Last news in Fakti

22 Септември, 2018 19:21 2 763 23

Софиянски: МВР трябва да отиде към президентството

  • мвр-
  • президентство-
  • софиянски-
  • предложение

„Ако гледаме в политическия контекст, няма война между президента и правителството. Напрежението е между нас. Президентът и премиерът не би трябвало да са противници. Президентът трябва да запази една надпартийност. В противен случай се получава един такъв вакуум, от който губи само страната”, каза пред Канал 3 бившият министър-председател Стефан Софиянски.

„Имаше решение - още на 20 септември двамата министри трябваше да се закълнат, след което министър Радев трябваше да излезе отпуск, да пусне една заповед за изпълняващ длъжността на Маринов и вече той ще си действа като министър'', коментира Софиянски относно забавения указ на президента Румен Радев за освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР.

„Росен Желязков е добър администратор. В Костинбродската афера той нямаше никакво участие. Просто беше поредната изкупителна жертва в случая. Желязков също така беше много добър главен секретар в един от кабинетите на Бойко Борисов. Ще видим дали системата ще го припознае, дали ще съумее да се справи. Проблемът при нас е такъв, че не можем да формираме нормален професионален управленски екип. Министрите трябва да бъдат в професионалните си среди, трябва да имаш авторитет с работата, която си свършил'', поясни още той за новия транспортен министър.

„Смятам, че МВР трябва да отиде към президентството. Министърът трябва да бъде предлаган от президента най-малкото. Това го има например в Русия, която е президентска република. В момента България не е парламентарна република, а по-скоро министерска. Трябва да се постигне един баланс. Парламентът трябва да се опита да изгради едно дългосрочно законодателство, с далеч по-малко депутати. Президентът да поеме вътрешната и външната сигурност, а правителството да поеме хуманитарните политики. Накратко, нуждаем се от република със споделено управление. Властта трябва да се споделя, за да има резултат'', добави бившият премиер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 месара

    26 6 Отговор
    тоя като какъв се изказва?!
  • 2 Кокала

    15 1 Отговор
    Всеки гледа да докопа кокала, после е лесно
  • 3 Тапак

    23 6 Отговор
    Гнусната усмивка ,която с Костов уби България.
  • 4 ХА ХА

    23 4 Отговор
    Най наглата и скъпа усмивка в БГ.
  • 5 Българин

    18 7 Отговор
    Най големите престъпници в новата история
  • 6 Имало едно време

    17 2 Отговор
    А що не ги съберат като едно време през 1943 здравеопазване, съобщения транспорт и полиция.Сигурно ще цъфнат.Патрулка направо с лекар.Ще икономисаме от линейки или патрулки кой каквото иска.Лекарите ще учат карате и ще са въоръжени
  • 7 Нудист

    23 4 Отговор
    Софиянски е за затвора, а не за интервюта. По-голяма идиотия не бях чел скоро. И какво ще прави президентът с МВР? Проблемът не е там, а в спазването на законите. Но то и Софиянски и Костов не ги спазваха.
  • 8 onq s konq

    13 8 Отговор
    Не само МВР-ЦЯЛАТА ВЛАСТ трябва да отиде към Президентството.Нека само бат Бойко ДА СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ПРЕЗИДЕНТ!

    Коментиран от #9, #14

  • 9 БГ политици ЛЪЖАТ И КРАДАТ

    5 7 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Ъвоят Опонец ще довърши българите. За тфи мандата що поразии напфави, 10 покпления не млгат ги оправи. И предните същото...

    Коментиран от #10

  • 10 onq s konq

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "БГ политици ЛЪЖАТ И КРАДАТ":

    ДОБРЕ Е че имаш мнение по въпроса.ЛОШОТО е...че е само твое.
  • 11 ФАТИЧЕСКА КОНСТАТАЦИЯ

    11 1 Отговор
    Пълна какафония е у нас, нищо не работи нормално.
    Уж всичко е наред по документи , а на практика нищо не е наред.
    Държавната мелница не работи рентабилно , и както до сега така май ще бъде и в бъдеще.
    СИЛАТА НА ПАРАТА ОТИВА ЗА СВИРКАТА НА ЛОКОМОТИВА, А НЕ ЗА ТЕГЛЕНЕ НА ВАГОНИТЕ.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ГРАЖДАНИН

    10 4 Отговор
    нАВРЕМЕТО БЕШЕ В ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ ПРИ кОСТОВ И ОТДЕЛНО Служебен премиер оти не го е подсказал на онези при които му се чуваше думата ми сега лае като пале в есенна мъгла която започна да се спуща над София от към Витоша .
  • 14 Иван Гешев

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Пак си презобен!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Престъпник

    9 1 Отговор
    Още ли си на свобофа бе, крадец. Немога да разбера крал крал милиони крал, защо му е да се изказва боклу.а сега??? Това, чр БГ е държава, която за момента толерира и не екзекутира предателите и крадците не означава, че може да се изказва тоя престъпник свободно. Тоя е за въжето и това трябваше отдавна да се случи...
  • 17 Логично

    2 4 Отговор
    Много правилен извод всички така наречени безпартийни институции и най вече МВР и армия трябва да са към президента защото по конституция президентът е обединител на нацията и не би следвало да се заиграва с партиите. От там много бързо всички несправедлиеости на партиен принцип ще изчезнат.
  • 18 ДСБ

    2 1 Отговор
    НЕ ТРИИТЕ ТОВА Е ИСТИНА КОЕТО ГО КАЗВАМ СОФИАНСКИ И КОСТОВ СА ПРЕМИЕРИ КОЙТО ЗНАЕХА А СЛЕД ТЕХ САМО МАЛУМНИЦЕ КАТО ТЕЗИ ЗАБЛУДЕНИ ОВЦЕ В ТОЗИ ФОРУМ
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Кан крум

    2 1 Отговор
    Я усмихнатото лице на корупцията дава акъл
    Нямат ли срама сдс наглетците които заедно с бсп и царя разпродадоха БЪЛГАРИЯ
  • 21 Ууууууу

    3 0 Отговор
    скрий се бе крадец безпаметен! Не те ли е срам да гледаш хората в очите?!
  • 22 Антисоциалист

    3 0 Отговор
    Господа, не само четох този текст, а и слушах нелепостите на г-н Софиянски по телевизията. Цитирам: "В момента България не е парламентарна република, а по-скоро министерска.". "Министерска република" е тъпа измислица на г-на - нелепа, колкото платняната шатра над Софийската гара вдигната по време на кметстването му. Напомням и, че той идаде заповед задължаваща гражданите да се снабдяват с билети за столичния транспорт - независимо от къде и как! По телевизията г-нът имаше наглостта да заяви, че и той градил метро. Граденото от него метро бе една линия с единствено влакче, по-безполезно и от трамвай. Напомни ни и че Живков бил градил метро - пропусна да рече, че 20 години безрезултатно! Този организатор на уличните дупки наречени "софиянки" и случайната работа на светофарите в София има наглостта да предлага друга организация на държавата - МВР и МВнР да са подчинени на Президента - по примера на Русия. А Русия многократно бе осъждана за преследване на невинни от службите за сигурност поради пУТИНСКОТО Президентско самоуправство... Пословична наглост е провалилият се многократно управник г-н Софоиянски да дава политически съвети!
  • 23 Глупчо

    1 0 Отговор
    Когато престъпниците са на свобода , още много има да преживеем! До ни би сват му да е следващия президент?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове