23 Септември, 2018 11:20 10 050 20

Невероятна случка от едно софийско такси. Младо момиче направи нещо изумително

  • добри хора-
  • добри дела-
  • история-
  • случка-
  • загубен портфейл-
  • много пари-
  • върнат

Истинска история за добрите дела

Невероятна случка от едно софийско такси. Младо момиче направи нещо изумително - 1
Снимка: shutterstock

Все по-малко хора вярват в добрите дела, но те все пак съществуват и се случват, макар да не чуваме често за тях. Но точно за едно такова добро и безкористно дело е тази история, която от няколко дни се разпространява и споделя във Facebook.

Разказва я мъжът, който я е преживял и който все още не може да проумее късмета си. Все пак, явно думите му са докоснали и други хора, защото потребителите не спират да я споделят помежду си.

Ето какво пише Мартин Георгиев:

"На 20 септември 2018 година, между 12:30 и 17:00 се случи, нещо невероятно и на пръв поглед рядко срещано, днешно време с мен и моят баща. Бяхме с татко в ж.к Дървеница към обяд, и тъй като се наложи да оставя колата на майка ми, по семейни причини, ние с него трябваше да си хванем такси, за да се приберем вкъщи. Хванахме такси (баничарка) към 12:30, в посока "Люлин", мен трябваше да ме оставят в Мол Сердика, защото имах да свърша едни неща, а баща ми продължи сам. След около 15 минути, майка разтревожено ми звънна по телефона, и ми сподели тъжната новина, че баща ми си е забравил портфейла в таксито, (като в него са били документите, около 1000 лв, два билета самолетни и кредитни карти) и започна да ме пита на коя фирма е било таксито, за да звъннем и да оправим нещата, но за съжаление не бях обърнал внимание на това, и споделих, че не съм сигурен, но мислех, че е ОК.

В последствие последва обаждане от баща ми, и той започна да се притеснява, и ми сподели, че е запомнил името на шофьора, но за съжаление, таксито не е било на ОК. След което започнах да звъня на всички номера от различните фирми, и за наш късмет попаднах на една жена, която ме свърза с друга, която е разбрала за случая, казвайки ми, че портфейлът е оставен от млада девойка, която се е качила в таксито след нас, в 7 рпу.

Веднага се разбрахме с татко и се упътихме натам! Когато пристигнахме, полицаят, който беше поел случая, беше в шок и ни сподели, че сме големи късметлии, защото портфейла не беше пипан и отварян от момичето, знаейки, че при толкова много пари, малко биха постъпили по този начин!

Описахме всичко и наистина всички банкноти и документи бяха в портфейла. Накрая, преди да си тръгнем, поискахме телефонния номер на даденото момиче, за да и се отблагодарим с букет рози и парична награда! Свързахме се и се разбрахме да се чакаме, на метростанция "Мусагеница"!

Когато отидохме с букета цветя, тя не повярва и наистина много се зарадва, а баща ми и целуна ръцете и каза “ти си моят Ангел, благодаря ти за това, което направи!” Поговорихме си малко, тя между другото беше на 20 години, и се казва Радостина, много добро и интелигентно момиче. Беше наистина много натоварен ден, но с прекрасен край! Дойде време да си тръгнем, и татко и сложи в букета, паричната награда в знак за уважение и искрена благодарност, да си купи нещо за спомен и да се почерпи за постъпката, но тя не пожела да ги вземе разбира се, но успяхме да я убедим, че ги заслужава и, че това е най-малкия жест, за благодарност, който можем да направим за нея!

Тръгнахме си с татко, спокойни, благодарни и разбрахме, че колкото и зле да е положението в България, все още носим българското в себе си, все още има добри хора, които помагат, и най-вече, че има надежда! Най-важното е да бъдем добри хора, и да си помагаме един на друг, защото когато правиш добро, добро ти се връща!

