6 Ноември, 2018 18:16 2 008 2

Изложенията за хранително-вкусовия и хорека секторите отварят врати от 7 до 10 ноември

  • иец-
  • изложение-
  • храна

Международните събития МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ са в Интер Експо Център

Изложенията за хранително-вкусовия и хорека секторите отварят врати от 7 до 10 ноември - 1

Шест изложения ще запълнят максимално целия изложбен и конгресен капацитет на Интер Експо Център от 7 до 10 ноември. Официалното откриване на изложенията, посветени на новостите и развитието на хранително вкусовия и хорека сектора, се предвижда да бъде направено от министъра на земеделието, храните и горите, г-н Румен Порожанов. Церемонията ще започне в 14.00 часа в централното фоайе на Интер Експо Център. Вратите на изложбените зали отварят на 7-и ноември в 09.30 часа.

Участие в церемонията по откриване ще вземат и г-н Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център, г-н Атанас Урджанов, председател на УС на Асоциация на месопреработвателите в България, инж. Димитър Зоров, председател на УС на Асоциация на млекопреработвателите в България, г-жа Мариана Кукушева, председател на УС на Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите, г-н Радослав Радев, Председател на УС на Национална лозаро-винарска камара, г-н Стойко Кировски, Председател на УС на Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци, г-н Георги Георгиев, Председател на УС на Национална асоциация Хотел, Ресторант, Кафетерия, г-жа Албена Симеонова, Председател на Българска асоциация биопродукти, г-н Стефано Балди – посланик на Италия в София.

МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ са установена пресечна точка между професионалисти и предприемачи, опериращи в сферата на хранително-вкусовия и хорека бранша. Изложенията обединяват най-актуалните продукти и тенденции в бранша, като същевременно оформят изключителна платформа за създаване на нови контакти и обмяна на бизнес идеи на международно ниво. Над 500 изложители ще запознаят аудиторията с продукти и технологични предложения, като 162 от тях вземат участие за първи път. Свои щандове ще разположат фирми от България, Италия, Австрия, Великобритания, САЩ, Гърция, Румъния, Република Македония, Тайланд и Холандия. От 7 до 9 ноември вратите на изложбените зали ще бъдат отворени за посетители от 09.30 до 18.30 часа, а през последния изложбен ден – до 16.00 часа.

Освен новостите, четирите изложбени дни ще поднесат и качествена съпътстваща програма, включваща редица специализирани двустранни бизнес форуми, презентации, дискусии и лекции, голяма част от които организирани от браншовите организации и асоциации. Атрактивни допълващи събития представляват също така редицата дегустации, конкурси, презентации и майсторски класове.

В рамките на съпътстващата програма ще се проведе втората национална конференция Smart Tourism 2018, Практики и предизвикателства пред управлението на знанието в туризма в България. Акценти в съпътстващата програма ще бъдат поставени още на теми като бъдещето на земеделието, контрола на храните, етикетирането и биопродуктите.

Шестте изложения не само ще презентират най-актуалните новости, но и ще очароват всички ценители на добрата кухня и качественото кафе. В рамките на съпътстващата програма ще се проведе третото издание на кулинарното събитие GastronomiX, powered by The Alimentaria Experience. В него се включат шеф-готвачи от два именити испански ресторанта. За трета поредна година организаторите на Българския бариста шампионат ще се впуснат в търсене на най-изявените професионалисти в бранша. Те ще се съревновават в създаването на най-добрите еспресо и капучино. Под егидата на Световната кафе организация ще се проведе и Latte Art кафе шампионат. Най-добрите опаковки ще бъдат оценени и наградени на Националния конкурс „Приз Пак“. В рамките на събитието ще се проведе и конкурсът „Златен медал с диплом за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви“.

През тази година за първи път с колективно участие се включва Департаментът по земеделие към посолството на САЩ в София. Доказалото се като традиционно колективно участие на компании от Италия, от своя страна, ще бъде най-мащабното и всеобхватно за досегашната история на това успешно сътрудничество. С колективни участия се включват отново и български месопреработватели, хлебопроизводители, млекопреработватели, винопроизводители, преработватели на плодове и зеленчуци и биопроизводители. Като категоричен действащ фактор за успеха и положителните тенденции на развитие при шестте специализирани изложения се очертава ролята на браншовите организации в България, които се включват с пълния си потенциал. Предстоящите издания са от особено значение за две от тях – МЕСОМАНИЯ и БУЛПЕК, тъй като те ще отбележат своите 25-годишни юбилеи.

Всички новини за предстоящите от 7 до 10 ноември МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ ще откриете на food-exhibitions.bg.

Пълна информация за съпътстващата програма се намира на http://food-exhibitions.bg/index.php/bg/visitors/accomp-program.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Веган

    0 2 Отговор
    И какво точно,ще изложи
    България, ефтанатизирания
    добитък,пилетата,прасетата ли?
    Или ще промотираме вносното,
    стоало с години в замразен вид!
  • 2 Емил

    2 2 Отговор
    И що "хорека" (поредният тъпизъм), а не "хоремаг" - понятие наситено с чувства и спомени!