ и подобие на руската архитектура.И какво искаше да кажеш с това ? Опита се да си оплюеш родината ,за сметка на Русия ли ? Колко да си жалък ? Руснаците имат няколко небостъргача ,но пак ти казвам..тези сгради на руска територия са просто смешни и не на място.Абсолютно копиране на западния стил е и е ненужен за Русия.И другата глупост ,която си написал ,че Истанбул не бил част от Европа ?! Айде бе ? Ти въобще бил ли си в час по география и знаеш ли от коя страна е застроен първо Истанбул и официално от коя страна фигурира ? Чудя се въобще ,защо ли ти отделям внимание.Поредната заблудена копейка си.

    Коментиран от #21

  • 21 Dorian

    3 4 Отговор

    До коментар #20 от "ссссссс":

    Научи се да пишеш правилно и тогава давай мнението си. Имало е два града, византион и калхедон, еленски градове. За какъв Истанбул става дума? И защо трябва високите сгради да са "западен стил". Западен стил аз разбирам дървени и гипсокартонови къщи, които биват отнесени от урагани и наводнения.

    Коментиран от #22

  • 22 ссссссс

    5 3 Отговор

    До коментар #21 от "Dorian":

    Да си видял някой тук да претендира за висша грамотност ?На някакъв учител по български ли се явяваш тук и какво общо има това с темата бе ,недъгав глупак ? Незнаеш къде се слагат пунктуационни знаци ,тръгнал акъли да дава,копейката.
  • 23 СеСеСере

    3 3 Отговор
    Санкции за вечни времена за кочината, 30 метрова ограда по цялата руска граница, и пиле да не прехвръкне, и до 5 г. няма да ги има.А, забравих, депортация на русофилчетата от България. Венсеремос!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания