Last news in Fakti

14 Септември, 2018 19:02 3 216 6

Кокетно стадионче за сто и едно милионче

  • стадион
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вдъхновен от двете титанични победи срещу супер отборите на Словения и Норвегия, където блестят световно известни футболисти, играещи на високо клубно ниво и въобще имена, с които коментаторите лягат и стават, нашият премиер обяви, че е готов да даде едни сто милиона за едно "ново, кокетно стадионче", ако националите продължават да радват народа.

Ние, разбира се, също живеем в носталгичните селения на САЩ 94, да не кажете, че подценяваме футбола. Обаче все пак в главата ни се развихрят определени кокетни фантазии, които е редно да споделим.

Например едно кокетна вечер, в която музикантите от БНР са неочаквано посетени от премиерската свита и се получи просто някакво много кокетно симфонично преживяване. Да кажем един кокетно изпълнен Моцарт, който да затрогне сърцето и да разтърси тъй дълбоко, колкото двата гола на Божидар Краев (макар че къде е сложната и наскучаваща плетеница от звуци, къде е простата красота на извеждащото подаване и потъването на топката в мрежата). И ето, разцъфне обичаната от нас усмивка и след протестите на музикантите от радиото чуем: кокетно ще им се увеличат заплатите, защото никак не може да се живее кокетно със 660 лева на месец, па макар и да ти жужи Моцарт в главата по цял ден. Или пък да кажем майките на деца с увреждания.

Знаем, че е много некокетно да се напомня тази тема, тя депресира и трови съзнанието. Но все пак, срамежливо да предложим: дали пък сто милиона няма да стигнат тук-там да се пооправи този проблем и ако не кокетно, то поне родителите и децата им да заживеят малко по-добре? Хайде пък да опитаме да трампим стадиона в името на решението на този проблем. Не само от грижа за тях, но и от грижа за националите - и без това на европейското ще паднем от Швеция с осем на нула. Няма да е кокетно!

И накрая смело да се обърнем към едни твърде кокетни въпроси - заплатите на медицински сестри, университетските преподаватели, метеоролозите в НИМХ, добрите стари пенсии, разбитите селски пътища и да видим къде пък най-добре могат да се налеят едни сто милиона. Пък то европейското пак ще е интересно. И без това свикнахме да сме за Финландия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тикволандия

    58 3 Отговор
    Бойко е с голямо сърце, когато раздава народна пара.. Говори все едно си раздава дългогодишните спестявания. ДОЛЕН КОМУНИСТ!
  • 2 Милко Балев

    33 2 Отговор
    Да си ги изкара от джоба! Уфф забравих че още сме в комунизЪма.
  • 3 Така де

    32 2 Отговор
    Тиквите са фенове на футбол и затова там хвърлят народната пара спечелена с пот и кръв. Тях наука, изкуство, култура и прочие не ги интересува. Още по малко се интересуват от проблемите на простлюдието
  • 4 патриотъ

    32 2 Отговор
    Кво са сто милиона за Боко?!Половината ще окраде,с другата половина ще направи пародия на стадион,както прави пародия на магистрали,дето никой не може да докаже колко и какво е вложено в тях.

    Коментиран от #5

  • 5 хахахах

    14 1 Отговор

    До коментар #4 от "патриотъ":

    Значи нещата стоят така 40% заминават при управляващата партия винаги е било така без значение коя е тя (все пак те са те уредили) 20% се крадът от изпълнитела ( и той е човек)и останалото се влага с което няма как да се направи нищо ето и за това всичко направено е не качествено и след като се направи се почват ремонти през месец който от своя страна също са не качествени понеже схемата се повтаря и така колелото се върти вече 30г . За това всички до стената и приватизация на имуществото в полза на държавата ама тц няма да стане и хората ще продържат да страдат и да бягат докато един ден не остане никой тук
  • 6 емо73канар

    15 1 Отговор
    Дойдат ли избори и Виниту Тиквочов и неговите кметчета по райони започват веднага да строят стадиони, и "магистрали".
    А трябва да построят няколко затвора за да може всичката тая крадливо мутринска пасмина начело с него да бъде вкарана там.