Last news in Fakti

18 Септември, 2018 18:24 2 053 10

Путин ласкае Орбан

  • русия-
  • унгария-
  • владимир путин-
  • виктор орбан-
  • среща

Двамата лидери проведоха среща в Москва

Путин ласкае Орбан - 1
Снимка: БТА/ AP

Унгария остава един от ключовите партньори на Русия в Европа. Това заяви руският президент Владимир Путин, цитиран РИА Новости. Той проведе среща с Виктор Орбан в Москва.

„Отношенията се развиват практически във всички сфери, активно работи и междуправителствената комисия“, заяви руският лидер на срещата с унгарския премиер. Освен това Путин отбеляза позитивната динамика в търговско-икономическия оборот, обема на взаимни инвестиции, който е около един милиард долара и работата над големи съвместни проекти.

Орбан подчерта, че срещата в Москва има голямо значение, защото страните са важни партньори. „Много се радвам, че в продължение на много години имаме балансирани и предсказуеми отношения. Не може да се каже, че за нашето сътрудничество винаги има благоприятни международни условия. Но всички неприятни неща съществуват именно, за да можем да се борим заедно срещу тях“, каза Виктор Орбан.

Той отбеляза, че независимо от снижението на стокооборота между страните заради европейските санкции, Русия и Унгария „са успели да обърнат тази тенденция“. Премиерът добави, че страните имат потенциал за развитие на връзките в енергетиката, селското стопанство, културата и други области.

Путин ласкае Орбан
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Усмивката

    12 10 Отговор
    Значи без проблем Унгарският мин-председател,може да прати и унгарски войски в Сирия ,на помощ на братския руски народ
  • 3 1944

    7 16 Отговор
    чичолина и пиздина се ласкаят мануално и орално. комунистически джендърляци. скоро маджарите ще си спомнят 1956г., но ще е късно.
  • 4 БЕНЗИНДЖИЯ

    7 14 Отговор
    Комунизма е опасен колкото Дявола внимавайте не се зайгравайте да не се опарите в АДА ще има изобилие от подобни властелини на Света
  • 5 Коментатор

    5 3 Отговор
    Наляво, демек на изток, играе Орбан. Ама РФ ли даде милиардине евро на Унгария? Май унгареца се учи от гърците...
  • 6 onq s konq

    5 8 Отговор
    Все повече започвам да се убеждавам,че България няма място при НЕМАЛКОТО НА БРОЙ ПРОДАЖНИ ДЪРЖАВИ В ЕС.Верно че членството ни е сериозно облагодетелствано с безмитна търговия и щедри еврофондове,както и безпрепятствено пътуване почти по целия свят,но...съвсем друга ще е политическата и икономическа каптинка ако бъдем признати за ПЪЛНОПРАВЕН АМЕРИКАНСКИ ЩАТ!Тогава и американски СУБСИДИЙНИ ФОНДОВЕ ще ползваме,и ИНВЕСТИЦИИТЕ ЩЕ СА ДРУГИ,и Мин.Раб.Заплата ще е американска,както И ЗАКОНИТЕ...като например "За смъртното наказание" и за "Правата на бълг Полицай при изпълнение на задълженията си".Естествено ще отпаднат ВСЯКАКВИ ЕВРОЗАПОВЕДИ СВЪРЗАНИ С МИГРАНТИТЕ,А ГОРИВАТА ЩЕ БЪДАТ С "РУСКО-АМЕРИКАНСКИ ЦЕНИ",т.е. наполовина на сегашните.

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Спец

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Човече, не разбирам иронията ти? Ти си ГЕРБер. ГЕРБ е вече 3 мандата мнозинство. Герб е мафия от бивши комунисти преоядисани демократи, милиционери и гейши. Можеха ли да гласуват минимално 5-6 евро на час работно възнаграждение? Можеха. Гласуваха ли? Не. Тогава защо ги хвалиш и плюеш русофилите? Тук всичко в управлението от 70 години насам е враг. Значи и за разстрел. Толкова.
  • 8 123

    2 8 Отговор
    Путин все по-открито води антиевропейска политика. Опитва се да консолидира и да превърне Русия в център на антиевропейските тенденции в Европа.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Грую

    2 0 Отговор
    Ами да унгарците си платиха АЕЦ-а и си го построиха , а пък ние реактори връщахме в Калининград, пък се отказвахме , пък после пак се договаряхме, при следващото отказване ни съдиха и само ядове и разходи с нас.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания