Last news in Fakti

5 Октомври, 2018 14:47 3 407 11

СДС: Мястото на ДСБ е при нас (ВИДЕО)

  • сдс-
  • антон койчев-
  • здравеопазване-
  • европейски доходи-
  • кт "подкрепа"

Д-р Антон Койчев вижда редица опасности в предложената от екипа на министър Кирил Ананиев здравна реформа

СДС: Мястото на ДСБ е при нас (ВИДЕО) - 1
Д-р Антон Койчев

Целта на предстоящите срещи с работодатели и браншови организации, е ние да се запознаем с техните позиции, така че да можем да достигнем до резултат. Целта ни е да съкратим изоставането, защото сме на последно място по доходи. Този дебат трябва да се води от цялото общество, не само на институционално ниво. Това каза в студиото на ФАКТИ председателят на СДС-София д-р Антон Койчев по повод срещата на СДС с КТ "Подкрепа" и предстоящите разговори за повишаване на доходите.

"Анонсираните намерения в сферата на здравеопазването са далеч от реформа. Този път поне не бяха сервирани като свършен факт. Беше организирано обсъждане, но то само засили някои опасения и притеснения. Три задачи си постави екипа на здравното министерство: повишаване на контрола, повишаване на качеството и стимулиране на личната отговорност в опазване на здравето на всеки човек. Те считат, че съчетаването на осигурителен и застрахователен модел ще постигне тези цели, аз не съм убеден.

Концептуално двата модела не са много съвместими, здравното осигуряване почива на солидарността, докато застраховането - на реимбурсация на рисковете. за крайните потребители това означава ново финансово натоварване без подобряване на качеството", коментира д-р Койчев.

"Пътят на СДС е към опит за възраждане чрез структурно укрепване и ясно идейно позициониране, за което имаме в момента оживен дебат. Никога не е имало сериозни разговори СДС да бъде пришито към НФСБ, съвпадението в позициите по отделни проблеми не означава разговори в тази посока. Иначе, говорейки за коалиция, нашите стари приятели от Демократи за силна България (ДСБ), но не в този си вид, тяхното място е при нас", категоричен беше председателят на СДС.

Целия разговор с д-р Антон Койчев гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    5 8 Отговор
    Но без Костов!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Пепа Русо

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Ай стига, къде го Костов?
  • 3 Костов

    10 5 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    По времето на Костов ДСБ беше консервативна партия, а сега е с явен
    либерален уклон. Да припомня, че "западните партньори" бяха неприятно изненадани, когато Костов не пусна албански бежанци.
  • 4 Кълвач

    11 6 Отговор
    Соросоидни мишки, отдавна сте на политическото бунище!

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 брег

    4 0 Отговор
    хващай те се за ръце и в Дунав.
  • 8 Чочо

    4 0 Отговор
    Моля ВИ стойте си в дебелата сянка и не се мотайте много в политиката така е добре и за вас и най вече за нас. Видяхме какво можете а то е нищо само далавери и кражби. Помня първите години когато и аз глупака вярвах във ВАС и вие бяхте с едни евтини балони а след това неможеше да излезете от лимузините тлъсти като прасета с скъпи костюми и безброй имоти фирми и съмнителни още измамници приватизационни далавери. Моля ви не се показвайте защото не мога да ви гледам нито слушам достатъчно лъжи слушаме всеки ден но скоро и тяхното ще свърши ако не сте разбрали Българите песните не Ви желаят
  • 9 Соколов

    5 0 Отговор
    В този състав на ръководстно си стойте там където сте. Нямате място до ДСБ не четете името и на Костов. Заедно с НАС и за ръчички, та в гората за патерица на герб
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 българин

    1 3 Отговор
    Правилно! На ДСБ мястото е при СДС,а последните вече са в отходния канал на историята.