Last news in Fakti

7 Ноември, 2018 11:00 26 590 27

Сбъдна се още едно древно пророчество. Вярващите очакват края на света (ВИДЕО)

  • апокалипсис-
  • пророчество-
  • знак-
  • змия-
  • западната стена-
  • стената на плача-
  • йерусалим-
  • идването на месеята-
  • библейско пророчество

Змия, пълзяща по Западната стена в Йерусалим, бе видяна като предвестник на Месията

Сбъдна се още едно древно пророчество. Вярващите очакват края на света (ВИДЕО) - 1
Снимки: shutterstock

Преди броени дни в свещения град Йерусалим се сбъдна още едно древно библейско пророчество, убедени са вярващите.

Изпод камъните на Стената на плача, единствената оцеляла част от Втория Соломонов храм, разрушен от римляните в началото на първото хилядолетие от новата ера, изпълзя змия, предизвиквайки смут и паника сред молещите се.

Влечугото преследвало гълъб нагоре по древните камъни на Западната стена, но появата му пробуди страхове у събралите се богомолци, които видяха в това знак за идването на месията и края на света, описани в древно библейско пророчество.

Сбъдна се още едно древно пророчество. Вярващите очакват края на света (ВИДЕО)

Видео от случката, заснето на 1 ноември, се появи в YouTube, и се разпространи мълниеносно сред потребителите. За дни то обиколи света и получи многобройни тълкувания, повечето от които обвързани с древни пророчески текстове от Стария завет, Талмуда или Тората.

Пълзящото нагоре влечуго прекъсна молитвите и предизвика паника в свещения район. Появата му разпали страховете на вярващите за сбъдването на древно библейско пророчество, което описва идването на Месията. Според експерти по библейски пророчества, това е третият знак, за приближаването на Апокалипсиса, пише вестник Sun.

Първият знак за приближаването на края на света, такъв, какъвто го познаваме, дойде през септември, когато във ферма край Йерусалим, се роди червено теле. В Библията червеното теле е описано като един от предвестниците на промяната, която ще създаде нов ред на Земята. Според пророчеството във времена на смут, на бял свят ще се появи червена крава.

Миналият месец израелският фотожурналист Ноам Бедейн съобщи, че е видял и заснел жива риба и растителност в Мъртво море. Това бе вторият знак от пророчеството. Според пророк Изекил, животът ще се завърне в мъртви води, когато наближи краят на света.

Сега в Израел видяха и третия знак — змията, която преследва гълъб по древните камъни на западната стена.

Поклонниците, които били свидетели на появата на влечугото, изпаднали в паника. Някои разчели случващото се като знак, че "живеем в трудни времена, в които опасности ни дебнат отвсякъде". Други съзрели змията като един от предвестниците на Месията, описан в древните пророчески текстове на Библията, според които Апокалипсисът ще наближи, когато змия пропълзи по Западната стена на Храма.

Сбъдна се още едно древно пророчество. Вярващите очакват края на света (ВИДЕО)
Снимки: shutterstock

Според скептиците влечугото просто е преследвало плячката си и в това няма нищо необичайно.

Равините обаче, не са на това мнение и смятат, че появата на змията е знак. Той обаче не е задължително да е лош. Ако в Рая създанието е символизирало злото, в нашия грешен свят то е антипод на Рая и означава, че чистотата и светостта се възраждат.

Змията все пак била заловена от експерт по влечугите. Оказа се, че тя не е отровна и не представлява заплаха за поклонниците. Оказва се, че това е безобидна многоцветна змия (Hemorrhois nummifer).

Сбъдна се още едно древно пророчество. Вярващите очакват края на света (ВИДЕО)

Змията не е първият инцидент, който се случва на свещеното място тази година. През юли, огромен камък се откъсна от стената и за малко не премаза жена, която в този момент се молела отдолу.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 IQ ZERO💡

    17 13 Отговор
    На Путин работа ще да е.😀

    Коментиран от #20

  • 2 боцмана

    102 8 Отговор
    Това казват е третия знак за края на света , но не е сигурно. Обаче третото идване на власт на ГЕРБ и Борисов е сигурен знак за апокалипсис в България.

    Коментиран от #7

  • 3 Blesed

    22 5 Отговор
    Не знаех, че Джейсън Стетъм е евреин и лови влечуги!
  • 4 onq s konq

    36 4 Отговор
    Казах и на тъщата да не ходи там че ше я хванат ама тя не та не
  • 5 Трифонов

    15 15 Отговор
    На всички вярващи в най-голямата измама, тъпотия и откровена глупост в историята на Вселената - религията, горещо препоръчвам анимационния филм "Малката стъпка". Дават го навсякъде в момента, идете го гледайте!
  • 6 Иво Евов

    14 6 Отговор
    Не се ли свърши тоя свят, бе даева....
  • 7 Голем залък Лапни ....

    7 17 Отговор

    До коментар #2 от "боцмана":

    Чакай да видиш Курнелия и ДПСто . Какъв са ТИ ГО приготвили !! ( не бързай !!!!)
  • 8 некойси

    20 2 Отговор
    Ами значи ако е вярно пророчеството значи всички чифути ще бъдат изгонени от изсраел и ще настане мир и спокойствие по света.
  • 9 Гост

    12 8 Отговор
    Хахаха! То там в тея пущинаци едва ли няма змии! Вчера риба в Мъртво море, айде разбрахме се - на скарата с бира и без сол - тя си е осолена! Днеска змия - айде пак на скарата с бира, ама този път със сол! ;D ! Сбъркан свят, да вярваш в такива глупости, колко ли трябва да ти е изпит мозъка?
  • 10 Валя

    10 8 Отговор
    Супер , това да не е говорещата змия дето Адам и Ева си приказвали с нея ? Представям си какви опиати са взели за да си говорят със змии
  • 11 Bubbles

    4 6 Отговор
    Всички вярващи без значение от религията която изповядват да се снабдят с пищови, въжета и високи скали и беж при месията!
  • 12 Едо

    18 11 Отговор
    БЕЗЖОЖНИЦИТЕ-ХЕЙТЪРИ ЛИКУВАТ! НО НЯМА ДА ИМ Е ЗА ДЪЛГО, ЗАЩОТО ТЯХНОТО БЕЗУМИЕ СТАНА ЯВНО ПРЕД ЖИВИЯ БОГ АВРААМ, БОГ ИСААКОВ И БОГ ЯКОВОВ! ТОВА Е ЯХВЕ, Т.Е. ,,АЗ СЪМ, КОЙТО СЪМ И НЯМА ПОДОБЕН НА МЕНЕ!!! - КАЗВА ЖИВИЯ И ВЕЧНО СЪЩЕСТВУВАЩИЯ ГОСПОД-БОГ!" ТОВА БОГОСЛОВИЕ Е ТРУДНО СМИЛАЕМА ДУХОВНА ХРАНА ЗА ЛАИКА, КОЙТО В СВОЯТА ВЕЛИКА БЕЗБОЖНА ЗАБЛУДА ОБИЧА ДА СПОРИ, КАТО ТЕЗАТА МУ Е, ЧЕ НЯМА БОГ-ВИДИТЕ ЛИ, КОЙ Е НАПРАВИЛ БОГА?! НЕ МУ Е ВЪЗМОЖНО, ОТ СЕБЕПРАВЕДНОТО ВЪЗГОРДЯВАНЕ, ДА РАЗБЕРЕ С ОГРАНИЧЕНИЯ СИ УМ, ЧЕ БОГ-ТВОРЕЦ Е АВТОР НА ВСИЧКО ВИДИМО И НЕВИДИМО, А ТОЙ САМИЯТ Е ВЕЧНО СЪЩЕСТВУВАЩ! БОГ СЕ ВЪЗПРИЕМА С ВЯРА, КОЯТО ДЕЙСТВА ЧРЕЗ ЛЮБОВ, ИЗВИРАЩА ОТ БОЖИЕТО СЪРЦЕ! ,,Защото всичко е от Него, чрез Него и за Него!". АМИН!

    Коментиран от #17, #18, #23, #25

  • 13 Бачо Киро

    9 4 Отговор
    Змията не преследва никакви гълъби, идиоти... Змията е продължила около половин дължина на тялото си от гълъба, който явно каца в началото на видеото и си продължава, въобще не го гони. Той като в вижда да мърда пък отлетя...
    Едо, аре изселвайте се на Марс всички идиоти..
  • 14 Янко

    7 1 Отговор
    Най големия безбожник е комуниста,проропит мозък ,интересува се само от етойстичната си всъщност...отличава се с големия си тумбак и мазното излъчване,най голяма концентрация на такива индивиди има в парламента с глупави псевдоними като Герб,Бсп,патриоти и т.н препоръчва се при среща от този вид опасни индивиди незабавно да се умъртвяват по болезнен начин!Амин
  • 15 до МИЛЕНА

    2 2 Отговор
    как може да вярваш.че една змия ще промени съдбата на цяла планета. че змии навсякаде има но едно запомнете !зямата има живот поне 1 милиярд години . как си с математиката. колко време е , това. на едно дете .попитали на колко? годинки е -детето отгорил.- МАМА казва че,съм на 4 ри, А аз отдавна съм бил жив.лека работа Миленка
  • 16 Тангра

    4 3 Отговор
    Тея имат нужда от сенирсне на стената и обезпаразитяване иначе те са си малоумни и твърдят че Бог им бил дал земя е време е да ги прибере при себе си.
  • 17 Валя

    3 5 Отговор

    До коментар #12 от "Едо":

    Вие въобще ли не осъзнавате че това всичко е като призив за самоунижение ? и какво като е Бог еди кой си ? какви заслуги има та хората да се унижават в краката му ? какво положително е направил за човечеството ? Въпроса вече не е дали съществува а какви заслуги има подобно същество та хората просто да си вярват в него и да се самоунижават заради него . въобще ли не ви е ясно че по този начин хората са принудени да живеят в страх . как изобщо не ви е срам да им втълпявате страхове ? разни диктаторчета ще дават напътствия на тоя и на оня . НЕ НА СТРАХА И НЕГОВИТЕ ПОКЛОННИЦИ УНИЩОЖИЛИ ЧОВЕШКАТА СЪЩНОСТ

    Коментиран от #22

  • 18 Валя

    3 8 Отговор

    До коментар #12 от "Едо":

    -Аз съм , който съм и няма подобен на мене ! -Това може да бъде реплика само на уникално нарцистичен и садистичен егоист , и нормален човек не може да толерира подобни психотични и откачени маниаци

    Коментиран от #24

  • 19 365

    0 0 Отговор
    ЛАСТИЦИ,ЛАСТИЦИ,ЛАСТИЦИ...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Емил

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Едо":

    Ало, протестантина, стига вика! Той, Месията дойде, ама те (евреите) не го познаха! А вие чакате края от 240 г. и все не идва! Дойде епохата на Водолея, дойде нов Учител, ама пак единици Го чуха! Варосани гробници!
  • 24 Емил

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Валя":

    Това са думи на човек, който знае Кой е и защо е дошъл - не Му трябва лицемерна скромност!
  • 25 Некой си.

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Едо":

    Смени дилъра пич.Пробутва ти ментета.
  • 26 Rouse45

    2 0 Отговор
    Краят на света е неизбежен. Казано е, че
    за този ден И час никой не знае, а само Бог.
  • 27 Иванчо Драгел лично

    3 0 Отговор
    Животът на човек е с край-летален. Е, аз още съм жив. Нищо лично към всички пишещи, но в съзнателният ми живот до сега имам четири официализирани пророчества от супер пророци (Нострадамус, Инки, ...) и още 5-6 други полу-пророци и слава на Бог, все още виждам слънцето на следващият след пророкуваният ден. Това е, но в необозримо бъдеще, краят е неизбежен - философия на живота!