12 Октомври, 2018 21:31 1 757 7

Германците не вярват на политици

  • германия-
  • ангела меркел-
  • коалиция-
  • мигранти

Подкрепата за партиите в управляваща коалиция е рекордно ниска

Германците не вярват на политици - 1
Снимки: БТА/АР

Подкрепата за консерваторите на Ангела Меркел и техния коалиционен партньор Социалдемократическата партия е рекордно ниска, показа допитване на фона на усилията на германския канцлер да предотврати разпадане на правителството й, предаде Reuters.

Подкрепата както за консервативния блок на Меркел (Християндемократическият съюз и Християнсоциалния съюз), така и за социалдемократите е намаляла с по 3 процентни пункта съответно на 26 и 15 процента, сочи анкета на института "ДойчландТренд" за телевизия ARD.

Това са най-слабите резултати, които партиите от коалицията са получавали някога в месечното допитване.

Сондажът прати социалдемократите на четвърта позиция, след проимигрантската партия "Зелени" (която печели 3 пункта и увеличава дела си на 17 на сто) и антиимигрантската "Алтернатива за Германия, която остава с 16 процента подкрепа.

Германците не вярват на политици

Резултатите са в съзвучие с очакванията баварският партньор на ХДС - ХСС - да отчете в неделя най-лошото си представяне на национални избори от 60 години, неуспех, който може да задълбочи разногласията в коалицията.

Откакто встъпи в длъжност през март, правителство на два пъти бе на ръба да се разпадне заради спорове за имиграцията и скандала с обвиненията към бившия шеф на вътрешното разузнаване, че симпатизира на крайнодесните. Коалицията е въвлечена също в спорове как да бъдат извадени от употреба замърсяващите въздуха дизелови автомобили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Край

    20 0 Отговор
    Германците не вярват на политици и българите също а руснаци и турци вярват. Разликата е че руснаци и турци ПРЯКО И МАЖОРИТАРНО ИЗБИРАТ президентите си /най-овластените хора в държавите си/
    При нас и при германците това е забранено - властта се формира от партиите с листи и после се назначава в кафенетата от тях.
  • 2 Чукундур

    12 1 Отговор
    Ти да видиш ,ние май им вярваме най много на нашите ,че крадат и облагодетелстват
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кълвач

    10 2 Отговор
    Германци отдавна няма! Има гейове, трансджендъри и кисели мръвки от цял свят!
  • 5 кокото

    7 0 Отговор
    Баба Шмиргел :)
  • 6 Да го кажем направо.

    12 1 Отговор
    То и ние не им вярваме-ама си избираме главоча Слънце постоянно...
  • 7 Мангусуту бутелези

    3 0 Отговор
    То и аз не вярвам,ама файда никаква
Новини по държави: