Last news in Fakti

14 Септември, 2018 12:58 1 369 2

Защитата на ЦСКА е четвърта в света

  • защита-
  • класация-
  • линфилд-
  • спартак москва-
  • зенит-
  • цска-
  • престиж

"Червените" попаднаха в престижна класация

ЦСКА е един от отборите с най-добра защита във всички първенства по света. Статистика на сайта betexplorer показва, че само 3 елитни отбора са допуснали по-малко голове средно на мач от „армейците“, пише „Тема Спорт“. Първата позиция си поделят руските Спартак (Москва) и Зенит, както и северноирландският Линфилд. Те са инкасирали само 1 попадение в изминалите 6 мача от началото на сезона.

„Червените“ пък са били преодолени само 2 пъти - от Славия (2:1) и Лудогорец (0:1) в 7 срещи от първенството. Така коефициентът на ЦСКА е 0,285. Също по 2 допуснати гола имат Антверпен, Ростов и Партизан (Белград), но в пo-малко мачове от червените - 6.

ЦСКА е направил троен скок по този показател спрямо миналата година по същото време. Тогава „армейците“ бяха допуснали цели 6 гола за 7 шампионатни срещи. Бяха обаче вкарали повече - 21 срещу 13 сега. Въпреки че броят отбелязани попадения не е впечатляващ, клубът е на първо място по най-много вкарани и най-малко допуснати в елита.

Този сезон под ръководството на Нестор Ел Маестро се наблюдава известен прогрес в защита. Най-отчетлив е при Чорбаджийски. Той е доста стабилен в изявите си, особено в първенството и с националния срещу Словения и Норвегия. На младия бранител сякаш му подейства мотивиращо това, че вече не е капитан. Бодуров също е на по-високо ниво спрямо пролетта. Все още обаче ЦСКА изпитва затруднения, когато трябва да се брани при статични положения. Има какво да се желае в дефанзивен план и от бековете. Не е изключено армейците да привлекат още един защитник в близките дни, с когото биха сложили край на селекцията. Той обаче трябва да е свободен агент, тъй като трансферният прозорец вече затвори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само Литекс

    2 3 Отговор
    На кой ???????????????
  • 2 сесека умре

    0 5 Отговор
    1 гол в 6 мача и средно било по 0.2 доообре, айде тогава ми дайте 6 пъти по 2 милиона, а аз на края ще ви върна 10 :D