Last news in Fakti

23 Септември, 2018 21:17 3 435 5

Адвокат на задържан от Роженския манастир: Вързали са игумена, за да копат спокойно

  • роженски манастир-
  • обир

Адвокат Стефан Матеев, посочен от разследващите като организатор на обира в Роженския манастир, остава в ареста. Това решиха пловдивските магистрати. Делото стигна до тях, след като всички съдии от Сандански си направиха отвод, защото са в колегиални отношения със задържания.

Двама ученици и един младеж под ръководството на адвоката бяха задържани като престъпна група, нападнала игумен и решила да ограби Роженския манастир. Според разследващите адвокатът дал пари на учениците, за да му помогнат да намери скрито съкровище в светата обител.

„Отишли са да търсят имане. Или някаква карта, която да ги насочи къде би могло да бъде - не да крадат, камо ли да грабят”, заяви адвокат Христо Стоянов пред камерата на Нова телевизия.

Това било елементарна работа, почти детска, казва още защитата на един от учениците.

„Има един игумен, той точно в този момент се оказал там. За да могат да копат спокойно, го вързали. После се сещат, че и телефона трябва да му вземат”, обясни още адвокат Стоянов. После се сетили и за камерите и ги изскубали.

Соченият за лидер на групата им адвокат Стефан Матеев пък изобщо не бил там, твърди защитата му.

„Тези доказателства сочат на категоричен извод, че именно обвиняемите са виновни.” С този мотив Районният съд в Пловдив остави адвокат Матеев и четвъртият член на групата - 21-годишен младеж, който живее в Кипър, в ареста. Мярката може да бъде обжалвана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    25 0 Отговор
    Нищо добро не очаква държавата ни, след като си "отглеждаме" такива адвокати...! Жалка история...!!!
  • 2 Анонимен

    11 0 Отговор
    Значи да търсят имане, адвокате, ами то знаеш ли колко иманяри лежат в затвора дето копаят, и това си е чисто влизане със взлом, ами да те вържа у вас , кво ще кажеш, този човек, дето са го вързани можеш ли да си представиш , в какъв стрес е бил, с една дума, в затвора им е мястото
  • 3 Дебил

    13 0 Отговор
    Не бе те не отишли да крадат, да грабят, те просто са отишли да търсят имане, което да откраднат, и да не им пречи богослужитееля те го вързали, и му взели акъла на човека, то бива ама чак пък толкова наглост от страна на защитата не бива
  • 4 Идвам

    13 0 Отговор
    Връзвам го и почвам да копам у тях за имане...
    Ама хубаво ще разкопам и него и родата па после аз нищо само малко имане тука търся
  • 5 Полицейска академия

    0 0 Отговор
    ... добре, че после не са се сетили, че игуменът има глава, да я отскубнат.