3 Ноември, 2018 17:34 3 666 26

Таксиджията: Не знаех, че Александров е убиец, де да можех да върна времето

  • таксиджия-
  • викторио александров-
  • убийство

Отказах да взема детето, защото мислех, че това е поредният малоумник, който иска да го возя без пари

Таксиджията: Не знаех, че Александров е убиец, де да можех да върна времето - 1
Викторио Александров, снимка: БТА

Новините за шокиращото убийство на едногодишно бебе и майка му обиколиха нееднократно медийното пространство в България. След трагедията мнозина отприщиха вълна от обвинения към таксиметровия шофьор, който е можел да спаси детето.

"Мен ме изкарват виновен, но не чувствам никаква вина. Вината ми дойде, след като разбрах, че става въпрос за убиец, а не за самоубиец. Отказах да взема детето, защото мислех, че това е поредният малоумник, който иска да го возя без пари. Не знаех, че той е убиец, че е убил жена си. Това обяви пред "Нова телевизия" таксиметровият шофьор, който е закарал двойния убиец Викторио Александров и дъщеричката му в Горни Богров, където бащата застреля малкото дете.

Попитан как се чувства сега, таксиджията отговори, че в работата му постоянно било като "лична драма".

"Някой се качва и мисли "да прави простотии, но след това не ги прави. Не знаех, че той е убил съпругата си. На мен ми каза, че съпругата му убила другото дете и той искал да се самоубие", добави мъжът.

Шофьорът обясни, че си говорил с Александров "приятелски", макар че бившият охранител го заплашил с оръжие. Той се обадил на диспечерите за Викторио, след като го оставил в Горни Богров.

Попитан защо е звъннал на диспечерите, а не на МВР, той отговори:

"Постоянно ни се случват такива неща." А диспечерите му казали, че може да подаде сигнал на телефон 112, но нали "му се е разминало" и всичко е наред. След като говорил с колеги по радиостанцията, друг колега му казал, че Викторио е бил издирван за убийството на жена си и тогава последвал сигнал до полицията.

"Почувствах се много виновен, че не взех детето, но не знаех кого возя - четири нощи не спя вече", заяви таксиджията и веднага след това уточни, че не чувства вина за действията си на момента. "Нека изпитат това, което на мен ми мина през главата, и тогава да ми търсят отговорност", завърши таксиджията и уточни, че ако може да върне времето назад, е щял да вземе детето.

За участието на таксиметровия шофьор в ситуацията, той може да бъде санкциониран с пробация, но трябва да има процесуални действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван Майсторо

    45 8 Отговор
    Човека няма никаква вина.Бил е дори заложник и животът му е бил в опасност през цялото време.
  • 2 българин

    16 47 Отговор
    Ето това е днешният Бай Ганьо! Нормално за него е да не чувства вина, боклук

    Коментиран от #7, #9

  • 3 593

    12 19 Отговор
    Ей такива са всичките в София. - Гастрольори.
  • 4 Гост

    42 5 Отговор
    Всеки ден возим всякакви ненормалници и си рискуваме живота за 5 лв.Не може да знаеш какво е станало и какво ще стане. Ние не сме полицай и психолози.
    Колко хора бият по автобуси и трамвай - някой да е помогнал ?!
  • 5 ВИП ФЕРМАТА

    34 3 Отговор
    Не търсете вината в шофьора!
    Те са се превърнали в , едва ли не в прихотерапевти.
    Заради работата са длъжни постоянно да слушат какво ли не.
    Самата система е сбъркана и виновна за състоянието на "пияния" народ.
  • 6 Един

    46 3 Отговор
    И аз първоначално го псувах таксиджията,но като се замислих ако някой ми насочи пистолет в главата едва ли ще мисля в момента за неговото дете,веднага бих помислил за моето дете дали ще го видя пак,така че го оправдавам,все пак той е таксиметров шофьор,не е психолог...

    Коментиран от #24

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Шансу Имамов

    5 2 Отговор
    Случва се на всеки.
  • 9 САП

    23 1 Отговор

    До коментар #2 от "българин":

    Лесно е човек да съди когато е настанен удобно в безопасност и на топло пред компютъра. И най-вече има време да обмисли ситуацията.
    Кой ще вземе непознато дете ако му го подхвърлят ей така в ръцете? Колко, често се случва родител да застреля преднамерено собственото си дете(особено бебе)? Почти никой не би повярвал първоначално, че някой ще направи това. Природата е заложила много здрави инстинкти във всеки от нас да не правим подобно нещо.
  • 10 767

    1 13 Отговор
    Тъпак!
  • 11 Така де

    8 16 Отговор
    Ппц българите са така - егоистични, мислещи само за своя гъз!!! От мисли за своето оцеляване не му е останало време да помисли за друг, затова е искал да му се махат от главата по-бързо. Дори да го е мислил за самоубиец, а не за убиец, на него му е ясно , че този е психически нестабилен и бакшиша сам си го казва, затова е правилно да вземе детето и да сигнализира. Обаче на него не му е пукало хич за детето и е гледал как да изчезне от тях. Поради тази причина трябва да бъде накацан минимум с глоба и пробация. Иначе поне едно 10 години в трудов лагер

    Коментиран от #23

  • 12 Мдааа

    7 0 Отговор
    Докато бачкаме по Американски и Европейски модел ей такива изверги ще получават безплатна храна, медицинско обслужване, топла стаичка с телевизор и интернет, фитнес, двор за разходки и лафче, апък ние ще бачкаме и ще ни отказват лечение, понеже сме нямали пари!!! В днешно време да си затворник е по-добре за 50% от българите с 500 лева заплата и инвалидни пенсии
  • 13 месара

    14 1 Отговор
    абе оставете човека на мира! големи умници и всезнайковци сте. нека някой ви опре пистолет в главата пък да видим как ше реагирате. да, могъл е да вземе детето, но знаел ли е тоя с пистолета какво щял да направи?!
  • 14 Тодор Живков

    16 4 Отговор
    Откъде да знае човека дали детето не е отвлечено и не искат откуп за него, нали после ще го обвинят в съучастие.Няма вина шофьора.
  • 15 Ганю Ганев

    11 1 Отговор
    Аре са, бакшиша виновен!? Да не внук на баба Ванга?!
  • 16 Къв тоз

    4 0 Отговор
    Фитнес маниак, да не е вземал естроген, кви цицки е заформил!
  • 17 onq s konq

    5 0 Отговор
    Ако бакшишите вземаха всяко подхвърлено дете, щяха да имат в тях си детски градини

    Вие критикуващите колко чужди деца сте взели до сега?
  • 18 мнение

    5 1 Отговор
    Шофьорът ме подразни с някакво бездушие, което излъчваше в първия момент. Можел е да спаси горкото дете, като го вземе. По същия начин може да се каже, че майката е можела да спаси детето и себе си, като просто се изнесе от жилището и отиде да живее при родителите си. Понякога никой не може да предположи на какво е способен един невменяем насилник. Раздаването на пистолети трябва да е много внимателно, както и какви хора биват назначавани за охранители. Защо досега никой не споменава фирмата, въоръжила престъпника. Коя е тя и как така реши, че животът на хората не струва нищо пред фирмата на когото и да било. Има други методи за охрана. Въоръжената не е наложителна и е само в краен случай.
  • 19 Гого

    3 2 Отговор
    Бакшишите са най гадното племе ако му беше дал 10 лева щеше да го закара за тях живота се измерва с пари. Таксиджийте нищо не правят безплатно.
  • 20 Бакша

    3 0 Отговор
    Цялата нация е на това дередже .Попитайте Главата да ви каже ДНК
  • 21 El Torro

    0 1 Отговор
    Значи от статията се разбира,че бакшиша го е било шубе да не изтърве кинтите и за това не взел детето. ОК. Ами нали онзи му е насочил патлак в лицето му?!,. Има нещо нещо ненормално в разказа на бакшиша или статията е объркана.
  • 22 Копърка

    1 1 Отговор
    Нещастник, само за стотинки мислят. Ако беше помислил малко, детето щеше да е живо. Знае ли къде го е гръмнал оня малоумник. В окото. Страхливец. А и много други, който го оправдават. Аз лично бих спасил детето с цената на всичко. Нещастна копърка.
  • 23 Така де ама не

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Така де":

    Я да ти се навра отзад и с пистолет в ръка да те командвам и после да ти дам едно бебе, не забравяй не бъди егоист и го вземи !
  • 24 123

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Един":

    Докато оня е бил в колата, разбирам таксиджията да се е уплашил, но след като е излязъл от таксито, бакшиша защо не се е обадил в полицията?
  • 25 Ники

    2 0 Отговор
    Значи, 1 во на човек с пистолет му взимаш детето като ти го дава и го караш в полицията 2 ро в момента в които напусне колата тоя с пистолета със или без детето .. веднага звъниш на 112 а не разсъждаваш, Дори да не вземеш детето ... звъниш на 112 !!!!!! Да му мислят специалистите какъв е тоя ... убиец , самоубиец или просто идиот !!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.