17 Октомври, 2018 05:14 2 481 2

От Ferrari: Сигурни сме, че Фетел ще върне титлата

  • фетел-
  • титла-
  • формула 1-
  • ferrari-
  • аривабене

Ръководството защити пилота си от безпощадните критики

Независимо от неблагоприятния развой на шампионата за Ferrari тази година, Маурицио Аривабене вярва, че Себастиан Фетел ще върне титлата в Маранело "рано или късно". Италианецът не е загубил увереност в четирикратния световен шампион и смята, че бъдещето на Скудерия продължава да е обвързано с него.

"Себастиан прилича на Михаел Шумахер по талант и отдаденост" заяви шефът на отбора пред Ла Република. "Когато го слушам по радиото, все едно говоря с Михаел".

"Още от малък той идваше в Маранело с баща си и аз съм сигурен, че рано или късно той ще върне титлата обратно тук".

Бившият ас на Ferrari Жан Алези също защити позицията на Фетел, твърдейки, че грешките, довели до провалянето на борбата за титлата, са разбираеми. "В последните състезания бяхме изненадани и гневни за случилото се" каза той пред Гадзето дело Спорт. "Но грешките на Фетел не се получават, защото той е слаб, а просто защото при определени обстоятелства е много лесно да вземеш грешно решение. На този етап той и екипът трябва да преоткрият изгубеното си спокойствие".

Колкото до безпощадните критики, отправени към Ferrari от италианската преса, Аривабене изтъкна, че нападките провокират Скудерия да се бори още по-силно.

"Няма какво да говорим за напрежение, защото Ferrari е винаги в центъра на вниманието, така че трябва да благодарим на пресата и на обществеността, че ни стимулират да започнем да печелим отново. Тази година мисията се превърна в невъзможна, но все още нищо не е свършило, и ние ясно заявяваме, че няма да ни бият в Остин".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рамзес III

    7 4 Отговор
    Е може ......................след десетина години когато се пенсионира Хамилтън!!!
  • 2 Хаха

    5 3 Отговор
    Ще я върне, ама друг път!