11 Октомври, 2018 13:42 8 058 38

Христо Радков: Няма основание за поскъпване на данъци и застраховки (ВИДЕО)

  • гражданска отговорност-
  • данъци-
  • стари коли-
  • менса-
  • автопарк-
  • стратегия-
  • автомобили

МЕНСА пише 30-годишна стратегия за развитието на страната

Христо Радков: Няма основание за поскъпване на данъци и застраховки (ВИДЕО) - 1
Христо Радков

Много от съседните държави дават безвъзмездни субсидии между 5 и 10 000 евро за закупуване на нов автомобил. Ето един начин да се поднови автопарка у нас. В Румъния дават 10 000 евро за закупуване на нов електромобил. Това каза в студиото на ФАКТИ председателят на Българското обединение на шофьорите и на МЕНСА Христо Радков.

Коментарът му бе повод предлаганото повишаване на данъците за най-старите коли, което според него не е най-доброто решение.

"Не виждаме основание и за поскъпване на застраховка "Гражданска отговорност". Пътна полиция излиза с резултатите, че аварийността по пътищата е намаляла, жертвите са намалели, което означава, че и обезщетенията, които се изплащат също са намалели", коментира Радков.

"От два месеца членове на МЕНСА в България сме се заели да напишем стратегия за развитието на държавата. Тя ще е подробна в 30-годишен план и насочваща в още 20-годишен план. Откакто дойде демокрацията у нас, условно казано, защото не сме я усетили, България се развива без план. Така няма и стабилност в самото население. Точно това предизвиква големия демографски срив и преселение извън страната", съобщи Радков пред ФАКТИ.

Когато е готова стратегията, ще бъде представена на парламентарно представените партии, но и на тези, които са преминали 1% на последните избори и има възможност да бъдат в бъдещото управление на страната.

Целия разговор с Христо Радков гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 крайно време е

    17 117 Отговор
    10 кратно да станат данъците за стари коли и без еко норма !
    за 2-р аи трета кола на семейство /човек двойна на това !
    платено паркиране НАВСЯКЪДЕ в големите градове , като безпланто само за едно возило на човек/семейство!
    жестоки глоби за неправилно паркиране - по завой, тротоари зелени площи - глобата да е цената на колата !
    крайно време е да се разкарат кочините от улиците и да се въведе ред в паркирането .....

    Коментиран от #2, #27, #29, #32, #35

  • 2 5ко

    94 3 Отговор

    До коментар #1 от "крайно време е":

    Да, така да бъде. Но първо да вдигнат доходите на хората и да изградят паркоместа, па тогава със санкциите.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 крайно време е

    8 88 Отговор
    колата не е необходимост!
    който не може да си позволи този лукс - ще кара колело и ползва ГТ
    точка !

    Коментиран от #7

  • 5 антрашпиц

    40 2 Отговор
    Тука субсидия даже и за ковчег не дават ,тоя па ми говори за субсидия за нова кола.Че кой туй нещо?
  • 6 Форисън Хард

    17 1 Отговор

    До коментар #3 от "MeganGiannone":

    ДРЪН-ДРЪН ЯРИНА!
  • 7 5ко

    68 4 Отговор

    До коментар #4 от "крайно време е":

    Точно обратното. Колата е необходимост, а не лукс.И не се прай на голема работа, а се замисли малко.Сам пред себе си не избивай комплекси.
  • 8 Гоуст

    34 5 Отговор
    Ето начин да се насърчава икономиката: преференциални цени, ама наистина преференциални за коли Грейт лоу за всички българи... боклуци, не боклуци, всеки би предпочел да кара нова кола отколкото 20+

    Коментиран от #13, #16

  • 9 Насо

    54 4 Отговор
    Леле колко глупави коментари прочетох тук от 10 половината са на идиоти. Явно много са зле нещата щом 50% така мислят. И сега по темата и аз искам да карам нова кола ,но немога да си я позволя. Един комшия от 15г. е при леля си в Германия там създаде семейство с леля Хелга и до преди 3-4 г. караха поло 89г., но баба Меркел им даде 2500 или 3500 евро беше ако си върнат колата за скрап и така хората си купиха чисто нова колица. А тук само вдигат на хората нищо не дават.
  • 10 Гроб

    22 1 Отговор
    = смърт

    Коментиран от #24

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 James

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "MeganGiannone":

    И ся викаш си нямаш друга работа, освен да пишеш коментари?
  • 13 dragula

    19 5 Отговор

    До коментар #8 от "Гоуст":

    Аз не бих предпочел да карам нова кола пред запазена 8-10 годишна.
    Независимо от дохода ми. Това са пари на вятъра.
  • 14 Адолф

    30 0 Отговор
    Основния за поскъпвне на данъци винаги има. Най - вече апетита на управляващите и овчедушието на плебса. Тихичко се обсъждат към момента промени в данъчното законодателството, което да удари стотиците хиляди дребни собственици на недвижими имоти. Време е овцете да станат вълци!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Random

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Гоуст":

    Не и аз.
  • 17 гост

    13 2 Отговор
    Във една бедна и неразвита страна като Русия както я наричат краварите , може да сменяш автомобил на 3 години. Ако си купиш през този период друг или други автомобили на твое име , данъка ти скача многократно . Това е направено с цел да излизат на светло не регламентираната търговия със стари автомобили. Ако си продадеш автомобила примерно в средата на годината , ти връщат застраховката за оставащия период до края на годината , а новия собственик си прави нова. Прехвърлянето на автомобил става без нотариуси просто се попълва една бланка между собственика и купувача ,след което купувача отива в местния кат и му правят сверка на номер двигател и рама и му дават новите документи. Всичко е простичко като в белите страни. Кога тук в България някоя институция ще ти върне някакви пари , никога . Ние руснаците не може да стигнем , седнали сме да се сравняваме със европейските страни.
  • 18 1234

    20 0 Отговор
    Към №1 КРАЙНО ВРЕМЕ Е да се огледаш малко в някоя витрина ако нямаш огледало у вас ,да се видиш на какво приличаш,защото тия ,,кочини"както им викаш ти ако спрат всичките,ТИ малоумнико ще заквичиш първи от твоята златна клетка защото ще останете стотина души които да карате коли и ще трябва да плащате всички застраховки винетки,данъци,за да могат да се поддържат пътищата,застрахователните компании и тогава пак ще квичиш като заклано прасе,че ти е скъпо.Огледай се и се виж какво първеню си и от къде си излязал и си се самозабравил вече.Не е проблем да си спрем старите коли,но такива като тебе пак ще се трепете по пътищата,защото сте се самозабравили.

    Коментиран от #20

  • 19 Той

    1 6 Отговор
    Тия от МЕНСА всички са аутисти имам чувството. Можеби могат да смятат добре. Иначе са тотално неадекватни
  • 20 хуй

    0 11 Отговор

    До коментар #18 от "1234":

    По-малоумно нещо не съм чел.
  • 21 Николай

    10 0 Отговор
    Колата е превозно средство. Ролс-Ройс и Бентли е лукс. Проверете какви са данъците за нови и стари коли и ще се изненадате. За евро 4 и по висок еко стандарт са в пъти по ниски от Бг.
  • 22 Гого

    13 0 Отговор
    Просто се краде повече на политиците не им дреме за екология иначе досега щяха да дават субсидии за електрички или за газ или на метан а нищо няма от това.
  • 23 чичака

    7 0 Отговор
    ама се краде планово бе батко
  • 24 прост българин

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гроб":

    И ГОРЕНЕ ДА НЕ МИРИШЕ
  • 25 гост25

    12 0 Отговор
    всички знаят че най-масовите коли в България са старите коли на европата защото сергей царя доган костов най-вече костов и сеа Бойко ни ограбиха тотално за тия 25 години демокрация ще вдигнат данъците но не с 30 а с 40 процента
  • 26 Хасанчо

    13 0 Отговор
    Основанието за вдигане на данъците е да Си ограбен, наведен ,замислен ,неспокоен в стрес пред бъдещето. Целта е да не забелязваш от собствената си мизерия как богатеят управляващи,роднините и приятелите им олигарси. Как крадат с д...то си. Да си роб на система държаща те в подчинение и култ към парите. Заменка на свободолюбив народ чрез вкарването му в спирала от мизерия докато напусне територията или измре с мизерните пенсии. Подмяна с тъпи и послушни избиратели ,които нищо че не плащат данъци или ще плащат много малко ,но няма да се бъркат в големите кражби. Желанието да си "Бял" сред "черни" подобно на Апартейд в Народните избраници е факт идващ от разликата в легални и нелегални доходи. Парата не стои ,тя иска и власт. Егото им е мегаломанско и ще ни затрият тотално,без значение от коя партия са.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Uflaf

    2 1 Отговор
    Всички коли да са електрички - ще ударят цените на тока защото потреблението високо ,нищо че се печели от оборот в нормалните държави. Тук това не важи. Намаляваш потребление от икономия на нещо и те вдигат цените за да си ощетен максимално. На пешеходците данък изтрита плочка на тротоара ще сложат ,ако няма изобщо автомобили. Едно време имало коне и само Турчина поробител и чорбаджията дето плаща имал право да ползва за яздене. Сега Вие си ходете пеша или с колело на работа. Иначе си друга категория човек -богаташ ,чорбаджия и имаш какво да ти вземат. Европа казвала ,че Българите за разлика от тях имали собствени къщи. Такааа , е скоро може и да нямате. Като ти направят след 3 години данъка в размер около 1500 лв което са три месеца чиста заплата на масовия народ +останалите всички тегоби които и сега са си 6 -7 месеца труд +20% ДДС на всичко и ти не го ползваш , става работната година за да си жив между работните дни над 14 месеца. Тотално си затънал в дългове и за какво да ходиш на работа изобщо? Гладен ,с дългове изморен работник който си мечтае да одъртее поне за да не работи мизерствайки с пенсийка или пак същото ,но не си изморен и никой не богатее на твой гръб. Нямаш велик бизнесмен или менка да се "грижи" и щастливо да си харчи изработеното от теб. Та, спокойно можете да се "Циганизирате" и това е един от изходите от шибаната партократска система в която сме вкарани. Създават длъжници и ще си ги получат. След това ще се оправдават ,
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 АНАНИ. 1 м

    0 0 Отговор
    ПРОС НАРОД СКЛАБА ДЪРЖАВА МНОГО НЕПРЕГЛЕДАНИ да се върне бай ТОШО чакаш заЛада 15 години а Севдо Софиянците на къра всеки лумпен не може да стане шофьор а сега неграмотни СТАНАХА шофьори КАКВА ДЪРЖАВА
  • 31 АНАНИ. 1 м

    1 0 Отговор
    ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА . МНОГО НЕПРЕГЛЕДАНИ! Да се върне бай ТОШО, чакаш заЛада 15 години а ПСевдо Софиянците на къра ! Всеки лумпен не може да стане шофьор, а сега неграмотни СТАНАХА шофьори ! КАКВА ДЪРЖАВА!?!?
  • 32 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "крайно време е":

    Човек дати кажа следното нещо:
    Седя и си чакам детето пред училището където са застанали и двама полицаи. На 20м от нас има кръстовище. Там паркират две коли на едната лента и няма как да се мине покрай тях, трябва да се изчакват колите и да се заобикалят, образуваха задръстване, много нагло при това. Изчаках няколко минути и гледах как се мъчат колите, спират, изчакват се и т.н. Отивам при полицаите и ги питам дали виждат спряните коли, те казват да. Дали ще предприемат нещо, те казват не. Питам ги защо, та нали затрудняват движението и то нагло и брутално на кръстовище, а те ми казват, че и тези шофьори искали да си вземат децата. После върви искай от МВР да ти съблюдава реда, а им плащаш заплатите с твоите данъци. Апропо: съседа ми е полицай и той е с черни прозорци на всички стъкла и детето му виси от прозореца.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 не че нещо ама е така

    0 1 Отговор
    няма да е зле да отворите гууглето на стииийт вию и да видите какви коли карат богатите германци. Тия кочини дето идват от западна Европа не са били в някоя морга до вчера. Колата е необходимост, където нямаш градски транспорт, иначе е лукс, защото ти спестява малко време, но не винаги...
    Иначе очаквам стратегията, че като гледам управляващите са неспособни на стратегия за 4 години...
  • 35 Бат Сали

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "крайно време е":

    Крайно време е да спреш да акаш през устата.
  • 36 Спец

    0 0 Отговор
    Според мен, 15% повишение на енергията е основа за тотално поскъпване на живота а 50%. Официалната инфлация е менте, там се избират няколко продукта, на базата на които се доказва яба- яба.
  • 37 Пешо

    1 0 Отговор
    Абе народе докато си траеш ще те доят все повече и повече ....докато пуснеш кръв.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.