18 Септември, 2018 16:51 902 2

Заев: Няма руско влияние за референдума

  • зоран заев-
  • влияние-
  • референдум-
  • русия-
  • македония

Искаме приятелство с Русия, заяви македонският премиер

Заев: Няма руско влияние за референдума - 1
Снимка: БТА/ AP

Нямаме доказателства или аргументи, че Русия има каквото и да е влияние по отношение на референдума. Вярно е, че тя не е щастлива от разширяването на НАТО в Македония, но тя няма нищо против разширяването на ЕС в целия регион на Западните Балкани. Това заяви македонският премиер Зоран Заев в отговор на въпрос от журналист по време на съвместната конференция с еврокомисаря по разширяването Йоханес Хан, предава скопският телевизионен канал „Сител“.

На пресконференция в сградата на правителството Заев отново повтори, че за гражданите на Македония няма друга алтернатива освен ЕС и НАТО и изрази надежда, че всички приятели на Македония ще направят възможно на 30 септември гражданите да гласуват свободно и да използват демократичното си право, без да позволят каквото и да е влияние отвън, тъй като това е историческо решение, което македонците могат да вземат сами.

„Фактите говорят, че нямаме доказателства и аргументи за влияние на Русия по отношение на референдума. Вярно е и това, че Русия не е щастлива от разширяването на НАТО в Македония, но тя няма нищо против разширяването на ЕС в целите Западни Балкани. Но, генерално тя е против влизането на Македония в НАТО и го казва дори публично“, заяви македонският премиер, като добави, че Скопие иска да „изгражда приятелство с всички страни, включително и с Русия. Имаме много какво да развиваме в нашето сътрудничество“, посочи той, предаде Епицентър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бракя

    7 0 Отговор
    Бракя македонци, и вие като нас газ и петрол нямате ма крийте и заравяйте де що има под земята и си кротувайте, че ще дайде и при вас една евроатлантическа "солидарност и инвестииции" ум да ви зайде та бързайте !!!
  • 2 маке

    0 0 Отговор
    ЗаеБ пуши трева!
Новини по държави: