8 Ноември, 2018 14:35 3 873 4

Кога е време за момичето да започне да се лакира

  • лакиране-
  • момиче-
  • започване
Кога е време за момичето да започне да се лакира - 1
Снимка: Shutterstock

Труден въпрос. Децата обичат всичко шарено и лъскаво, и особено докато са малки, трудно им отказваме разнообразни прищявки. Разбира се, като грижовни родители едва ли ще позволим ноктопластика, но да рисуват цветенца и личица за рождените си дни, вече е нещо обичайно.

Когато тръгнат на училище обаче, майките и бащите усещат в себе си една бариера и спирачка, която им подсказва да не позволяват на момичетата си да ходят с ярки, изрисувани, дълги нокти.

Защо е така?

Осъзнаваме или не, всеки елемент от мъжкото и женското облекло носи своето послание и далеч не е само цветно петно в интериора. Не всеки знае, че първият лак за нокти е изполван в Китай около 3000 г. преди новата ера и задължително е бил съчетан с дълги нокти. Защо? Ще се учудите, но посланието е идентично с днешното... Дълги и цветни нокти са носели високопоставените личности, които са имали слуги и не са се занимавали с ръчна работа.

Доколкото детството е период ,в който се оформят добрите навици на трудолюбие, скромност, практичност, нормално е да водим децата най-напред да осъзнават своите задължения, а вследствие на тях – какви нокти и с каква украса е удобно да поддържат. Разбира се, и прекомерно ярките цветове /дори на къси нокти/ често не се допускат в училищата, за да не става предмет на основно внимание в час.

Все пак, рано или късно, момичетата започват да развихрят въображението си, и някои от тях представят същински малки изложби на лак и маникюр. Други се научават да го правят сами, и скоро създават свои клиенти и фенове.

Да ги възпираме ли?

Доколкото днешното младо поколение има желание да изрази своя вкус, настроение и дори послания чрез рисунки по ноктите, явно трябва да проявим разбиране и търпимост. Като всяко нещо, така и тази украса е нещо хубаво като аксесоар на облеклото, или като симпатично „наигване” към новите познати. Но явно не е добре, когато човекът става аксесоар към маникюра си.

В наши дни цветен маникюр ползват момичетата,
но в древността ноктите си са оцветявали и двата пола.

Доколко едно момче трябва да си прави маникюр? Вероятно представата за добре поддържани нокти трябва да се изгради у момчето още от ранна възраст, и не е необходимо да го стресираме като го заведем на маникюр в салона с нас. В бъдеще, при необходимост той сам ще намери начина и времето да посети и професионалист при нужда. Все пак, поддръжката на ноктите му може да остане и изцяло негово дело.

Крайностите при възпитанието на децата в посока на това, че без професионален маникюрист никога не могат да изглеждат добре, може да се отрази зле на тяхното самочувствие, а и на нашия бюджет. Винаги бихте могли да закупите нещо по ваш избор и с нейно съгласие от онлайн магазин за маникюр и след това да наблюдавате младата дама. Така че именно в кръга на играта и експериментите можем да очакваме момичето да създаде добри навици и да намери своя собствен стил.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    6 1 Отговор
    Когато види , че повечето момчета от класа им са се лакирали.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Радо

    2 0 Отговор
    Когато започне да носи на майка си килотите, тогава може да започне и с лака/тунинга.
  • 4 ПК-РК

    1 2 Отговор
    Да кажа и аз поне нещо положително като коментар,на мойта щерка бих и счупил пръстите преди да стане абитюрентка ПРИМЕРНО,лично АЗ,сигурно...ШЕГУВАМ СЕ:)