30 Октомври, 2018 15:43 1 593 0

Вино от различни части на света покорява София от 7 до 10 ноември

  • иец-
  • изложение-
  • вино

Международното изложение Салон на виното събира производители от няколко континента

Вино от различни части на света покорява София от 7 до 10 ноември - 1

Качественото вино съчетава страст, аромати, вдъхновяващи вкусове и много усърдие. И затова не е учудващо, че напитката на боговете е превзела всяко земно кътче. Събирайки ценителите ѝ в Интер Експо Център от 7 до 10 ноември, изложение Салон на виното ще ни предостави за 18-и път възможността да се докоснем до различни кътчета от България и чужбина.

Международното събитие, посветено на вината, спиртните напитки и специализираните машини отново ще срещне специалистите със селектирани и специално подбирани продукти от страната и света. Освен че е предпочитано от любителите и ценителите на божествената напитка, Салон на виното е привлекателна дестинация за развитие на бизнеса, даваща възможност за директни контакти между дистрибутори, ресторантьори и крайни клиенти.

Ценителите на виното ще могат отново да се насладят на българските традиции, дегустирайки вината, създадени традиционните сортове Мерло, Каберне Совиньон, Сира, Мелник 55, както и Шардоне, Совиньон блан и Мускат. Но това не е всичко. Защото на вниманието на присъстващите ще бъдат представени и разнообразни специални и премийни вина, изкушаващи селекции, лимитирани серии и напитки, създадени от редки сортове.

Както вече споменахме, очакват ни вкусове и аромати от няколко континента. На Салон на виното енолозите, сомелиерите и търговците ще се срещнат с вина от Република Македония, Португалия, Италия, Испания, Унгария, Румъния, САЩ, Аржентина, Южна Африка и други.

И още и още...

Салон на виното ще се проведе традиционно с международните изложения за хранително-вкусовия и хорека секторите Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Сихре. Заемайки пълния изложбен капацитет на Интер Експо Център, от 7 до 10 ноември в тях ще участват над 500 изложители, 89 от които – чуждестранни участници от Италия, Австрия, Великобритания, САЩ, Гърция, Румъния, Република Македония, Тайланд, Холандия.

Ще открехнем и леко вратите на завладяващата съпътстваща програма. Защото тя ще бъде атрактивна и от най-високо ниво. В рамките ѝ ще се проведе третото издание на кулинарното събитие GastronomiX, powered by The Alimentaria Experience.

В събитиетосе включват шеф-готвачи от два именити испански ресторанта. Това са Mateu Casañas, Oriol Castro и Eduard Xatruch, които разгръщат кулинарния си талант в ресторант Disfrutar, отличен с две звезди Мишлен в Барселона и Mario Sandoval - шеф в ресторант Coque, разположен в испанската столица и също носител на две звезди Мишлен. За трета поредна година организаторите на Българския бариста шампионат ще се впуснат в търсене на най-добрите баристи. Под егидата на Световната кафе организация ще се проведе и Latte Art кафе шампионат. Най-добрите опаковки ще бъдат оценени и наградени на Националния конкурс „Приз Пак“, ще се проведе и конкурсът „Златен медал с диплом за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви“.

Традициите и заветът за любовта към живота и виното трябва да бъдат съхранявани. От 7 до 10 ноември пазителят на магичестката напитка у нас – изложение Салон на виното, отново ще отвори широко своите порти, давайки ни възможност да се докоснем до магията на любимата напитка. In vino veritas.

Всичко за изложение Салон на виното ще откриете на food-exhibitions.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА