9 Октомври, 2018 06:21 2 362 6

Уникални атракциони за възрастни (СНИМКИ)

  • атракцион-
  • стръмнина-
  • свят

По света

Има много начини да си получите така желаната доза адреналин. В повечето случай обаче трябва да се подложите на опасност. За да се насладите на силните усещания безопасно чудесно решение са атракционите за възрастни. Там може действително да получите неповторимо усещане. Ето и някои от най-вълнуващите съоръжения:

1. Colossus

Намира се в парка Торп, в английския град Чертси. Днес остава най-стръмното съоръжение. Дължината му също е внушителна – 850 метра. Максималната височина е 30 метра, а скоростта, с която се движи влакчето е 65 км/ч.

2. „Летящият холандец”

С височина от 35 метра съоръжението действително е едно от най-страшните в съвременния свят. Капсулите със „смелчаците” могат да достигнат до 40 метра.

3. White Cyclone

Височината на влакчетата достига до 42 метра, а дължината на трасето е 1800 метра. Максималната скорост, с която се движи влакчето е 100 км/ч. Ако отстрани ви се струва детска играчка, то като се качите ще усетите действителната мощ на това японско съоръжение.

4. „Катапултът”

Санктпетербурският атракцион се намира в парка „Див остров”. Състои се от три масивни колони, към които има прикрепени кабели. Височината на конструкцията е 54 метра. Вибрациите на люлката продължават до пълното й спиране, като тя непрекъснато се обръща около оста си.

5. Son of beast

Тази зашеметява конструкция е открита през 2000 г. Към днешна дата е единствената пързалка с мъртва линия. Височината на съоръжението, което е направено изцяло от дърво, е 66 метра.

6. Silver Star

Намира се в германския парк EuropaPark. Струва си да бъде опитан, стига да имате достатъчно смелост. Дължината му е 1.5 километра с максимална височина 73 метра. Скоростта на вагончетата на някои участъци достига до 100 км/ч.

7. Steel Dragon 2000

Височината на този атракцион е колкото 30-етажна сграда. Дължината е 2.5 километра. Пуснат е в действие през 2000 г. Преживяването ще остави без дъх дори и най-големите смелчаци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    3 10 Отговор
    Вместо на циклона,аз ходя на Fujiten лятото, съвсем близо е до този атракцион и предоставя отлични условия за DH mountain bike. Яки летежи,рампи и виражи. Отлично поддържани трасета ;). Та това е за т.нар. "адреналин". По самурайско е бате с контрол и реална опасност от разбиване. Не знам чувалите с картофи к'ви емоции изпитват ..туристи...

    Коментиран от #3

  • 2 ванката

    1 3 Отговор
    на слънчака има същия катапулт
  • 3 321

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГосТ":

    Адреналинът, бате, идва от огромното ускорение 4-5 G, което с просто колело, ако ще да е HD байк няма как да го изпиташ. А това, че можеш да се размажеш, не знам какво по-добро усещане ти дава.

    Коментиран от #4

  • 4 ГосТ

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "321":

    Глей са бате,като не си се качвал на DH не ми разсъждавай. Говора за летежи в гори на пътеки широки 30-40 санта,скали и корени брат'чед.И най вече за контрол бате,и техника. След 6-7 спускания,като седнеш да изпиеш една мача срещу Фуджи, можеш да оцениш красотата на природата. Иначе като ви гледам туристчетата зяпате като мухи без глави,само боклуци фърляте (е т'ва в Япония няма как да стане) и недоволствате. Вози се на въртележките да си го вдигаш,квото има да вдигаш и не ръси акъл. И по далече от природата най добре.
  • 5 Гост

    0 2 Отговор
    Някои са сбъркали темата за коментари.
  • 6 Гост

    1 1 Отговор
    А "Паратропера" на циганите, дето пътуват по панаирите, що го пропускате?... хахахаха ;) Там си има и адреналин от реалната опасност, че нещо може да се срути!