26 Октомври, 2018 18:43 2 566 5

ЕС: Лагерите за мигранти в Северна Африка вече не са в дневния ред

  • африка-
  • средиземно море-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • жан-клод юнкер

Между държавите членки има различия за това как съюзът да се справи с десетките хиляди мигранти, пристигащи всяка година в Европа

ЕС: Лагерите за мигранти в Северна Африка вече не са в дневния ред - 1
Снимки: БТА/АР

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че предложението ЕС да се опита да създаде лагери за мигранти в Северна Африка вече не е на дневен ред, предаде Reuters.

"Това вече не е на дневен ред и изобщо не трябваше и да бъде", каза той на пресконференция в Тунис с тунизийския премиер Юсеф Шахед.

Между държавите членки на ЕС има различия за това как съюзът да се справи с десетките хиляди мигранти, пристигащи всяка година в Европа - основната част по море от Северна Африка и от Турция.
През юни на срещата на върха на ЕС беше възложено на комисията да проучи начини за обособяване в северноафрикански страни, сред които Тунис, на "регионални платформи за дебаркиране" на мигранти, спасени от европейски кораби в Средиземно море.

ЕС: Лагерите за мигранти в Северна Африка вече не са в дневния ред

В Африка обаче нямаше особено желание за това, а представители на ЕС дълго време оспорваха законността и практичността на подобни лагери - мнение, изтъкнато и в прямия отговор на Юнкер на днешната пресконференция в Тунис.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИВАН

    28 1 Отговор
    Докато "умните" си умуват и уж не могат да се разберат, лудите си лудуват ... всичко нарочно се прави, ясно е
  • 2 АзГ

    30 0 Отговор
    Еврогейци, като Г-н Жан Клод Ишиас и толерасти, като Меркел и Макрон нямат никскъв интерес от спирането на инвазията на имигранти от третия свят ! Те изповядват "ценностите" на мултикултито и имат примитивни нужди, които тези имигранти им задоволяват ! И на последно място, но не и по важност изобщо не им пука за вас и европейското население, защото целите са други !
  • 3 Абе дали

    24 0 Отговор
    Дали е вменяем този проституиращ ротшилдов седераст?
  • 4 толерастията е вредна

    26 0 Отговор
    Интересно, какво, ще кажат Юнкер, Меркел, Макрон и подобните им за днешното брутално изнасилване и убийство на момиче от имигранти в РИМ ???? Брутално престъпление поредното с упояване, изнасилване и убийство ! Предполагам и тази медия, ще го отрази макар и със закъснение ! Стига с тази толерастия тя вече категорично убива !!!

    Коментиран от #5

  • 5 боже

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "толерастията е вредна":

    че те в Германия стават по 50 000 такива на година... какво им пука на тях за белите?