Last news in Fakti

23 Септември, 2018 22:01 1 929 21

Молдова иска приятелство с Русия и Запада

  • молдова-
  • игор додон-
  • русия

Игор Додон смята, че страната му трябва да е близка с всички

Молдова е длъжна да проведе външна политика на приятелство с Русия, ЕС и останалите съседни държави. Това заяви молдовският президент Игор Додон, цитиран от ТАСС.

Според него страната му трябва да поддържа добри отношения с всички близки страни.

„Ние трябва да имаме добра външна политика с всички. Трябва да сме приятели с Русия, ЕС и нашите съседи – Украйна и Румъния. Аз заявих тази идея през миналата година по време на дискусия с дипломати.

Ние не искаме да сме приятели на руснаците срещу САЩ и ЕС, или приятели на САЩ и ЕС срещу руснаците. Нашият избор е да сме приятели с всички“, заяви Додон.

От 2009 г. Молдова е управлявана от проевропейски партии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русия е джудже

    3 21 Отговор
    Литва, Латвия, Молдова са предателите от прибалтика в НАТО!!
  • 2 Ксaniba

    0 13 Отговор
    тия моше... коври сме ги чували...
    едните ги нападат милиони ушанки евридей!!!
    спасявайки Ойропа, нема гроши за вазелиун и памперси!!!

    Коментиран от #21

  • 3 фактите

    4 12 Отговор
    жалкото подобие на страната наречето просия.Молдова е румънската.
  • 4 бай Ставри

    11 1 Отговор
    Ко рече ? Е не може птиятели с всички.
    Че кой не иска това? Ама не става.
  • 5 Иска

    15 0 Отговор
    И аз искам по тясно приятелство с комшийката ама жена ми не разрешава.
  • 6 Барчо

    10 0 Отговор
    Неутралността е хубаво нещо, но дали все пак е възможно в такива ситуации???
  • 7 onq s konq

    5 4 Отговор
    Молдова е СЪЩАТА като Македония - с про-западен Премиер и про-руски Президент с тая разлика,че е ПРЕКАЛЕНО БЛИЗО ДО РУСИЯ и руското влияние е несравнимо по-силно.

    Коментиран от #12

  • 8 Dorian

    5 6 Отговор
    Руското робство е нещо страшно. Аз имам симпатии към тази страна. Ще стане дума в някой разговор и 1-2 пъти ще ми мине през ума за деня. Противоположното обаче е страшно. По цял ден си обзет от ненавист към тази нация и дефакто си неин роб. Имаш жена, деца, семейство, но ти си обзет от омраза и мания да покажеш своята омраза. Единствено Русия е в съзнанието ти. Живейте си с негативизма и сами ще се поболеете. Тази страна я е имало и винаги ще я има. Просто вие си пилеете мизерния животец, вместо да обърнете внимание на когото трябва.

    Коментиран от #14, #16

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Dorian

    4 4 Отговор
    Пък и в крайна сметка е хубаво да си направим изчисленията. Едно е да говориш световен език, говорен от 350 милиона души по света, което ти дава големи възможности. Друго пък е да говориш реновиран латински език и да комуникираш с мургави приятелчета в една единствена загиваща страна. Сигурно е доста труден избор.
  • 11 Тодоренко

    3 1 Отговор
    Ромите с тези техни мегаломански стремежи сигурно ще им се прииска и Одеса. Сигурно и там са живели римляни и са говорели латински. За протокола, римляните са били бели европейци, а не мургави роми 😄
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Едо

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Dorian":

    ВАШИЯТ КОМЕНТАР Е ДОСТА ДОБЪР. НО, МУ ЛИПСВА ГЛОБАЛНА ШИРОТА. КАКВО ИМАМ ПРЕДВИД? ПОДАВЛЯВАЩОТО МНОЗИНСТВО, ДА НЕ КАЖА, ВСИЧКИ ЖЕНИ, МНОГО СИ ОБИЧАТ ДОМАШНИЯ УЮТ, КЪЩАТА, ЗАДОВОЛЕНОСТТА, МИРЪТ, ЕЙ ТАКА НЯКАКСИ НАГОТОВО, ДА ИМ Е ДО ДЪЛБОКА СТАРОСТ ПРИЯТИЧКО И ИНТЕРЕСНИЧКО, ДА РАЗПОЛАГАТ СЪС ДОСТА СРЕДСТВА, ЗАЩОТО СЕ УЖАСЯВАТ ОТ БЕДНОСТТА-ВСЕ ХУБАВИ НЕЩА-ДАЙ БОЖЕ ВСЕКИМУ! НО, НИЕ, МЪЖЕТЕ ЗНАЕМ, КОЙ ВЪРШИ ЦЯЛАТА ТЕЖКА, ЧЕСТО ВИСОКО РИСКОВА РАБОТА, ЗА ДА ДАДЕМ НА НАШИТЕ ЛЮБИМИ ЖЕНИ ТОВА, КОЕТО ТАКА ЖЕЛАЯТ. ПИТАМ: ДА СТЕ ВИЖДАЛИ, ЖЕНА ДА СТРОИ ПЪТ, ДА КОПАЕ ИЗКОПИ И ДА ПОЛАГА ТРЪБИ(НА МОРСКОТО ДЪНО СЪЩО), ДА ПРОКОПАВА ТУНЕЛИ, ДОРИ И ПОД ВОДАТА, ДА СЛИЗА В МИНИТЕ И ДА ДОБИВА РУДИ ОТ ЦЯЛАТА МЕНДЕЛЕЕВА ТАБЛИЦА, ДА СТРОИ МОСТОВЕ, ЖП ЛИНИИ, ДА ДОБИВА ПЕТРОЛ И ГАЗ ОТ НАЙ-ЗАТЪНТЕНИТЕ КРАИЩА, ДА СТРОИ КОРАБИ, САМОЛЕТИ,ВЛАКОВЕ ИЛИ ДА ИЗДЯЛА ЕДНО ПАВЕ И ДА ПОСТАВИ ЕДНА ТРОТОАРНА ПЛОЧКА, ДА СТРОИ ОГРОМНИ НЕБОСТЪРГАЧИ, МОЛОВЕ, КЪДЕТО ТАКА ХУБАВО ДА СЕ НАСКИТА ПО МАГАЗИНИТЕ ДО НАСИТА.
  • 15 Наблюдател

    4 5 Отговор
    И Додон е мръсна руска подлога и предател на своя народ .
  • 16 Българин

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "Dorian":

    Ние не мрази Русия, българофобе, ние се ГНУСИМ от нея и от русоробите национални предатели.

    Коментиран от #18

  • 17 1944

    2 3 Отговор
    прищяло му се на молдовския еничар джудже за султан и евро паспорт за пътуване по света. може и евро фондове за крадене. един такъв изритаха от украйна, скоро и този.
  • 18 Dorian

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Българин":

    Роб на Русия си тий защото твоето съзнание е заето с такива мисли
  • 19 Эгор

    3 0 Отговор
    Хубаво е да знае, че приятелство със западната му съседка означава циганизация и латинизация. Нашата северна съседка е феномен. Роми говорят реновиран латински език и се мислят за потомци на римската империя. А всъщност циганите не идваха ли от Индия?
  • 20 Мемел

    3 0 Отговор
    Абе като има толкова истински българи тук, защо са готови да дадат нашите братя на ромската кочина? Македонецът ти обяснява на български, че е македонец, а бесарабинът ти обяснява на руски, че е българин.
  • 21 Ксaniba

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ксaniba":

    молдовците не са моше коври
    но сороснята сте!!!!