Last news in Fakti

21 Септември, 2018 18:21 7 100 42

Напрежението пред винзавода край Карнобат расте. Лозарите са гневни (ВИДЕО)

  • лозари-
  • протест-
  • миню стайков-
  • карнобат

„СИС Индустрийс"ООД дава хляб на 3 000 души от Карнобат

Напрежението пред винзавода край с. Церковски расте, предава репортер на Флагман.бг.

На мястото, което е на около 10 км югозападно от Карнобат, вече има над 500 души, които са гневни: отнемат им работните места в най-неподходящия момент - разгара на гроздобера.

Реално те няма къде да приберат гроздето, а това ще спре целия производствен цикъл, което ще обрече и заводът на бърз фалит.

„СИС Индустрийс"ООД дава хляб на 3 000 души от Карнобат.

Всяко второ семейство от града има човек, работещ тук.

Буквално храним целия град. Като прибавим и служителите на фирми, чийто бизнес е пряко или косвено свързан с нас - транспортни фирми, земеделци, хотелиери, магазини и ресторанти, търговци на едро и дребно и т.н, броят на хората, които "ядат хляб" от фирмата стига до 10 000 души - без преувеличение", твърдят стачкуващите отвън.

Това е повече от половината население на града.

"Това е държавно беззаконие, от 20 дни сме подложени на непрестанни проверки. В момента вътре има 60 митничари, не мога да преброя униформените от жандармерията - много са", заяви изпълнителният директор на "Винпром Карнобат" Емил Пилев. Той твърди, че до този момент не е издаден нито един констативен протокол, а от сутринта заводът е под блокада.

"Затворят ли заводите за преработка на грозде, тези фирми също ще затворят заради фалит и ще оставят на улицата между 5 и 7 хиляди българи. Всичко това се случва на прага на зимата, когато държавата вдига цените на хляба, на тока, на газта", скандират те.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    85 5 Отговор
    Те така бързо се фалира бизнес. После го взема правилният човек и... И вълкът сит, и агнето цяло. Само, Бог да го прости овчаря.

    Коментиран от #2, #3, #8, #32

  • 2 Колко си прав.

    50 2 Отговор

    До коментар #1 от "куку руку ку":

    Ама,колко си прав само.

    Коментиран от #34

  • 3 Колко си прав.

    26 2 Отговор

    До коментар #1 от "куку руку ку":

    Ама,колко си прав само.
  • 4 Bahti

    55 4 Отговор
    Официалната бухалка в действие. Браво! А кво правят хората? Семейства? После що терминал 2.ми ей го.
  • 5 Иван

    39 0 Отговор
    Жалка България...
  • 6 калинка

    46 0 Отговор
    Не стана ли същото и с "Винал" Ловеч?! Процедурата е изпробвана!
  • 7 onq s konq

    18 51 Отговор
    Лаете тука че разни алчни бизнесмени ограбвали народа и давали жалки заплати на работниците,ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА БИЛА МУТРЕНСКА И ГИ ТОЛЕРИРА.Когато обаче Държавата реши да се намеси и да ликвидира СИВАТА ИКОНОМИКА И НЕПЛАЩАНЕТО НА ДАНЪЦИ,моментално пък скачате на Държавата!Истината обаче е ОТДАВНА ИЗВЕСТНА и тя е,че ВИЕ РУСОФИЛИ В ОСНОВНАТА СИ ЧАСТ ЖИВЕЕТЕ НЕ В БЪЛГАРИЯ,А В РУСИЯ/завряни зетьове/,ядете руски хляб и ИСКАТЕ БЪЛГАРИЯ ДА Е РУСКА ГУБЕРНИЯ!А защо не се върнахте у нас да подкрепите шепата ГАСТАРБАЙТЕРИ,ДЕТО ИСКАХА ДА "СВАЛЯТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ОТ РАЗ" НА 16-ТИ?Ами защото пърдите от глад в същата тая Русия и нямате рубли за билет...а и предварително си знаете,че "ваща работа няма тане".Ама ПОСМЪРТНО:)

    Коментиран от #10, #19

  • 8 Анонимен

    29 0 Отговор

    До коментар #1 от "куку руку ку":

    Ти овчаря не го мисли, той беше дупе и гащи с вълците. Агнетата са важни. А вълка рано или късно ще го отстреляме, барабар с глутницата
  • 9 Герб

    45 5 Отговор
    Кога прокуратурата ще атакува мафиот номер едно в България Б. Б.? За създаване на първата нелегална фабрика за цигари в Крайморие. За безбройният му рекет за отнемане на бизнеси. За магистралите от които е взел половината пари и за това сега са на юфка и още много други.

    Коментиран от #35

  • 10 Smrad

    27 4 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Нещо много замириса, конят ли пръдна или ти?

    Коментиран от #15

  • 11 Гост

    20 21 Отговор
    Тези са големи смешници.10 000 души хранели.Алооо!!!! Да не сте Лукойл? Та тези протестиращи кого защитават? Мафиотите които внасят нелегален спирт и правят ракия и други производни ли? Е за това сме на това положение,дай да откраднем нещо,да да пречакаме някой.Така и ще си останем,държава на селските тарикати.

    Коментиран от #23, #26, #28, #29

  • 12 ivan4o

    8 4 Отговор
    Същото се случи и руско . Путин отиде и им мзе фабриките и заводите ги напраи сържавни и проблема се реши
  • 13 Гост

    8 16 Отговор
    Браво, заслужава си да се сподели!!!!! -Лаете тука че разни алчни бизнесмени ограбвали народа и давали жалки заплати на работниците,ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА БИЛА МУТРЕНСКА И ГИ ТОЛЕРИРА.Когато обаче Държавата реши да се намеси и да ликвидира СИВАТА ИКОНОМИКА И НЕПЛАЩАНЕТО НА ДАНЪЦИ,моментално пък скачате на Държавата!Истината обаче е ОТДАВНА ИЗВЕСТНА и тя е,че ВИЕ РУСОФИЛИ В ОСНОВНАТА СИ ЧАСТ ЖИВЕЕТЕ НЕ В БЪЛГАРИЯ,А В РУСИЯ/завряни зетьове/,ядете руски хляб и ИСКАТЕ БЪЛГАРИЯ ДА Е РУСКА ГУБЕРНИЯ!А защо не се върнахте у нас да подкрепите шепата ГАСТАРБАЙТЕРИ,ДЕТО ИСКАХА ДА "СВАЛЯТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ОТ РАЗ" НА 16-ТИ?Ами защото пърдите от глад в същата тая Русия и нямате рубли за билет...а и предварително си знаете,че "ваща работа няма тане".Ама ПОСМЪРТНО:)

    Коментиран от #31

  • 14 СссереМ

    10 23 Отговор
    Браво на Борисов,сега остава и съда да си свърши работата.А че тука разни проруски подлоги лаят не ме вълнува,важното е престъпниците да са в затвора.

    Коментиран от #30

  • 15 onq s konq

    3 11 Отговор

    До коментар #10 от "Smrad":

    И двамата ДРУЖНО.Нещо против?И разбери:Това което "некои хора" могат да си позволят без проблем,НА ТАКИВА КАТО ТЕБЕ им е СТРОГО ЗАБРАНЕНО,защото...такъв е светът!
  • 16 Гуги

    15 7 Отговор
    Лозарите гневни! Ама те през цялото време са гневни. Щтото държавата била мутренска, била разграден двор, била такава онакава. Като се намеси държавата- що ни затваряте. Ами щото шефа е мутра. От белите якички.ДС!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 абеее мани мани

    5 3 Отговор
    Така беше и с банката ония мега милионер ще си я ограби сам.Така и тука тия с бизнес за стотина милиона ще правят цигари.
  • 19 Куфарче

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Преди беше гола въшка, сега си си гол и такъв ще си останеш. Вижда се, че си се реализирал - живуркай си по форумчетата... Беднюха, и озлобен от факта. А ние с куфарчетата си живеем, и по-добре ще си живеем. А ти си живуркай...
  • 20 Академик Неделчев

    9 3 Отговор
    Може и без алкохол да се живее и то по дълго.
  • 21 Хасанчо

    7 0 Отговор
    Абе ,няма само наще да си купуват тецове за 4000 лв. Трябва и ортаците да купят нещо щото на ТИМ е другото.
  • 22 Batushka

    5 1 Отговор
    Ами като се прехранват от от трохите на мафията така ще е....омагьосан кръг...
  • 23 Все тая

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Не се внася нелегален спирт тук,произвежда се спирт.Който не е запознат да не коментира...Въпроса тук е за едни пари,които един господин си ги иска Б.Б. Митничарите тук са целогодишно, какво правят,Бъркат си в носа ли???
  • 24 чернобил

    7 8 Отговор
    Законите трябва да се спазват,мафиота трябва да си понесе заслуженото!А и не съм убеден,че няколко хиляди туземци са болшинството население...

    Коментиран от #25

  • 25 Ти си туземец

    8 0 Отговор

    До коментар #24 от "чернобил":

    Ти си туземец
  • 26 Mereta

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Като не си запознат, що коментираш а?
  • 27 Ludi

    11 2 Отговор
    Ей заради такива,които гледат в канчето на другия сме в такова положение...На вас не ви пука,че тези хора са се трудили и остават без работа,вместо да се подкпрепяме Българите ние се Плюем. До Гост...Те в в Лукойл са цвете за мирисане,хайде моля ви се...Навсякъде лъжа и измама...Защо не сте хитри и да станете началници и вие,а ми лижете гъзове...Хайде пожелавам ви да останете и вие без работа,че тогава да видим как ще сте.
  • 28 Ludi

