10 Октомври, 2018 19:29 3 203 70

НАТО ще тренира битка с Русия

  • нато-
  • учения-
  • русия

Ще се тренира отговор на офанзива срещу Норвегия

НАТО ще тества своите възможности за отблъскване на евентуална атака срещу Норвегия от Русия, съобщи „Трайдънт Джънкчър“.

Тренировките ще са част от най-мащабните военни учения на НАТО през последните три десетилетия.

В ученията на организацията ще участват 50 000 военни от 31 държави. Те ще използват 150 самолета, 60 кораба и 10 000 бойни машини. Ще има учения по суша, въздух и вода. Ученията започват 25-ти октомври и ще продължат до 7-ми ноември.

Първата част от ученията ще се състои в отблъскването на импровизирана атака срещу Северна Норвегия. Според канадският генерал и помощник – адмирал Кристиан Жюно, ученията имат за цел да демонстрират способностите за отбрана на НАТО срещу всеки възможен агресор. Подчертава се, че те на са насочени срещу конкретна страна.

Според експерти в ученията може да се видят и слабостите на НАТО, тъй като в тях ще участват представители на 29 армии с различни способности. На ученията ще бъдат поканени наблюдатели от всякакви страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12345

    8 20 Отговор
    Турция ли "ще бъде Русия" ? Нали турци и руснаци са дружки неразделни.
  • 2 Bahti

    38 6 Отговор
    Бягане ще тренират.
  • 3 Borislav Popov

    26 7 Отговор
    На 7 Ноември парад в Русия ще има ли ? Руснаците направо да им отговорят на ученията. Няма нужда да правят сухи тренировки .

    Коментиран от #7

  • 4 Kaniba

    33 8 Отговор
    трехировките включват:
    бягане с пълни памперси.
    бягане с препълнени памперси.
    бягане и същевременното пълнене на памперси.
  • 5 Реалист

    10 26 Отговор
    Ами естествено че ще тренират срещу агресия от орките - Грузия, Приднестровието, Крим, Източна Украйна, Чечня, Сирия, от днеска Либия - това са само известните точки на агресия. Що не тренират срещу агресия от шведите например?

    Коментиран от #6, #13, #62

  • 6 Borislav Popov

    19 6 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    И как точно ще стане номера ? Както със заканата на краварите за морска блокада на Русия ? "Войската на САЩ едва ли ще може да спретне морска блокада на Русия, защото Москва може да потопи американския флот, пише румънският военен експерт Валентин Василеску"??!!! - Тоя сигурно е купен от Москва ?!! -"Както отбелязва експертът, в дадения момент въоръжените сили на САЩ не са способни на това. Руската армия здраво се е укрепила в Близкия Изток, в Сирия са разположени авиоционни и морски бази, средиземноморското пространство постоянно е прикрито от ефективна ПВО и система за създаване на смущения, а Черноморският флот може във всеки момент да се превърне в Средиземноморски."!!!

    Коментиран от #11, #12, #23

  • 7 Бесен Язовец

    9 19 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    А ве, каскет, 7 ноември отдавна вече не е празник у тойта Русландия, така, че не знам какъв парад те гони теб баш пък на 7 ноември !? Ти да не си изкукуригал нещо ! Стягай се, че ще има рязане на копейкови хонорарчета !

    Коментиран от #8, #9, #10

  • 8 Borislav Popov

    17 5 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    07.11.2017 | 11:43
    Днес в руската столица отбелязаха 76 години от парада от 7 ноември 1941 г. "Скъпи московчани, поздравявам ви със 76-годишнината на легендарния парад. Седемдесет и шест години назад по паважа на Червения площад премина несъкрушимата и легендарна Червена армия, на път за фронта, за да отбие атаките на врага.
  • 9 Borislav Popov

    10 5 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    07 ноември 2017 в 12:12 . Кметът на Москва . "Скъпи московчани, поздравявам ви със 76-годишнината на легендарния парад." Днес, благодарна Москва, помни всеки един от героите. Днес, в тяхна чест, по Червения площад ще минат техните внуци и правнуци. Преди 76 години парадът е проведен в ранни зори. В 8.10 часа по радиото е предадена на живо реч на върховния главнокоманващ Йосиф Сталин. По площада преминали курсанти от военните училища, артилеристи и пехотинци, зенитчици и моряци. Общият брой на участниците в парада бил 28 467 души, които от Червения площад отишли директно на фронта.
  • 10 Kaniba

    18 4 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    аве каскет!!!
    Русия е силна с духа, оръжието и традицията!!!
    Ти, каскет, дето се кланяш на паметника на убитите деца на Козяк, знаеш ли, какво са това традиции!!???
    Тук не става въпрос за блабла, ала - червените гниди, комуняките, червените бабички, а за обща, многовековна , държавна политика!!!!
  • 11 Borislav Popov

    14 4 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Интересно защо украинците накичиха Одеса с руски знамена ??!!! Защо не със знамето на ЕС ???Неизвестни бяха разкрасили електрическите стълбове в цветовете на руския трикольор, на бялото поле на знамето бе написано следното:|
    «Светът ще бъде спасен от красотата — красотата на руското оръжие».

    Коментиран от #16

  • 12 Реалист

    5 15 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Кой номер бе попски сине? Кой според теб ще пилее средства да "блокира" рашка - Бжежински заедно с Рейгън показаха как се вари жаба в тиган и разпаднаха сесесерето без пушка да пукне. Не виждаш ли че сценария е същия и пак ще папкате дървото от приклада на ак47? Технологична гоненица където сте(СТЕ защото си путлераст) предварително обречени да загубите. Максимално насищане на новите оръжия с чипове и електроника които никога не сте произвеждали. През цялото време янките ще обясняват на цял свят колко е страшен пияния иван, за да се финансират и си продават оръжията, а вие ще блеете пред мултиките нарисувани от Союзмултфилм. А такива като теб са реликви от миналото обречени на изчезване, както и любимия ти сесе-сере.

    Коментиран от #14, #70

  • 13 Borislav Popov

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    Коментар №11 е към тебе !
  • 14 Borislav Popov

    15 4 Отговор

    До коментар #12 от "Реалист":

    И в замяна на това Краварите за 30 години натрупаха дългове колкото 10 ссср - а !!!! Сега ще има телешко в собствен сос ! На там вървят нещата !

    Коментиран от #20

  • 15 ****

    11 3 Отговор
    Тезинкавали хубаво тренират отблъскването на Русия,ама да внимават много,че да не вземат да ядосат руснаците,и да им себналожи реялно да се мъчат да ги отблъсват,но незнам само как ще стане това,да не стане само вместо да ги отблъскват,да се чудят къде да се крият,и да ги натикат в миша дупка.

    Коментиран от #18

  • 16 M. A. G. A.

    5 5 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    ,,, от красотата на руското оръжие " по голяма глупост не бях виждал! Не знаех че има конкурс по красота за оръжия.

    Коментиран от #17

  • 17 Borislav Popov

    7 4 Отговор

    До коментар #16 от "M. A. G. A.":

    Питай жителите на Одеса - те са го писали !
  • 18 M. A. G. A.

    5 4 Отговор

    До коментар #15 от "****":

    Дано знаеш руски, че българският език много ти куца.

    Коментиран от #19

  • 19 Borislav Popov

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "M. A. G. A.":

    Нещо не си разбрал ли ?
  • 20 Реалист

    5 9 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    Ти не ми обяснявай "накъде вървели нещата" щото аз тея приказки ги слушах още от ЗКПЧ-то преди 89та и нещата станаха точно на обратно. А това същото ЗКПЧ после скимтеше да му намерим работа, щото един комисар освен да лъже друго не знае, а лъжци има достатъчно на скамейките на БСП в парламента. Бъди спокоен, няма да доживееш да видиш САЩ да обявят фалит. Парцалите ти в гроба сигурно ще са изгнили, преди да видим направена руска кола за ширпотреба. А по въпроса за Одеса - там около 2014г ако не бъркам орките се опитаха да се еб@..т с местните и пробваха да се репчат. Резултата - 25 ОФИЦИАЛНО изгоряха в Дома на Профсъюзите. Колко са неофициално - питай орките колко груз 200 опечен им върнаха от Одеса "с любов".

    Коментиран от #24, #29

  • 21 Чичо Манчо

    3 2 Отговор
    Тва няква възстановка на операция "Барбадос" ли ще бъде?!
    :)))

    Коментиран от #48

  • 22 хахахах

    7 2 Отговор
    Бе то и аз мога да тренирам за среща с Тайсън но всички знаеме изхода хаха иначе си тренирам луд умора нема само се поти

    Коментиран от #31

  • 23 Българин

    5 5 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Днес за втори път пускат този материал с различни заглавия и преводи с цел активизирането на безмозъчната вата. И с голям успех наистина.

    Коментиран от #25

  • 24 Borislav Popov

    8 2 Отговор

    До коментар #20 от "Реалист":

    Айде сега не ми се прави на много отворен ! Соросоидът обикаля обществени места за да слухти, да разпространява лъжи и да очерня руската култура. За да го приемат на сериозно, соросоидът лъже, че дядо му или баба му били руски белогвардейци.

    Соросоидът е нахакан, с позитивно мислене. Той разказва за негови познати отличници, които били толкова надарени, че получили стипендия да учат в Harvard University.

    Коментиран от #37

  • 25 Borislav Popov

    5 3 Отговор

    До коментар #23 от "Българин":

    Щом за втори път висиш тук - сам си вади изводи за себе си !

    Коментиран от #26

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 M. A. G. A.

    8 4 Отговор

    До коментар #20 от "Реалист":

    Как може да се радва нормален човек на зверствата от Одеса, където изгоряха толкова хора!? А и като си споненал БСП за комисари, в ГЕРБ какви са? Пременил се Илия, пак в тия. И аз не харесвам чуждо поклонниците руски, но имай някаква мярка!

    Коментиран от #40

  • 30 Наблюдател

    5 8 Отговор
    Важното е, че най-накрая европейските демократи разбраха, че путинска Русия е един кръвожаден звяр, който не може да живее без кръв и, който не може да се дресира или обуздае. Единственото спасение на цивилизования свят е този звяр дя се омаломощи и вкара в охраняем резерват, от който няма да може да избяга и да пакости или да се отстреля.

    Коментиран от #33, #36

  • 31 M. A. G. A.

    1 3 Отговор

    До коментар #22 от "хахахах":

    Този Тайсън някой руски богатир ли беше?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Borislav Popov

    7 4 Отговор

    До коментар #30 от "Наблюдател":

    А Европа в какво се превърна ? В едно гето ? Защо европейците които посетиха световното по футбол после друго почнаха да приказват ?

    Коментиран от #35

  • 34 Borislav Popov

    5 3 Отговор

    До коментар #32 от "Българин":

    Дай да не се обиждаме на "селски " ,че барабите като тебе и на село не ги искат !
  • 35 Наблюдател

    4 7 Отговор

    До коментар #33 от "Borislav Popov":

    Ти освен в България, къде другаде в Европа си бил и да колко време? Защото нормален ч о век бил в Европа не може да пише подобни глупости.

    Коментиран от #38

  • 36 Borislav Popov

    9 3 Отговор

    До коментар #30 от "Наблюдател":

    Като си много наблюдателен - колко черни имаше във френския национален отбор ? Май 6-7 черни и 4 араби за цвят ?!! В Холандския положението същото. На острова положението е подобно ! Кво става бе - слънцето ли ги е напекло ?
  • 37 Реалист

    5 8 Отговор

    До коментар #24 от "Borislav Popov":

    След путлерастите най омразни са ми соросоидите от БХК, така че си сбъркал адреса. Но все пак вие сте на първо място в списъка ми.

    Коментиран от #39, #46

  • 38 Borislav Popov

    8 3 Отговор

    До коментар #35 от "Наблюдател":

    Кое е простотия ? Че в Лондон не можеш да видиш жив англичанин кореняк ? Англетата са една четвърт от населението на Лондон . А положението в Париж как е ? Май дабетер ? А в Рим - пълно с африканци.

    Коментиран от #42

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Реалист

    4 3 Отговор

    До коментар #29 от "M. A. G. A.":

    За мен одеситите защитаваха дома и родината си. Хайде представи си да ти се изсипят организирано неколкостотин пуйки на центъра на родния ти град и да претендират че е техен. Излекуваха ги на момента завинаги.
  • 41 Реалист

    4 6 Отговор

    До коментар #39 от "Borislav Popov":

    БЪЛГАРИН а не руска или американска подлога. Но това на теб ти е трудно да го осмислиш, нали?

    Коментиран от #43

  • 42 Наблюдател

    4 10 Отговор

    До коментар #38 от "Borislav Popov":

    Руските тролове много ви боли за Европа без да сте ходили там. И много обичате мръсната руска кочина, също без да сте ходили в нея.

    Коментиран от #44

  • 43 Borislav Popov

    6 3 Отговор

    До коментар #41 от "Реалист":

    А ясно ! В грешка съм. Трябва да си лесбийка тогава . Няма лошо - стига да ти идва от вътре !

    Коментиран от #45, #53

  • 44 Borislav Popov

    7 2 Отговор

    До коментар #42 от "Наблюдател":

    Ами ходи в Европа ! Чий го дириш тука ?!!

    Коментиран от #49

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Българин

    3 9 Отговор

    До коментар #37 от "Реалист":

    Безродните путиноиди си мислят, че единствено соросоиди са против психопата Путин и руската кочина. Няма нормален българин, който да не го е гнус от Красимир Кънев от БХК, който управлява повече и от руския диктатор, но русоидите никога няма да го разберат.

    Коментиран от #50

  • 47 Borislav Popov

    5 4 Отговор

    До коментар #45 от "Реалист":

    Недей да истерясваш ! Мене не ме притеснява това че си лесбийка ! Толерантен съм до известна степен. Стига да не ми се кетрят по дедовия.
  • 48 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "Чичо Манчо":

    Операцията се казваше "Барбароса" и завърши фатално за тези които я започнаха.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Borislav Popov

    7 2 Отговор

    До коментар #46 от "Българин":

    В класната стая влиза нов учител:
    - Здравейте деца, казвам се Аврам и съм либерал - сега станете всички и и се представете както се представих аз.
    - Казвам се Хелга и съм либерал!
    - Казвам се Гюнтер и съм либерал!
    - Казвам се Ханс и съм фашист!
    - Ханс, но защо си фашист? - пита учителя.
    - Защото баща ми е фашист, майка ми е фашистка, братята ми са фашисти и приятелите ми също.
    - Ханс, ако майка ти беше прост*тутка, баща ти наркоман, а братята ти и приятелите ти гейове... ти какъв щеше да си?
    - Тогава щях да съм либерал!

    Коментиран от #54

  • 51 Borislav Popov

    4 6 Отговор

    До коментар #49 от "Наблюдател":

    И къде ходиш по Европа ? Да береш ягоди на острова ? Или грозде в Испания ? Или си бърсал някъде чужди задници ? То българина за друго не ходи по европа !

    Коментиран от #55

  • 52 Толераст

    7 3 Отговор
    Натовските джендари по-добре да си спретнат един хубав гей парад , там им е силата !
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Наблюдател

    5 7 Отговор

    До коментар #50 от "Borislav Popov":

    Много те подкрепят от сайта. Но да ти отговоря на вица.
    "РУСНАЧЕ ПИТА МАЙКА СИ:МАМО, КАК Е ПРАВИЛНО ДА СЕ КАЖЕ, РАСИЗЪМ ИЛИ РУСИЗЪМ?"

    МАЙКАТА ОТГОВАРЯ:"СИНЕ, КОГАТО НЕ ОБИЧАШ НЕГРШТЕ Е РАСИЗЪМ, А КОГАТО НЕНАВИЖДАШ ЦЕЛИЯ СВЯТ Е РУСИЗЪМ!"
  • 55 Наблюдател

    5 8 Отговор

    До коментар #51 от "Borislav Popov":

    И в Европа ходя на екскурзии и на почивка. Затова я харесвам и искам България да стане като страните от ЕС. За разлика от проруската пасмина, която не е стъпвала в руската кочина, но я боготвори.

    Коментиран от #57, #58

  • 56 Гост

    6 4 Отговор

    До коментар #53 от "Реалист":

    Абе , ти какво си зациклил като стара грамофонна плоча ! Измисли нови , по-смешни глупости !
  • 57 Един ....

    8 3 Отговор

    До коментар #55 от "Наблюдател":

    Искаш в България тежко въоръжени ченгета да висят на всеки ъгъл и да е пълно с африканци и араби ! МЕРСИ !!!

    Коментиран от #61

  • 58 Толераст

    8 4 Отговор

    До коментар #55 от "Наблюдател":

    Завиждам ти ,че си имал възможност да присъстваш на европейскате прайдове .

    Коментиран от #59

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Доктор Ох Боли

    0 9 Отговор

    До коментар #57 от "Един ....":

    ...в България искаме.... евростандарти, европейски начина на живот.... ша риче тва.... а именно .... Евро Съюз, Шенген, Евро Зона... Евро у България.... и тва ша стани.... африканците и арабите що не ходят в Русия ... а искат западна Европа и Щатите а?.... ха ха ха... Кой иска в Русия?.... ха х аха.....

    Коментиран от #64

  • 62 Реалист1

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    За къв ще нападат руснаците Норвегия?
  • 63 Обикновен Бг

    9 0 Отговор
    😀😀😀😀 Паднах от стола от с мях , хаааахааааахааааааа .Внимавайте да не стане като миналото учение , 30 настинали , и ги приели в болница. 6 ядрени подводници замръзнали в ледовете , чак клипчета с тях има в интернет. Щом тези новини минаха през американската цензора , значи е било В ПЪТИ ПО-ГОЛЯМ РЕЗИЛ. 😀 А , и стига сте гледали холивудски рамбоваки смехории - 50 хиляди срещу 300 хиляди , 10 хилядна бронирана техника срещу 36 хилядна бронирана техника. 😀 30 настинали и ги приели в болница , АМА ВИЕ ВЕРНО ЛИ СИ ВЯРВАТЕ , ЧЕ ТАКИВА МАМИНИ СИНЧЕТА , ЩЕ СПРАТ ДОРИ ЕДНА , САМО ЕДНА РУСКА ДИВИЗИЯ. ТА КАМО ЛИ 300 ХИЛЯДИ РУСКИ ВОЙНИЦИ С 36 ХИЛЯДНА БРОНИРАНА ТЕХНИКА. 😀 Я ПИТАЙТЕ ВАШИТЕ БАЩИ ИМАШЕ ЛИ ТАКОВА НЕЩО КАТО НАСТИНКА , И КАК СЕ ЛЕКУВА. ЛЕКУВАШЕ СЕ С ЕДИН "ЛЕК" 12 КМ. МАРШ НА СКОК С ПЪЛНО БОЙНО СНАРЯЖЕНИЕ.😀 30 НАСТНАЛИ , И 6 ПОДВОДНИЦИ ЗАМРЪЗНАЛИ Хааахааахааааахаахааа
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Доктор Ох Боли

    0 5 Отговор

    До коментар #64 от "Един ....":

    ....как те видех...случайно тва...... ...блесна просот.... ха хаха.....ама те и тука не искат.... и в Румъния.... искат си директно западна Европа.... без туй- онуй.... в Гърция не искат.... искат Германия, Холандия, Франция... Ю Кей.... ха ха ха..... Кво ше пррааат у Русия бе.... да ни тъ убиждам..... иначе казано ... да ти казвам истини.... хах ахах.... и ти да ги приемеш за убиди... ха хаха....
  • 66 Толераст

    4 0 Отговор

    До коментар #59 от "Наблюдател":

    Кефиш ме , много си страстен !

    Коментиран от #67

  • 67 Доктор Ох Боли

    0 4 Отговор

    До коментар #66 от "Толераст":

    Ти страстна ли си?.... ха хах

    Коментиран от #69

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Бат Ваню

    0 2 Отговор

    До коментар #67 от "Доктор Ох Боли":

    ......страстна е .... с изкуствения.... ха хаха......
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: