Last news in Fakti

1 Октомври, 2018 10:15 1 383 5

Важно споразумение между САЩ и Канада

  • канада-
  • сащ-
  • нафта-
  • търговия-
  • споразумение-
  • мексико-
  • тръмп

Положителни сигнали от Вашингтон

Важно споразумение между САЩ и Канада - 1
Снимка: БТА/ AP

САЩ и Канада се договориха за осъвременяване на Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА) и запазването му като тристранен пакт с Мексико, предадоха световните агенции, като се позоваха на канадски медии и запознати източници.

Телевизия Си Би Си съобщи, че САЩ и Канада са постигнали споразумение "по ключови раздели на нов договор НАФТА". Канадски източници, запознати с преговорите, казаха, че страните са се споразумели за засилване на американския достъп до канадския пазар на млечни продукти и защита на Канада от евентуални американски мита, засягащи автомобилната индустрия.

Споразумението беше постигнато след двудневни преговори и преди определения краен срок, който изтичаше тази нощ. Снощи канадският министър-председател Джъстин Трюдо свика правителствено заседание за обсъждане на преговорите за НАФТА. Американски служител заяви по-рано, че САЩ и Канада са "много близо" до сделка. САЩ вече бяха постигнали двустранно споразумение с Мексико.

Съобщено беше, че канадската външна министърка Кристия Фриланд е отменила своето планирано за днес обръщение пред Общото събрание на ООН заради преговорите. Запознат източник каза, че американският президент Доналд Тръмп е одобрил споразумението за осъвременяване на НАФТА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обикновен Бг

    11 4 Отговор
    Разбрали са се как да си делят Българското злато.Поравно ,70% за сащ , 30% за канада. К'ВО ДА ПРАВИШ ДЕМОКРАЦИЯ.
  • 2 go Donald go

    8 4 Отговор
    Опс, разбраха се по комшийски........на САЩисаните им стана ясно, че е прекалено тъпо, безсмислено и вредно да се карат и с най-близките си съседи.
  • 3 СссереМ

    1 5 Отговор
    Америка е най-великата държава ,и цяла България, трябва да бъде нейна! 3а да ни отърве от робството на комунисти и фашисти!

    Коментиран от #4

  • 4 На бързо

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    Кога избяга от Карлуково?Явно хапчетата,инжекциите и системите не бяхя достатъчни!Да опитаме с методите на Баба?
  • 5 Докато

    0 0 Отговор
    Умните се наумуват, лудите се налодуват. Шок и ужас сред останалите политици, но чичко Дони е преди всичко реален бизнесмен! Да му мисли ЕС, Китай и Русия, но много бавно мислят!