Last news in Fakti

10 Октомври, 2018 05:14 3 207 2

Кои отбори се радват на най-голяма подкрепа?

  • фенове-
  • стадион-
  • посещаемост-
  • грандове-
  • борусия дортмунд-
  • байерн мюнхен-
  • цска-
  • левски

Как стоят нещата в България?

Два германски гранда и един английски са отборите с най-голяма подкрепа в световен мащаб, след като домакинските им срещи от началото на сезона са най-посетени. Лидер в статистиката на популярния немски сайт Transfermarkt.de е водачът в Бундеслигата към момента Борусия (Дортмунд) със средна посещаемост от 79 608 зрители на „Сигнал Идуна Парк“.

Втори е изпадналият в криза германски шампион Байерн, който няма победа от четири мача насам във всички турнири, но на „Алианц Арена“ ходят средно 75 000 фенове този сезон. В челната тройка е Манчестър Юнайтед, представящ се също разочароващо напоследък под ръководството на Жозе Моуриньо, въпреки че в последния си мач обърна драматично Нюкасъл на свой терен. „Червените дяволи“ играят при средна посещаемост от 74 462 души на „Олд Трафорд“.

Напълно очаквано от испанските тимове най-голяма подкрепа получават колосите Барселона и Реал (Мадрид), които също са в криза и влизат в петицата на класацията. Каталунците са без успех от четири кръга и отстъпиха върха в Примера дивисион, печелейки само една от последните си пет срещи във всички турнири (1/3/1) при визита на Тотнъм (3:2) на „Уембли“ в Шампионската лига. Домакинствата на испанския шампион са средно посетени от 69 580 зрители на „Камп Ноу“. Реал допусна три загуби завърши наравно с градския съперник Атлетико (0:0) в последните си четири срещи във всички състезания, а мачовете му на „Сантяго Бернабеу“ бележат средна посещаемост от 63 505 зрители.

Шести е стартиралият с пет загуби в Бундеслигата, но записал след това три поредни успеха във всички турнири Шалке 04 с 61 571 души средно на мач на своя „Фелтинс Арена“ в Гелзенкирхен. Тотнъм е седми със средно 60 584 зрители на "Уембли".

От италианските отбори най-сериозна подкрепа има Интер с 57 528 зрители средно на мач на „Джузепе Меаца“, заемайки 11-а позиция. „Нерадзурите“ са единственият представител на Серия „А“ в топ 25. Пред тях са Херта, Арсенал и Бенфика, които са точно на границата от 60 000 посетители средно на среща.

Олимпик Лион е най-посещаваният френски тим, заемащ 18-а позиция, а в Русия най-много фенове ходят на мачовете на Зенит в Санкт Петербург – 17-о място.

Английският шампион Манчестър Сити е 14-и в класацията, а френският колос ПСЖ заема 21-а позиция, докато първенецът на Италия Ювентус е едва на 31-о място.

За България са взето под внимание срещите само на 11 тима, които домакинстват на собствените си стадиони. Такива отбори не са Славия, Септември и Ботев (Враца). От останалите тимове първи е Левски с 3 990 души средна посещаемост, следван от Ботев (Пловдив) с 2750 зрители, Берое с 2720, Етър с 2330, ЦСКА с 2200 и Лудогорец с 2000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаххаааааааа

    1 0 Отговор
    Бистрица...
  • 2 Bulтрас

    2 0 Отговор
    Ботев Пловдив и без стадион събират повече от останалите. Поздравление за нас, феновете!