10 Октомври, 2018 18:33 9 759 20

Русия предлага скоростна кутия на Bentley

  • kate-
  • aurus-
  • bentley-
  • volkswagen-
  • трансмисия-
  • скоростна кутия

Руското Министерство на промишлеността и търговията смята, че Volkswagen може да използва трансмисията на автомобилите Aurus вместо сега монтираните скоростни кутии на Bentley. Подобна идея изложи зам.- министърът Александър Морозов по време на форум, организиран от в. "Ведомости".

"Мога да подскажа как да се произвеждат трансмисии за Bentley в Русия. Имаме автомобила Aurus. Неговата скоростна кутия е руска, уникална е и се произвежда у нас. Производителят, по принцип, щом произвежда кутии с такъв размер и такава производителност - ами поговорете (с него) и или използвайте нея, или създайте съвместно производство, и веднага ще намалите двукратно инвестициите си. Икономия ще има и за тях, и за нас", съветва Морозов.

Заместник-министърът също обещава на Volkswagen бонуси за развиването на производство на двигатели и скоростни кутии на територията на Русия, както и за износа им в чужбина. "Моторите и трансмисиите са това, което има висока добавена стойност. С удоволствие ще го подкрепим".

Деветстепенната автоматична скоростна кутия на Aurus е разработена от руската компания КАТЕ. Тя издържа въртящ момент от 1 000 Нм и ще се монтира на всички автомобили от проекта "Кортеж".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ойй

    18 4 Отговор
    Скъпички са не се харчат много.
  • 2 Бесен Язовец

    56 54 Отговор
    Русия предлагала на Бентли... А бе те за ладите и уазките един свестен автоматик не могат да направят, но на Бентли се слагат !

    Коментиран от #5, #9, #17

  • 3 Гост

    48 31 Отговор
    Няма такъв смях, още от заглавието

    Коментиран от #13

  • 4 Путински джендър

    54 15 Отговор
    Браво! А българите можем да предложим чушкопеци на GE, за да ги ползват вместо Ядрени-Магнитните им Резонанси!
  • 5 1234

    19 9 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    1000 нм си е много, ако наистина струва наполовина могат да я слагат на с класи, бмв и др яки машини нобс дизел, който отпада! А бензините са наполовина като параметри с нм трите двфакто тази кутия е почти без пазар ако не направят до 600 нм или 700

    Коментиран от #6

  • 6 Бесен Язовец

    28 11 Отговор

    До коментар #5 от "1234":

    Тази кутия е съвместна разработка със специалистите от Порше, специално за лимузината на Пути и наистина не става за колите на смъртните хора ! Първо, заради хилядата нм, които ти споменаваш и второ, заради високата и цена, тя всъщност е по скъпа и от най напомпената с екстри Лада.
  • 7 Кико

    21 31 Отговор
    Бъртвежи на един пиан народ!
  • 8 Реалист

    23 16 Отговор
    А бе да не е тоя ударения със стола по главата от футбалерите? По-голяма "шутка" скоро не бях чувал. Он просто шутился - хахахахахаха. Представих си физиономията на милионера засилил се да си купи Бентли на когото дилъра обяснява че скоростната му кутия е 2 пъти по-еФтина щото е руска :):):)

    Коментиран от #10

  • 9 Random

    16 12 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    ЗА КАКВО ИМ Е НА УАЗКИТЕ И ЛАДИТЕ АВТОМАТИК?
    АвтоВАЗ принципно имат роботизирана кутия която слагат на сегашните си модели. Пък на УАЗ за какво им е? На Буханка автомат има ли смисъл? Айде на Патриот по става, ама пак не върви за офроуд - автомат. Докато Кортеж си е лимузина и няма как без автомат. Пък и досега не че на са могли, а не са искали или са нямали необходимите финанси за разработка и тестване.

    Коментиран от #11

  • 10 НАПИШИ ПИСМО

    17 10 Отговор

    До коментар #8 от "Реалист":

    НА ТРЪМП, ТАМ ПЪК РУСКИ РАКЕТНИ ДВИГАТЕЛИ ОТ ГОДИНИ КУПУВАТ. И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ВЗЕМАТ И НЕ МОГАТ ДА ГИ КОПИРАТ И ТВА Е.

    Коментиран от #12

  • 11 Бесен Язовец

    8 17 Отговор

    До коментар #9 от "Random":

    Само един профан като теб може да сравни класическа, автоматична ск. кутия със роботизирана ! А под секрет ще ти кажа, че тези роботизарани ск.кутии, въобще не са популярни в Русия, заради чупливите ДСГ-та на ВАГ и един много чуплив "робот", който се слагаше на много популяпната там, Тойота-Корола ! А на вазовския "робот" руснаците му нямат много доверие и по отзивите в руските автосайтове са много недоволни от него и затова предпочитат ръчката ! Още един страшен секрет ще ти открия, у тойта Русия, до ден днешен нямат разработена своя, автоматично-трансформаторна ск. кутия за масови автомобили ! Разните автоматици, които бяха слагани на всякакви там лимузини от рода на чайките, зиловете и лимузината на тойту Пути, не ги смятам, понеже те са създадени от крадени западни технологии и са предназначени за конкретни автомобили, а не за колите на простолюдието ! У тойто сесесере, управниците са смятали, че простонародието не е достойно да кара автомобили с автомати, затова и не са харчели пари за такива разработки.
  • 12 Реалист

    13 17 Отговор

    До коментар #10 от "НАПИШИ ПИСМО":

    Пари от терасата хвърляш ли? Неерде Ямбол, неерде Стамбул - кой ти говори за ракети тука бе ушанка проста? Питай Мъск не мен за ракети и полети до Луната. А бе, путлераст, кога рашка на луната?
  • 13 Пост

    14 11 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Хаха тия от волксваген сиг са паднали от смях .ахахах както и аз в момента тия наистина си помислиха че могат да правят скоростни кутии видяхте ли клипа в ютуб където правят тези кутии ... Една постройка от сандвич панели около 100 квадрата и 8 руснака бели като свински сапун със розови носове .. вътре във цеха сглобяват скоростни кутии
  • 14 Бенц

    14 14 Отговор
    Всичко руско е оригинално. Деба тъпаните, пак без аналог. Добре, че Порше направи Самарата и задвижващата система на Аурус. Крепостни селяни.
  • 15 гост

    9 7 Отговор
    Това е все едно абориген да предлага социална помощ на Бил Гейтс ...
  • 16 смяххх

    5 5 Отговор
    ХА ХА ХА във VW сигурно са умрели от смях
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 гост

    1 4 Отговор
    Руска автоматична скоростна кутия..Това някакъв майтап ли е ?
  • 20 СССР

    0 4 Отговор
    Освен самовар и някоя друга атомна бомба, не виждам какво могат да предложат ..