20 Септември, 2018 23:00 1 213 1

Боно на гости във Ватикана

  • боно-
  • ватикан-
  • ирландия-
  • папа франциск-
  • u2

Вокалистът на U2 и папата говориха за сексуалните посегателства, извършвани от духовници

Боно на гости във Ватикана - 1
Снимки: БТА/АР

Вокалистът на ирландската група U2 Боно разговаря с папа Франциск за скандалите, свързани със сексуалните посегателства, в които са замесени духовници по света и по-специално тези, разтърсили ирландската църква. След срещата Боно каза, че папата изпитвал "искрена болка" по този въпрос, предаде AFP.

"Говорихме за чувствата на папата за това, което е станало в църквата и аз му обясних, че много хора имат усещането, че онези, които извършват издевателствата, са по-защитени от жертвите", каза Боно на пресконференция във Ватикана.

Той каза, че е видял болката, изписана върху лицето на папата, когато е станало дума за този въпрос. "Останах с чувството, че той беше искрен", допълни Боно и нарече папа Франциск "изключителен човек в едно изключително време".

В края на август папата посети Ирландия и там разговаря с осем жертви на сексуални посегателства. "Толкова страдах", сподели Франциск по време на разговора с тези осем жертви.

Боно разговаря с папата половин час в резиденцията му Санта Марта във Ватикана. С него беше и президентът на аржентинската верига училища Сколас Окурентес. Мрежата действа в Буенос Айрес и бе създадена с активната подкрепа на Хорхе Берголио, който беше архиепископ на града, преди да стане папа. Днес мрежата има 400 000 държавни и частни училища на пет континента.

Боно на гости във Ватикана

Боно пък е съосновател на неправителствената организация Уан, която си е поставила за цел борбата срещу крайната бедност и болестите, които могат да бъдат избегнати по-специално в Африка. Тази организация има 10 милиона членове по света, от които 3 милиона в Африка, и иска да помогне на момичетата, които не ходят на училище, разказа днес Боно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шалом

    0 0 Отговор
    Защо ли пък си мислех,че Боно е разумен човек? Ватикана отдавна не защитава и пази християнските ценности. При тях трайно се е настанил антихриста в лицето на масонското братство и еврейското влияние на кардиналите. ИСУС е казал “Но горко вам, книжници и фарисеи, лицемери! – каза Исус. – Защото
    затваряте небесното царство пред човеците, понеже сами вие не влизате,
    нито влизащите оставяте да влязат.” Чрез изопачаване на Свещените
    писания свещениците и законоучителите заслепяваха умовете на онези,
    които иначе биха стигнали до познание на Христовото царство и на оня
    вътрешен, Божествен живот, присъщ на истинската святост.