Забравих да ви споделя какво ми каза накрая, тя! “Постъпих така както, моите родители са ме възпитали!”"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обикновен Бг

    118 3 Отговор
    Браво на МОМИЧЕТО.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 незнайко

    99 1 Отговор

    До коментар #1 от "Обикновен Бг":

    Да, това е единственото нещо което можем да кажем. ГОСПОД здраве да и дава !
  • 4 Top Gun Maverick

    140 1 Отговор
    Карам такси, връщал съм сигурно над 100 телефона за тези 15 години, още толкова портфейли, карти, ключове и какво ли не.
    Не го правя за нищо друго освен, че не са мои и знам колко неприятно би било за всеки да изгуби нещо. Нито съм искал благодарности, нито нищо. Просто сме хора и трябва да си помагаме.

    Коментиран от #9

  • 5 Гост

    75 0 Отговор
    Браво на Родителите
  • 6 Пухина

    61 0 Отговор
    Не всички Радостини са благородни,но са случили на Добротата!Дано има повече такива хора ,като момичето!!!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 1234

    65 0 Отговор
    Браво, нека има все повече такива хора. Истински модел за подражание. Това вече е новина.
  • 9 1234

    39 1 Отговор

    До коментар #4 от "Top Gun Maverick":

    Евала, Бате!
  • 10 ШОП

    20 14 Отговор
    При едно от връщанията ми в бг отидох една сутрин да си взема кафе в едно магазинче. Та взех си кафето, благодарих и си тръгнах. Излизайки се сетих че съм забравил да си взема двете захърчета и се върнах, а магазинерката ме очакваше с смартфон в ръка и подавайки ми го каза "вие си го забравихте" . Аз го взех но като го огледах видях че не е моя и че моя си е на мястото и казвайки че не е мой и го върнах. Отдалечавайки се се запитах сам себе си дали щях да постъпа така ако бях останъл в бг? Все още не съм сигурен какъв е отговора.

    Коментиран от #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Шансу Имамов

    0 68 Отговор
    Глупаво момичее
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 месара

    30 0 Отговор
    БРАВО НА МОМИЧЕТО!
  • 15 А БЕ

    23 2 Отговор

    До коментар #10 от "ШОП":

    Отговорът е един : както си възпитан не е важно материалното състояние то е преходно !
    Давам пример с една личност от БСП, която я хванаха да краде козметика ! Нима беше от липсата на средства, или това е типично за тая партия ?!

    Коментиран от #18

  • 16 бат мишо

    16 2 Отговор
    ЕВАЛА на момичето , ето затова българите сме над всички нации и точно по това бие запада -да ни разбие моралните и семейни ценности ЗАЩОТО ЗАРАДИ ТЯХ ги превъзхождаме духовно и ги трепаме като маче у дувар в вс войни - тва че после политиците ни ни продават завоюваното е др тема
    ОБАЧЕ на милиционери и доктори НИКАКВИ УСЛУГИ .....
  • 17 Да те

    9 2 Отговор
    От лажете бе ора каков дзвер какви пари !! Тук у софето пари су не връщат оти много се лаже я врънах е те така а се направа на човек инак я не сам много разбран та врънах еди номер на некаков автомобил у районото маллиии срещу менека двама червендалести главоча у униформа единя ручаше дюнер а другия му завиждаше оти и двамата свине!! Та викам и че го найдох на пата а ония вика че съм точил бензин от некоя безниностанция малиии казах му а престане че ке го упуам по грозната му глава и ония с дюнеро кат изрева и ме стресна и почнах а удрам тия грозни глави разкебииа се тия свине пада ставаа абе яко се врътех буам с ръце и крака и шебеците падат стават и накрая ми пуснаа малко ток а ме окротат и те така два дни ме държаа оти съм им бил интересен шебеците от пръво районно!!

    Коментиран от #19

  • 18 Антонн

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "А БЕ":

    Козметика да крадат,ще го преживеем.
    Това ако е от партията!?.
  • 19 ШОП

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Да те":

    Не си от наште ти. Не се напиняй да пишеш с шопско наречие защото не се справяш успешно.
  • 20 Хасан

    0 1 Отговор
    И моето Айше, и то тъй щеше да напрай!