    11 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    АЗ НЕ РАБОТЯ В ТОЗИ ВИНЗАВОД,НО ИМАМ ПОЗНАТИ,КОИТО РАБОТЯТ...А В ЛУКОЙЛ Е МНОГО КАЧЕСТВЕНО ГОРИВОТО..НЕМОГА ДА МИНА И 10КМ С ВАШАТА ЧЕСТНОСТ..ГЛЕДАЙТЕ СИ ЧИНИЙТЕ ДА НЕ ОСТАНЕТЕ БЕЗ ТЯХ,ДОКАТО ПЛЮЕТЕ В ДРУГИТЕ...
  • 29 Mereta

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Що нема коментар?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Хрис

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Като чета словоизлиянията ти стигам до извода, че ти си трол от типа "НА ВСЯКА МАНДЖА И МЕРУДИЯ". Мерудията ти е РСОФОБИЯ. По-полека бе момче с Русия, защото от нея след 20-30 години освен нефт и газ ще трябва да внасяме и питейна вода! И пак ти напомням -русофобията съчетана с американофилията е вредна за твоето здраве!
  • 32 Росен Златев

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "куку руку ку":

    И какво лошо има, престъпника да отиде в затвора и да му отнеме бизнеса, а друг който ще спазва законите, са работи и да праща данъци !

    С хора, които разсъждават, като вас, кога България ще се оправи !?
  • 33 Росен Златев

    5 2 Отговор
    Кога най-после, ще изберем, между закона и беззаконието !

    Какво сега ?

    Заради това, че няма да ни вземат гроздето от измамническата фирма, да ги оставим да обират държавата ?


    Това ли искаме !?

    А утре отново ще плачем, че живеем в лоша уредена България, нали !?

    Извинявайте, ама с това тъпо псевдо комунистическо мислене, икога няма да станем бяла държава !

    Коментиран от #36

  • 34 Уча се !

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Колко си прав.":

    Пълни глупости и измисшльотини, на хора, които гледат много филми, вместо
    да работят !?

    За това сте вечно недоволни и ще бъдете такива, докато не разберете, че ако работите добре, ще имате !
  • 35 Парламент

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Герб":

    Айде сега . Дайте да се направим на луди. ВСеки божи ден излиза информация за червените кхмери , ченгета , комунистически подлоги , сервитьорчета от ДС , да не ви цитирам банкери от ДС , обаче вие Б.Б. , та Б.Б . Почвам вече да се съмнявам ,че постващите са точно от тези среди на мародерите ,които опоскаха и продължават да опоскват България. Някой ще каже защо Б.Б не го спре. Защото свинските черва на комунягите така са оплели цялата държава , че единствено някакъв военен режим евентуално може да ги среже . Само ,че това ще върне България назад и пак ще имаме проблеми.
    Второ да ви кажа за Б.Б. Той е може би един от малкото политици в България ,който пари не го интересуват. Той иска човека да остане в историята , да е харесван от народа и от чуждите политици и държавни глави. Да можем да си правим майтап от това , но мисля ,че това е по-малко укорително отколкото да си безпардонен мародер.

    Коментиран от #39

  • 36 Ludi

    6 0 Отговор

    До коментар #33 от "Росен Златев":

    Г-н Златев да не сте рода с Б.Б..Хората са се трудили за да вземат хубави пари да изхранват тях си и семействата си.,но явно вие лапате готова пара и затова ви е лесно..Отидете малко с мотиката покопайте ,че тогава ще говорим....Аз ПОДКРЕПЯМ ХОРАТА ОТ ВИНЗАВОДА И ИМ ЖЕЛАЯ УСПЕХ!!А на вас желая тяхната съдба!!!?

    Коментиран от #40

  • 37 Кичка

    0 0 Отговор
    Сега като го няма Бирмата кои ще " обижда " фолк.певиците в България?
  • 38 Росен Златев

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "CUKOVSKI":

    Кога най-после, ще изберем, между закона и беззаконието !

    Какво сега ?

    Заради това, че няма да ни вземат гроздето от измамническата фирма, да ги оставим да обират държавата ?


    Това ли искаме !?

    А утре отново ще плачем, че живеем в лоша уредена България, нали !?

    Извинявайте, ама с това тъпо псевдо комунистическо мислене, икога няма да станем бяла държава !
  • 39 Mereta

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Парламент":

    Ти на Марс ли живееш?
  • 40 Mereta

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "Ludi":

    Браво
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 гост

    1 0 Отговор
    Искаш цял бизнес на някого, той не ти го продава, защото си е дал живота за него, ти отиваш, плащаш на властта, те вадят бухалката със сигнали и проверки и принуждават собственика да избира или да продаде или да бъде затворен, без оглед на това дали има основание или няма. После върви обяснявай кой те натопил или че нямаш сестра. Когато властта каже веднага може да те удари по сигнал и с проверки, ала ако ти не си съгласен и търсиш справедливост в съда ще ти отидат едни 10г. през които вече ще си фалирал и може да не доживееш справедливост, а дори и да стане то няма да има персонална отговорност, което е подигравка с хората. Спомнете си думите на Феринанд за властта и народа, едно трябва да е, а сега е властта срещу народа и по тази логика не заслужаваме да се наричаме независими.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове