Last news in Fakti

10 Октомври, 2018 09:21 3 786 0

Абрамович не е платил данък от 1 млн. EUR (ВИДЕО)

  • абрамович-
  • франция-
  • имение-
  • данък

Санкции

По информация на френските данъчни служби Роман Абрамович не е платил в пълен размер данък върху недвижим имот за 2006 и 2007 гг. Французите искат от руския бизнесмен да плати налог в размер на 1.2 млн. EUR за имението си Château de la Cro, съобщи агенция Bloomberg. Данъчната служба оценява един квадратен метър от имението на 41 000 EUR.

В отговор Абрамович е подал няколко иска, в които се посочва, че френските власти значително са надценили имота. От Касационния съд обаче смятат, че оценката на данъчната служба е вярна. Бизнесменът също така е подал жалба за това, че данъчните документи не са му предоставени лично. Този иск обаче е оттеглен в края на септември.

Château de la Cro е построен в края на 20-те години на миналия век. През времето в него са живели отреклият се от британския трон Едуард VIII, кралят на Белгия – Леополд III, а също така и кралят на Египет Фарук I. През 50-те години вилата е била собственост на гръцкия милиардер Аристотел Онасис.

През 70-те години част от имението е сериозно повредено в резултат на пожар. Имотът е останал необитаем и неподдържан в продължение на няколко десетилетия преди да бъде купен от Абрамович.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА