17 Октомври, 2018 17:33 2 746 8

25 години затвор за убиеца на строителни предприемачи

  • драгомир драгомиров-
  • убийство

След двойното убийство Драгомир Драгомиров се предаде сам на полицията, а пред Софийския градски съд направи и пълни самопризнания

25 години затвор за убиеца на строителни предприемачи - 1

Софийският градски съд даде 25 години затвор на строителния предприемач Драгомир Драгомиров, обвиняем за двойно убийство.

Прокуратурата пък поиска 20 години затвор за бизнесмена. Той миналия май разстреля в София строителния предприемач Вячеслав Коев, Стойка Мишева, която е работела в строителния надзор и тежко рани сина ѝ Станимир Михайлов, припомня БНР.

Причината за стрелбата бяха забавени плащания към фирмата на Драгомиров.

Минути след двойното убийство, мъжът се предаде сам на полицията, а пред Софийския градски съд направи и пълни самопризнания. Затова и делото се гледа по съкратената процедура, което задължава съдебния състав да намали наказанието му с една трета.

Мотивът за двойното убийство е, че инвеститорите са дължали на Драгомир Драгомиров над 100 000 лева за извършени от фирмата му строителни дейности.

"Аз съм строител от 1989 г., построил съм десетки сгради, направил съм много ремонти, включително и на Съдебната палата. Те отказаха да ми платят не само за тази сграда, която тогава строях, но и за предишен строеж. Почерних живота на тези хора и на своето семейство", бяха последните думи на двойния убиец, цитирани от в. "24 часа".

Адвокат Емануил Йорданов, който е защитник на роднините на Вячеслав Коев, настоя за 30 години наказание, като ако има намаление, да не бъде повече от година две. Трендафил Трендафилов, който представлява Станимир Михайлов и Сашо Мишев, съпруг на Стойка Мишева, поиска максимално наказание.

Според магистратите, присъдата, която е трябвало да получи обвиняемия е доживотен затвор, но поради съкратения процес, по закон наказанието се намалява с една трета.

Решението на градските магистрати не е окончателно. То подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд, отбелязва Dir.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това момчета

    34 1 Отговор
    се казва мъж на място. Очистил ги е защото са му плюли в лицето и в лицето и на други хора. Предал се е. Ако имаше повече такива хора, нямаше да има много от другите...
  • 2 Истината

    27 1 Отговор
    Е това е истински мъж дето е раздал правосъдие на тия дето не ги лови закона....Защо не го осъдиха на 5 години като някой други
    Скапан съд и политици
  • 3 Миризлив Пор

    25 0 Отговор
    През последните години така наречените "инвеститори" със серия от номера и врътки - забавят плащането, източват фирмата, прехвърлят активите към други фирми и така изгориха много народ. Въпросния който сега е осъден е бил вече "ходещ труп", реално за да извърши дадените дейности вероятно задлъжнял към подизпълнители и допълнително е теглил кредит който е трябвало да изплаща цял живот той че и внуците на неговите внуци заради тарикатлъка на "жертвите", които са решили да забогатеят от раз. Просто е видял че живота му е свършен и е решил да не си ходи сам. Ако има повече такива, много "бизнесмени" ще се замислят преди да направят въпросните номера и да загробят някой друг работещ човек.
  • 4 Пълни глупости

    5 14 Отговор
    Убиецът е мошеника в случая, но не му е минал номера и затова е побеснял и ги е избил...
  • 5 Гост

    9 0 Отговор
    идиот е този , ама не е помислил преди да ги гътне. Ако беше ги блъснал с колата можеше да изкара че те са се засили и скочили да му връщат парите...

    Някой от горе дали се замисля, какво са говорили в тази стая, за да ти пречернее така и да стреляш по всичко в стаята, значи потърпевшите не са стояли с кръстосани ръце и да го уверяват че ще се издължат.
  • 6 що тъй

    2 0 Отговор
    Много Бе???!!!!!
  • 7 Много често съм си

    0 0 Отговор
    задавал въпрос за картината горе ,всъщност която е с послание Интернационал. Защо на нея правосъдието е с завързани очи , вариантите както и всичко останало дори и в природата ... са винаги по два .
    Законът е сляп или закона не прави разлика за подсъдимите . хммм е стигнах до отговора с годините труд и то е : Бог не е създал отровните гъби , нито градушката ,всъщност стигнах до отговора че Бог вредите за човека не създавал .
  • 8 Бай Благой

    1 0 Отговор
    За съжаление това е начина да се оправят нещата в тази скапана държава.
    И честно да ви кажа напълно разбирам този човек !!!
    Както и онзи, който застреля една банкерка от УниКредит..от Сливен мисля че беше човека.