Last news in Fakti

25 Септември, 2018 12:57 7 247 5

Тежкотоварният Arocs на Mercedes

  • mercedes-benz-
  • arocs-
  • actros
Тежкотоварният Arocs на Mercedes - 1

В хода на създаването на новия Actros, конструкторите от Mercedes-Benz Trucks обновиха в значителна степен и Arocs. Почти всички иновации за новия Actros вече се предлагат и за тежкотоварния строителен автомобил. Разбира се, намаляването на разходите, високото ниво на безопасност и максималната използваемост на автомобила са от решаващо значение за конкурентоспособността и за клиентите в строителния сектор. По тази причина MirrorCam, Active Brake Assist 5, Multimedia Cockpit и усъвършенстваната система Predictive Powertrain Control се предлагат и за Arocs. Единствената разлика е в това, че новите функции и системи за Actros обикновено са част от стандартното оборудване, докато за Arocs те са предимно допълнително оборудване.

Arocs е тежкотоварният строителен автомобил на Mercedes-Benz Trucks, който се познава от пръв поглед по ефектната радиаторна решетка с визия, подобна на зъби на кофа за изкопни машини. Arocs е предназначен за работа в трудните условия на строителните дейности. Както в офроуд, така и в онроуд условия, този автомобил е доказал своите качества – здравина, износоустойчивост и ефективност. Независимо дали е конфигуриран като тежкотоварен самосвал, бетоновоз, влекач или бордови камион, Arocs е със здраво окачване и пружини и с конструкция на рамата, отговаряща на специалните изисквания на строителните обекти и транспорта на строителни материали.

Тежкотоварният Arocs на Mercedes

Сред основните акценти в техническото оборудване са неизносващият се турбо-ретарден съединител, който е идеално решение например за тежкотоварни самосвали със задвижване на всички колела при работа в офроуд условия, както и хидравличното спомагателно задвижване – уникална за пазара помощна система за потегляне, осигуряваща сцепление дори и при смяна на предавките, която помага много и по отношение на полезния товар и разхода на гориво. "Най-важните нови системи и функции на новия Actros се предлагат и в Arocs – нашия автомобил за строителството. Разбира се, намаляването на общите разходи, повишаването на безопасността и максималната използваемост на автомобила са основни икономически фактори и за строителния бизнес. ", споделя Щефан Бухнер, член на борда на директорите на Daimler Trucks и директор на Mercedes-Benz Trucks.

Независимо дали в новия Actros или новия Arocs – новите и още по-оптимизирани модели на Mercedes-Benz Trucks продължават да изпълняват обещанието "Trucks you can trust" за клиентите от цял свят. Новият Actros и новият Arocs са тествани в летни и зимни условия, на трудни терени и на различни изпитателни стендове. При тези тестове те са изминали общо милиони километри. Освен това са извършени безброй допълнителни материални и функционални тестове на всеки компонент и основен възел на автомобила. Резултатът е товарен автомобил, който е доказателство за изпълнение на обещанието "Trucks you can trust" (“Камиони, на които може да разчитате”). Новият товарен автомобил на Mercedes-Benz отговаря и на очакванията на собствениците на фирми, тъй като RoadEfficiency генерира парични приходи. Има ползи и за шофьорите, тъй като с новия товарен автомобил те работят безопасно и комфортно. Новите Actros и Arocs добавят нова глава в над 120-годишната история на Daimler, свързана със създаването на товарни автомобили.

Тежкотоварният Arocs на Mercedes


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кольо Дапа

    8 16 Отговор
    "Мерцедесът" на камионите е Скания!

    Коментиран от #5

  • 2 БЪРКАЗА

    10 2 Отговор
    ВОЛВОТО НЕ ГО ЗАБРАВЯИ АБЕ НОВИЯ КАМЬОН ПО УБАВО НЕМА
  • 3 Роман дизел

    6 0 Отговор
    Много е убав ама да е държавен.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 циганче:

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Кольо Дапа":

    бмв-то батко мерцедеса на колите