Last news in Fakti

21 Септември, 2018 10:08, обновена 21 Септември, 2018 10:45 2 251 5

Драма в Разград! Леверкузен обърна зрелищно Лудогорец

  • лудогорец-
  • разград-
  • шампионска лига-
  • обрат-
  • мач-
  • футбол-
  • байер леверкузен
Драма в Разград! Леверкузен обърна зрелищно Лудогорец - 1
Снимка: БТА/ AP

Лудогорец се надяваше на победа срещу Байер (Леверкузен), след като започна срещата ударно с 2:0, но "аспирините" показаха класа и постигнаха пълен обрат с 3:2, започвайки с победа в групите на Лига Европа.

Началото бе перфектно за домакините, които след 8 минути игра вдигнаха публиката на "Лудогорец Арена" на крака. Перфектно изпълнение на фаул от Клаудиу Кешеру порази целта за 1:0 за тима от Разград, предава topsport.bg.

Попадението мобилизира допълнително "аспирините", които вдигнаха оборотите и се настаниха трайно пред наказателното поле на Ренан.

Вратарят се намеси няколко пъти при остри центрирания от фланговете, но въпреки териториалното превъзходство играчите на Лудогорец се бранеха доста организирано, без да позволяват на съперника да стига до кой знае какви опасности през първата част.

В 22-ата минута Паулиньо остана на добра позиция отляво в наказателното поле, но секунда преди да шутира Сисиньо успя да протегне крак и да избие топката. Лудогорец нанесе своя втори удар след точно половин час игра.

Успешен пробив на Вандерсон по левия фланг завърши с остър успореден на вратата пас, който намери Марселиньо, а той без проблем улучи мрежата - 2:0! Гостите реагираха мигновено и най-дейният в редиците на гостите Хаверц стреля опасно по диагонал, но ударът му мина до гредата на Ренан.

Звездите от Леверкузен обаче не чакаха дълго преди да обърнат резултата.

При продължителна атака пред наказателното поле Хаверц с фалцов удар успя да прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, и така при 2:1 дойде почивката.

През второто полувреме темпото се запази такова - Леверкузен владееше повече топката в полето на разградчани, докато селекцията на Пауло Аутуори разчиташе основно на контраатака.

Още малко динамична игра и Байер изравни! Юлиан Брандт се измъкна отляво в наказателното поле, пусна подаване пред Ренан, от което в крайна сметка се възползва Телин за 2:2.

Самочувствието на германците се покачи допълнително, а по всичко личеше, че пълният обрат е въпрос на време и Хаверц го донесе. Новоизлюпеният германски национал се завъртя майсторски пред дъгата на наказателното поле и с десния крак направи Ренан безпомощен - пълен обрат и 3:2.

До края на срещата разградчани се опитаха да стигнат поне до равенство и в един момент бяха близо до него, но удар на Моци с глава срещна гредата.

Ренан пък остави интригата до самия край с много добро спасяване при удар на резервата Бейли, останал очи в очи с бразилския вратар на Лудогорец.

В крайна сметка Лудогорец загуби и разбра, че германците не са никак лесен противник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бочко

    11 1 Отговор
    Киро Гела прекали с обръщалките....
  • 2 ЖикТак

    13 2 Отговор
    Когато действието на амфетамините изтече по-рано от предвиденото - така се получава...
  • 3 боцмана

    5 1 Отговор
    Кирето да намери нов треньор. На калпавия к.р,вълната му пречи.То не бяха смени на треньори , то не беше чудо, а истината е ,че толкова си могат прехвалените и посредственни футболисти.
  • 4 ДОМУС 1

    2 3 Отговор
    Киро боли го гъ.а
  • 5 Taft Gel

    2 0 Отговор
    С две думи, немците не са ги взели на сериозно както поне 5 други отбора до сега, след това са се стегнали и са им направили подигравка - 2:0 - 2:3.