Last news in Fakti

22 Септември, 2018 15:57 9 750 12

Абсурден стадий в еволюцията – главен секретар на МВР

  • младен маринов-
  • главен секретар на мвр
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Колегите работят. Предприеха се определени действия от страна на ГДБОП. Така новият вътрешен министър и доскорошен главен секретар на МВР Младен Маринов отговори на въпрос какво става с разследването на две знакови убийства, които станаха факт в края на миналата и началото на тази година – това на директора на отдел "Фискален контрол" в НАП Иво Стаменов и това на собственика на "Айрян Балкан" Петър Христов.

Тези съвсем лаконични изявления показват колко точно работи най-важната структура на държавата – тази, която трябва да следи за реда и закона. Защото без ред и закон просто няма държава. Работят, милите, но не им се получава – вместо това били разкрили „убийството на таксиметровия шофьор“. Първи Мариновизъм – със сигурност ще има още много. И дори това, че не спомена името на въпросната жертва показва обществената значимост на случая – на подсъзнателно ниво новият пазител номер едно на реда и закона е много наясно кое е по-важно.

Да бяха само Стаменов и Христов, добре – но не са. На прима виста - вторият избягал от Софийския затвор Радослав Колев къде е? Владимир Пелов го намериха само защото го застреля друг престъпник. Въобще – идилийка. Знаковите престъпления редовно си минават в графата „стара история“ - даже КТБ е така, а по-маловажните пълнят статистиката, че да е успешно МВР. Успешно, но само като в лош комедиен полицейски сериал – има ги такива достатъчно в нашия ефир!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патриотъ

    58 11 Отговор
    Каквато държавата,такъв и вътрешния министър!Колкото и да ги сменяме,те са си винаги същите,защото са послушните пионки на Герб и татко Боко!Трябва да се смени системата,а не министрите и да се премине на президентско управление!

    Коментиран от #3, #12

  • 2 IdaMcBride

    0 29 Отговор
    Аз правя $ 86 на час, работейки от дома. Бях шокиран, когато съседът ми каза, че средно е $ 95, но виждам как работи сега. Сега чувствам толкова свобода, че съм мой шеф.

    Това е, което правя.........>>>>> Ecash10.COM
  • 3 Guðmundsson

    25 11 Отговор

    До коментар #1 от "патриотъ":

    И като се мине на президентско какво ще се промени? Първо трябва незабавна декомунизация и връщане на търновската конституция.

    Коментиран от #8

  • 4 Баш стражар

    18 15 Отговор
    Системата не може да се смени защото всичко в МВР е по образец на ЕС .Демокрацията това изисква.Може да се смени по турски образец и тогава ми е интересно дали ще има доволни защото безспорно ще е супер ефективна.МВР е натоварено с много задължения дето са работа на кметове и други органи .Който и да е министър за две години изгаря независимо колко е умен ,добър отдаден на работата си .Дали прави нещо или нищо
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 путиняшка

    12 3 Отговор
    А дали тоя си носи още снимката на путин в портфейла?
  • 7 Гост

    8 17 Отговор
    Не, че нещо, но да попитам кой е автор на този смехотворен хейт, та му давате трибуна? Той завалията не може да направи разлика между полиция, съд и прокуратура, но иначе тръгнал да плюе. Освен него да направят министър, че да покаже как се прави - аман от простотия!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бивш.Стражар

    16 1 Отговор
    Бях стражар от 1992 до 2000 година.Мале мила от рова къде заварих и оле мале от това де оставих. Късмет извадихи разум че се махнах от там.Полиция не се прави без пари и със земляшки,народняшки манталитет.Нашия човек,вашият човек,нащо,ващо,масата,ебачката,пиячката и курвите унищожиха системата на МВР.Роднинските връзкив МВРнямат край..'и ужасите станаха без край..
  • 10 ГРАЖДАНИН

    0 0 Отговор
    Като антикорупционна мярка в МВР Младенов не трябва да задържа деситилетия държавни служители на отговорни длъжности отдавна преминали отвъд пенсионната въздраст .
  • 11 ПОЛИЦАЙ

    0 0 Отговор
    МВР е деморализирана система .Продължава безпринципната кадрова политика на ЧР от 1992 година насам .
  • 12 Хуйми

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "патриотъ":

    ТЕ ТАКИВА СЛАДКОДУМНИ И ПРИМЕРНИ КАТО ПРЕЗИДЕНТА ОБИКНОВЕНО САМО НА ПРИКАЗКИ ГИ БИВА, АМА ВИЕ ТАКИВА СИ ГИ ХАРЕСВАТЕ ДЕ