3 Ноември, 2018 15:34 3 659 6

Ердоган с разкрития за убийството на Хашоги

  • реджеп ердоган-
  • джамал хашоги-
  • саудитска арабия

Според него заповедта е дошла от висшите нива на саудитското правителство

Турският президент Реджеп Ердоган обяви, че заповедта за убийството на журналиста Джамал Хашоги е дошла от висшите нива на управляващите в Саудитска Арабия, съобщи „Хюриет“.

Журналистът изчезна след посещение в саудитското консулство в Истанбул. Саудитските власти вече признаха отговорност за убийството.

„Заповедта за убийството е дошла от най-висшите нива на саудитското правителство. Нито за момент не съм подозирал, че саудитският крал Салман има нещо общо с това убийство. Искам да подчертая, че Турция и Саудитска Арабия остават приятелски страни“, заяви Ердоган.

Саудитските власти обявиха, че са започнали разследване за намирането на отговорните за убийството. Турската полиция продължава да разследва консулството в Истанбул.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    13 5 Отговор
    Явно първия $$$ транш от Саудитска Арабия до Турция е дошъл и покриването на истината е в ход. Ьдоган сигурно и фактура ще им пусне. След година официалната версия ще е, че Хашоги е забегнал в Северна Корея с уругвайската си любовница, а аудиозаписът е от "Хълмовете имат очи", който в този момент е бил прожектиран в консулството.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Turgut

    6 3 Отговор
    Опозицията в Турция подаде дело срещу Ердоган за предоставените от него улеснения на убийците.
  • 4 боцмана

    6 5 Отговор
    Ами ти колко народ затри ? Журналисти , военни и сега се пише голям светец.
  • 5 ПЕЕВ

    2 1 Отговор
    УБИЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ УБИЙЦИТЕ.
  • 6 Хасан

    1 0 Отговор
    Салман ще бъде жертвата..Кралят ще го даде курбан
Новини по държави: