11 Ноември, 2018 12:36 8 502 85

България протестира срещу ниските заплати, мизерните пенсии и горивата

  • протест-
  • горива-
  • цени

Хората поискаха по-ниски цени на бензина и по-добър живот

България протестира срещу ниските заплати, мизерните пенсии и горивата - 1

Aвтомобилно шествие от стотици коли тръгна по улиците на Пловдив. Протестът е срещу високите цени на горивата. Хората настояват и за по-високи доходи.

Автомобилите изпълниха булевард „България“, където беше сборният пункт на недоволните. Към колоната се присъединиха и коли с протестиращи от Пазарджик. Чуват се клаксони, виждат се развети трибагреници.

Шествието преминa и блокира движението на останалите по булевардите „България“, „Шести септември“, „Източен“ и „Христо Ботев“.

Масов протест срещу високите цени на горивата, „Гражданска отговорност” и данъците на автомобилите се организира днес в цялата страна. Шофьори в 36 града излизат с колите си, за да изразят недоволството си. На много места се очакват блокади, затруднения в придвижването и задръствания.

Освен срещу по-високите цени на горивата, протестът вече има и други социални искания. Недоволните настояват да се вдигнат доходите като от началото на годината минималната работна заплата да стане 750 лева, минималната пенсия – 350 лева, стартовата заплата за медицинска сестра да бъде 1200 лева, а за доктор – 2000 лева.

„Искаме стандартът да се вдигне”, уточни участник в протеста.

В протеста се включиха и майките на деца с увреждания.

Колона от протестиращи блокира пътния възел на автомагистрала „Люлин” при Драгичево. Образуваха се километрични колони от автомобили.

Протест има и в Благоевград. По всяка вероятност ще се стигне до блокада на изхода от града. Колоната от автомобили е над километър. Международният път Е-79 е блокиран от протестиращи от Дупница. Няма образувано задръстване.

Стотици шуменци се събраха на протест пред зала „Арена“ срещу високите цени на горивата. Протестиращите затвориха улица „Марица“, предаде репортер на Радио „Шумен“. Хората се разхождат по пешеходната пътека и възпрепятстват преминаването на автомобилите. Ивелин Стефанов, който е сред организаторите на протеста, заяви, че настояват за отговорен орган, който да контролира и регулира цените на горивата.

В Дупница около 200 души излязоха на протест при считаното едва ли не за историческо място - "Барикадите" до главен път Е-79 и до жп линията София-Кулата, където през зимата на 1997 год. стотици бяха денонощно, тогава с други искания.

За около половин час те блокираха пътя, до 12,30 часа движението беше пренасочено по други маршрути и колони от чакащи коли не се образуваха. Няма инциденти, казаха от полицията, която бе осигурила охрана на района и пътния участък.

Протестиращите носеха плакати против високите цени на горивата, за готвените убийствени увеличение на "Гражданската отговорност", данъците и други искания, които изкараха днес хиляди българи по улиците и кръстовищата. От 14 ч. ще започне протестно автошествие от с. Ябълково през Кюстендил до изхода на града за ГКПП-Гюешево.

В Плевен над 100 автомобила се включиха в протестно автошествие. Недоволството е от високите цени на горивата и срещу системата бонус-малус, която се предлага за гражданската отговорност, припомня БНР.

Протестиращи от Варна блокираха за час движението по Аспаруховия мост.

Близо 500 души се включиха в протеста срещу високите цени на горивата в Бургас. Сред тях около 250 рокери и таксиметрови шофьори. Протестните действия започнаха с напрежение между шофьорите и полицейски служители, които извършваха проверка на личните данни и връчваха стари фишове за нарушения.

След едночасов протест на място около 100 автомобила от Пазарджик потеглиха в автоколона към Пловдив, за да се присъединят към организираното автошествие там,под надслов „Съединението прави силата“.

Протестиращи срещу цените на горивата се събраха на главния път София-Варна, в района на пътния възел "Абланица". Органите на реда не ги допуснаха да блокират пътя, тъй като нямат разрешително за протест.

Събралите се изразиха недоволство от високите цени на горивата и на застраховките. Протестираха и срещу повишените цени на хляба, ниските заплати в Ловеч, липсата на работа.

С автошествие с натиснати клаксони те преминаха и по улиците на Ловеч.

В социалните мрежи се организира по-късно следобед и протест на пътния възел "Боаза".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прометей

    153 12 Отговор
    СТИГА ЛЪЖИ И.....ЛИЗАНЕ....

    БЪЛГАРИЯ КАЗВА СТИГАААА И РАЗПЛАТА С ГРОБАДЖИЙСКАТА МАФИЯ...

    ТОВА Е ИСТИНАТА......тя не отърва на козяшките ви господари....
  • 2 Аз и другите

    53 4 Отговор
    В Панагюрище се уплашиха от бояджийската върхушка и организираха протеста само на думи
  • 3 избирател

    45 19 Отговор
    Аз пък ще протестирам на изборите.

    Коментиран от #4, #33, #53

  • 4 опп

    81 8 Отговор

    До коментар #3 от "избирател":

    Който не гласува и не протестива е част от проблема!
  • 5 Колене

    97 9 Отговор
    Оставка и незабавни избори, тези партии не могат да постигнат никакъв резултат.

    Коментиран от #23

  • 6 Кококако

    48 11 Отговор
    Протестират а в същото време зареждат на най-картелските бензиностанции. А има малки бензиностанцийки където бензина стои с непроменена цена, че дори е с по-сносно качество
  • 7 Мадам Бовари

    24 69 Отговор
    Ок .Кажете кого ще сложите на мястото на Бойко. Тази с ватенката?

    Коментиран от #9, #16, #30, #36, #45

  • 8 Кококако

    81 9 Отговор
    А ако "вдигнат заплатите" картелите ще вдигнат пък цените. Тази държава е гнила отвдякъде. Плащаме най-скъпия ток, най-скъпите хранителни продукти и най-некачествения, но скъп бензин в Европа, а "правителството" не смее да каже "копче"

    Коментиран от #10, #12, #13, #46

  • 9 Реалист

    61 12 Отговор

    До коментар #7 от "Мадам Бовари":

    До коментар 7 :

    Тебе ще сложим Гербаджийска мутра такава !!!!
    Както и да се опитвате да настройте народа и да го обедите - че началника ти- МУТРА Б.Б е човекът който трябва да е на власт, просто няма вече кой да ви повярва и послуша жалко че народа се осъзна толкова късно ! Доло на мръсните мутри-кадци на коли,убийци МАФИЯ от всякъде на гърба на горкият народ !
  • 10 Какви картели?

    34 5 Отговор

    До коментар #8 от "Кококако":

    Комисията за енергийно и водно регулиране определя порциите, раздава кюфтетата
  • 11 Bubbles

    54 8 Отговор
    Това е хубаво, ама не трябва да е само в Неделя и не трябва да се протестира по свирката на полицаите, ясно че на тях това им работата, ама не протестирайте там и там, не пречете на движението, не вдигайте шум...
    Е кой тогава избщо ще чуе и/или ще направи нещо?
    Всеки ден пълна блокада навсякъде, който живее близо до границите да заражда в съседните държави, и като цяло народа да се вдига, това спане 30г. и заблуда за свободи и права я съсипа тотално тая държава!

    Коментиран от #48

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Много

    5 12 Отговор

    До коментар #8 от "Кококако":

    Си далеч от истината! Това, което си написал, кой ти го каза? Ако си авторът, то си много неподготвен!
  • 14 Morgoth

    8 24 Отговор
    Аха, значи всеки излиза със собствените си искания и протеста се е превърнал в тюрлю гювеч.
  • 15 марто

    27 9 Отговор
    А дали им пука на управляващите,че се протестира?

    Коментиран от #18

  • 16 Bubbles

    15 36 Отговор

    До коментар #7 от "Мадам Бовари":

    Ами да ти кажа избор няма, и да подаде оставка след изборите когато и да са те пак ще си е Бойко, просто алтернативите са още по-зле и от него.
    А защо това е така?
    Защото реално хората не се интересуват от съдържанието нито от качеството на предложения продукт, в случая от това кой фигурира в списъка на съответната партия. Те гледат единствено и само кой е популярен и има така наречения шанс да влезе в парламента.
    Реално ГЕРБ е Бойко, ОБАЧЕ дори и без него ще има една маса от хора които пак ще гласуват за тях защото ще си кажат - "Ми те другите нямат шанс, за какво да гласувам за тях?".
    И така вече 30 години едни и същи свинки си подхърлят кокала на управлението и властта, чат-пат се допускат някой УЖ ново лице а то се оказва просто добре напудрено старо лице чийто конци се дърпат от същото място...

    Не става така, когато се гласува трябва да се гледат иментата в списъците, да се проявява интерес кои са тия хора, кой ще влезе в парламента и т.н.
    Българина обаче е свикнал да гласува за СИНИТЕ или за ЧЕРВЕНИТЕ, толкоз, така управия няма да има!
  • 17 До Реалист

    8 10 Отговор
    Неграмотен тип, първо се научи да пишеш на български, след това коментирай.
  • 18 Член

    14 7 Отговор

    До коментар #15 от "марто":

    Ооо пука им пукаа....
  • 19 Българин

    19 37 Отговор
    Хляб и сирене нямаме, ама кола трябва да имаме, щото иначе не сме модерни! 15 лева да стане горивото, че да спре пустата гъзарщина! Че и въздуха да не се Мърси толкоз!

    Коментиран от #26

  • 20 Фернандо Алонсо

    38 9 Отговор
    Много тъжно, картината в Бъшгария е тъжна. Нагли, крадливи и безочливи политици срещу тотално деградирал народ, които ОЧЕВАДНО НЕ ЗНАЕ, КАКВО ИСКА ИЛИ АКО ЗНАЕ, СЪС СИГУРНОСТ НЕ ЗНАЕ КАК ДА ГО ПОСТИГНЕ! БЕЗУМНИ ИСКАНИЯ ЗА МИН. РАБОТНИ ЗАПЛАТИ, ЦЕНИ И СТАНДАРТ...... Хора от управляващите, трябва да се иска само : 1. Независима съдебна система, адекватни закони и ТЯХНОТО СПАЗВАНЕ, 2. Здравна реформа,.. Образователна реформа. 4. Свобода на словото.5.Спиране на източването на държавата с поръчки и безброй държавни служители и хора които не създават брутен вътрешен продукт. Точка. Такива глупости с мин. Заплати, най-много да се увеличи данъчното бреме върху работодателите. Трябва веднъж завинаги, да разберете, че цени и заплати не се и не трябва да се регулират от държават!!!!!
  • 21 Фен

    18 47 Отговор
    Работа в България колкото щеш. Като им е скъп бензина, да бачкат повече! Комунизма си отиде преди 30 години, не става с протести, всеки сам да се спасява. Нали за това скачахме по площадите.

    Коментиран от #64

  • 22 Емигранто

    52 8 Отговор
    Не само срещу скъпите горива,
    а срещу гадния живот в България и
    срещу циганизацията най вече !!
    Не стотици, не хиляди , а десетки хиляди и
    накрая стотици хиляди......
  • 23 Док

    12 11 Отговор

    До коментар #5 от "Колене":

    Резултата ще е същия по лош.Същите партии които при всички случаи ще правят коалиция с участието или не на ДПС или патриоти или нова популистка партия.Цената на горивата към момента съразмена на пазара.Ако няма мерки срещу Иран малко ще падне.САЩ имат интерес за цена 70 долара за барел заради находищата в Аляска и шистовия газ

    Коментиран от #27

  • 24 0123

    30 7 Отговор
    А на бас , че Бойко ще си го премести в другия крачол.Тояги трябват тука и гражданско неподчинение. Вдигайте и миньорите без тях няма да стане нищо.
  • 25 Byg

    18 26 Отговор
    Що не подскачат там където трябва тая талпа от безделници , пред руското посолство , така обичаните руснаци така са ни го набили по братски , помогнаха им и тъпите наши комуняги от БСП , които подписаха договорите за внос на горива и газ начело с Р.Овч .

    Най скъпо на нас продават тия ушанки , а нашите тюфлеци от БСП се възползват от простия народ , както го определя един техен депутат 80% дебили Христов , и иска да се докопа до властта. Да ама не. Стига не искам ни курнела , ни путкин че и руменчо и той в лево взе да бега

    Коментиран от #83

  • 26 Пешеходец

    14 17 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    Като е скъпо горивото не се водете по едит в кола и пред нсяка къща по 3 коли.

    Коментиран от #28, #47

  • 27 Byg

    12 28 Отговор

    До коментар #23 от "Док":

    Руснаците имат най голям интерес от високи цени на петрола , те нищо друго нямат , в нищо друго не могат да се конкурират нито с Европа нито със САЩ . Без парите от нефта русия я пиши бегала путкин ясно го вижда това и затова се мъчи да пали по цял свят кризи. Размириците несигурността вдигат цените на природни ресурси и оръжия , а ушанките друго нямат

    Коментиран от #34

  • 28 Друг пешеходец

    9 3 Отговор

    До коментар #26 от "Пешеходец":

    В движение ли го написа коментара? Много трудно ми беше да усетя мисълта ти! В крайна сметка, не я усетих!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Алтернатива има

    24 3 Отговор

    До коментар #7 от "Мадам Бовари":

    Дори едно магаре е по-добра алтернатива пред мутрафон,поне няма да краде с милиарди
  • 31 гост

    29 7 Отговор
    И какво стана при последните протести, нищо. Излизат полицаите и хоп, дават им пари, излизат от БАН и хоп дават им пари, а на народа му се гаврят и плюят в лицето и нищо за никого, нито протестите при обира с тока, нито горивата, нито заплатите. После защо бягали хората, ами бягат, как да оцеляват с 500лв и да гледат семейство. Никой не иска да бяга, по-скоро би живял скромно тук, вместо да бяга, но у нас няма скромно а бедняшки. На този фон мутри и тарикати ти натриват луксозен живот и се гаврят с правата, е как да ти е приятно да живееш тук?
  • 32 Абе

    6 23 Отговор
    То ясно, че политиците крадливи и работата е зле.
    Ама ви мързи бе хора и всички много приказвате но, нищо.
    Туй не са 90те години, който иска може да изкарва пари.
    Разбирам да се протестира срещу нещо конкретно, както маиките оротестират.
    Ама таквиз протести са смешни!!!
  • 33 767

    22 6 Отговор

    До коментар #3 от "избирател":

    Изборите са манипулация и лъжа, че можеш да промениш нещо и че зависи нещо от теб, тъй като фактически ти нямаш избор - нолежено е отгоре. Кой ще избереш между Борисов, Нинова, Болен, Марешки, Доган - аз никой!
  • 34 Док

    9 1 Отговор

    До коментар #27 от "Byg":

    Да имат интерес от високи цени.Там също ги вдигнаха заради високия износ.Наложи се да заплашват магнатите с износно мито Намалиха акциза.Това са сложни формули за регулация.Истината е в санкциите срещу Иран.Лобито на Тръмп са от нефтения бизнес.САЩ имат интерес от високи цени а удрят Русия през санкциите и доларовите разплащания.Това рано или късно неминуемо ще доведе до сериозен срив в световен мащаб
  • 35 софия

    29 3 Отговор
    Само в София протест няма - тук са най-големите мизерници!
    Трябва да почернеят от хора жълтите павета и трябва да се смени коренно системата и конституцията! Друг изход няма - иначе цените ще растат докато ни смажат ! Изхода е или те - или ние !

    Коментиран от #38

  • 36 Див селянин

    19 4 Отговор

    До коментар #7 от "Мадам Бовари":

    Да, нея ще сложим, царят ще сложим, Доган ще сложим ако ще и последния убитак да сложим, ще е в пъти по - добре от любимата ти тиква и любимия ти цвинокио. За 10 г ни направиха на маймуни и още се натискат, защото явно има какво да стрижат. Далавери и шкембе войвода д**е дават, власт не сдават. Ай холан!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Аха

    4 8 Отговор

    До коментар #35 от "софия":

    Кое да се смени на системата.Абсолютна монархия ,социализъм, див капитализъм, или да се махнат вашите за да дойдат нашите.Когато хората са убедени в нещо както стана с протестите срещу Пеевски веднага се случва спонтанно.Това сега не е така и повече ще загубим и само “нашите ще спечелят ” до следващия път
  • 39 505

    19 1 Отговор
    Само така до оствката. После ревизия и съд!
  • 40 Обещаващия нищичко не даде

    24 1 Отговор
    Ще намалят горивата малко ,тиквонов ще излезе и ще каже намаляме гражданските и всичко по старому.Протестът трябва да е за минималната заплата и мизерния стандарт на живот!
  • 41 Мадам Бовари

    3 18 Отговор
    Като чета постингите разбирам че поредния протест е театрално представление , режисирано от другарите с ушанките..Дерзайте и се оплаквайте .Свалихте бай Тошо а после ревете че стана по лошо. Сега Бойко бил наред ,после ще питате кой ми го сложи и отпред.Яхна ли грешната метла.
  • 42 Българин-родолюбец

    20 2 Отговор
    ААА ЩО ПРОТЕСТИРАТЕ БЕ? БАШ Б КАЗА, ЧЕ ПО-ДОБРЕ НИКОГА НЕ СМЕ БИЛИ, А ВИЕ НЕЩО НЕДОВОЛСТВАТЕ. Я, КОЛКО НИ Е ХУБАВО И ДОБРЕ ТУК. ВДИГАТ ГОРИВАТА, ДАНЪЦИТЕ, ТОКА, ВОДАТА, ХРАНИТЕЛНИТЕ ПРОДУКТИ И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ, ОТ КАКВО СЕ ОПЛАКВАТЕ? Я СИ СПЕТЕ ПОНЕ ОЩЕ 30 ГОДИНИ, ЗА ДА ВИДИМ, КАКВО ЩЕ СТАНЕ. МОЖЕ ПЪК ЦИГАНИТЕ КАТО СТАНАТ МНОЗИНСТВО ДА СТАНЕ ПО-ХУБАВО! СПЕТЕ, СПЕТЕ ОЩЕ И НЕ ИЗЛИЗАЙТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ДА ВИДИМ ДО КОГА ЩЕ Я ИМА ТАЗИ ИЗТЕРЗАНА БЪЛГАРИЯ. БОГ ДА Я ПРОСТИ.
  • 43 777

    3 14 Отговор
    бунта на маймуните !!!

    Коментиран от #44

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Илонска

    9 9 Отговор

    До коментар #7 от "Мадам Бовари":

    Питаш - казвам! Ще сложим Христо Иванов за министър претседател с програмно правителство с основна цел съдебна реформа. Мартин Димитров, Гроздан Караджов, Иво Мирчев на ключови позиции. Васко Начев за министър на енергетиката(като експерт). Обзалагам се, че резултатите ще са видими, ама не в смисъла на видими резултати в стил герб.

    Коментиран от #50

  • 46 ГФЯ

    21 0 Отговор

    До коментар #8 от "Кококако":

    Каквито и мерки да се изискват от герб,бсп,дпс,патрЕоти те ще ги опорочат. Масова чистка в НС трябва да стане. Тези хора нямат място начело на родината ни.

    Коментиран от #52

  • 47 Бояв

    11 2 Отговор

    До коментар #26 от "Пешеходец":

    Според теб е върховен лукс да притежавам кола за 5000лв ли? Това върховен лукс ли е според теб? Според теб трябва да се возя с градски транспорт и да губя около 12 часа повече на седмица ли, вместо да работя през това време и да изкарвам пари? Ти сериозен ли си?
  • 48 Хояс

    16 1 Отговор

    До коментар #11 от "Bubbles":

    Много правилно казано. То ако трябва да искаме разрешение от властта за да правим протест срещу същата тази власт нали се сещате кога ще постигнем резултат - никога! Блокаж на държавата и масово гражданско неподчинение трябва само! С мирни средства разбира се.
  • 49 Софиянеца

    13 2 Отговор
    По времето на социалистите е било най-добре факт всеки друг да дойде ще бъде по добере от колкото сега!! Не ми е кеф да ме предствляват разни бивши шофиори на престъпници! Също не ми е кеф разни неграмотници да ми сеправят на разбирачи и ХАЙ!
  • 50 Мадам Бовари

    6 1 Отговор

    До коментар #45 от "Илонска":

    Най после нещо смислено.Но кажи честно вярваш ли че тези достойни люде наистина ще ги допуснат до там?
  • 51 БОЙ ПО ГРОБА БОЙ....

    18 3 Отговор
    БОЙ ПО МУТРИТЕ; ТИМ БИМ СИК МИК.... .

    Коментиран от #85

  • 52 Българин-родолюбец

    17 2 Отговор

    До коментар #46 от "ГФЯ":

    "Масова чистка в НС трябва да стане. Тези хора нямат място начело на родината ни." ПРАВ СИ, АМА НЕ СЪВСЕМ СПОРЕД МОИТЕ ВИЖДАНИЯ. БИХ КАЗАЛ, ЧЕ НЕ ЧИСТКА В НС НИ ТРЯБВА, А ИЗОБЩО ПРЕМАХВАНЕ НА ПАРЛАМЕНТА СЪС ВСИЧКИТЕ ИМ 240 нещица ВЪТРЕ И ТЕХНИЯ ОБСЛУЖВАЩ ПЕРСОНАЛ. НЕЗАБАВНО РЕФЕРЕНДУМ ПО ТОЗИ ВЪПРОС И СТРАНАТА ОТ ПАРЛАМЕНТАРНА В ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА. ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ ЛЕСНО СЕ СМЪКВА ОТ ВЛАСТ, КОГАТО СЕ Е САМОЗАБРАВИЛ, НО НЕ И 240 КАКВИТО И ЕПИТЕТИ ДА УПОТРЕБЯ ЗА ТЯХ ВСЕ ЩЕ СА ИМ МАЛКО. КАК МИСЛИТЕ НА КОГО МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОТЪРСЕНА ОТГОВОРНОСТ ПО-ЛЕСНО ЗА ДЕЛАТА НА 1 ПРЕЗИДЕНТ ИЛИ НА 240 .....?????
  • 53 На порочното ТАЙНО гласуване ли???

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "избирател":

    ще протестираш???
    Защо не е ЯВНО а ТАЙНО според теб???
    За да не знае никой за кого колко "гласа"
    има!!!...след което Сорос и компания да си наредят МАРИОНЕТКИТЕ които да ни гонят от България или да ни избиват ако останем!!!!!
  • 54 Олаф Кнудсен

    11 10 Отговор
    Не България протестира , а подривните елементи подкокоросващи бедния народ. Първо трябва да се изгонят ченгетата от БСП -ДПС и нещата ще се подобрят. Иначе тези мародери и пиявици винаги ще висят на врата на българския народ и той все ще се чуди от къде му идват бедите
  • 55 пипи дългото чорапче

    11 1 Отговор
    Кой каза че в София няма?А днес пред Парламента?Коментира се-бачкам повече!Случайно да съм забогатява като работех на 3 места?Искам реформи навсякъде,а не пенсионери в уще,болници,мвр.Минималната заплата наистина трябва да се вдигне.Аз днес бях пред Парламента.А Вие?
  • 56 Мучо

    6 10 Отговор
    Това какво е - българска версия на "Shit is fucked up and stuff" ?
    Имаме най евтините горива в ЕС, и все още най евтините граждански, а срещу бонус малус има от какво да се плашат само системните нарушители. Относно цените на горивата може да говорим само за фиксиране на максимална надценка спрямо текущата цена на литър гориво от рафинериите което пак няма да ни защити от измами с количеството и качеството на продукта на бензиностанциите нито от картелно отношение от рафинериите.

    Коментиран от #63

  • 57 ГЕРБ

    10 2 Отговор
    Е НАРОДЕ НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ДВОЙКАДЖИИ ТЕЗИ ОТ ГРОБ СА ТАКИВА ОТ РЕФОРМАТОРИТЕ ИМА ХОРА КОЙТО МОГАТ И НЕ ГИ Е СТРАХ ОН ДОГАН Б.Б.Е СТРАХЛИВЕЦ И НЕКОМПЕТЕНТЕН АБЕ НА ТОЗИ ДВЕ ЖЕНИ СА МУ БЕТАЛИ ТОЙ Е МНОГО ЛОШ МАТЕРИАЛ АИДЕ ..
  • 58 търтейчо

    16 1 Отговор
    Високи данъци, високи горива, нова гражданска със съмнителни ползи за водачите и предимно вреди (при закуването на кола от бг. системата за проверка за бонус-фалост няма как да отчете последния един месец какви нарушения са ставали, защото кат изпраща актовете със забавяне от една до четири седмици), ниски пенсии, ниски заплати и подигравка към майките на деца с увреждания. Ето за това протестират хората. Няма БСП, няма СДС, няма ГЕРБ. Има само недоволни.
  • 59 ХанкоБрат

    15 1 Отговор
    Похвално е, че народа в крайна сметка започва да проглежда или да се събужда, но на мен ми е чудно как пък в БЪЛГАРИЯ не остана една национална телевизия непродала са на мафията. Ако имахме такава медия да заяви пред хората къде ще има протести щяха да се съберат милиони, за да изразят народната любов към управляващата шайка крадци. Дори в интернет се крие инфо къде и кога ще има като протест....... Отвратително тоталитарно е положението в така нареченият Евросъюз.
  • 60 Troyan

    1 2 Отговор
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1924071834344963&id=100002264957961&anchor_composer=false


    Вижте ги
  • 61 Троянските м-рши

    0 1 Отговор
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1924071834344963&id=100002264957961&anchor_composer=false
  • 62 Andreev

    12 1 Отговор
    И на банкерите ни надупиха Произвол от всякаде .Европа командва Такива са правилата Който и да е на Власт.Системата е за смяна
  • 63 Крекинг на нефта

    6 1 Отговор

    До коментар #56 от "Мучо":

    Уважаеми, получават се над десет деривата и сано Един е бензинът. А държавата вкарва в него всичките разходи!
  • 64 Съжалявам,

    8 3 Отговор

    До коментар #21 от "Фен":

    Братчет, много си Зле! Такива като теб будят съжаление. 1. Комунизъм в БГ не е имало никога-беше социализъм, РСО /ако знаеш какво означава това/ и т.н. Този израз /комунизъм/ се натрапи от едни идеолози, които трябваше да промият мозъците на подрастващите. 2. Скачането по площадите затвърждава мнението ми за теб, защото не си мислил адекватно каква манипулация е това. 3. Явно си "намазал" от т. нар. преход щом бензина ти е по джоба и не те интересува действителното положение у нас.
  • 65 ГАЛЕВ

    13 1 Отговор
    Незабавно оставка на престъпника -изрод ББ и малоумника с трагично детство в дом за умствено-изостанали ЦЦ ,съд и до стената като Чаушеску.съд за Валерката който по най-явен и нагъл начин се подиграва на българския народ в частност на инвалидните деца и майките им.до стената като Чаушеску и смъртни присъди за всички гербаджииски изроди.Затвор за членовете и симпатизантите на герб по 50 г.
  • 66 KUKURUKU

    2 9 Отговор
    Скъпи са им горивата, а протестират с автомобилите и зареждат горива за протеста. Протестирайки пеша, защо зареждате?
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Ха де

    13 1 Отговор
    Забрана на хората, участвали в политиката последните 30 години да заемат държавни и политически постове.
  • 69 Българин

    8 0 Отговор
    Тези сегашните партиии дето ни управляват, е крайно време да бъдат изринати на сметището, защото доказаха, че работят само за гях, а народа е абсолюгно беден- над 90 и повече %.
  • 70 Andreev

    4 0 Отговор
    Трудно ще се справим с тази корупция -Оставете им камионите тракторите рейсовете бизнеса За седмица И Да ги видим големите ;......;
  • 71 Живите мъртви на България

    9 0 Отговор
    Трябва нова кръгла маса и всички политически сили, висши прокурори и съдии да бъдат уволнени

    Коментиран от #75

  • 72 Никол4о

    6 1 Отговор
    Галев, и аз мисля така! Всичката тази мърша вън от Парлямента! Съд и в затвора! Президентска Република!
  • 73 Plovdiv

    7 1 Отговор
    Аз участвах в протеста в Пловдив днес и съм сигурен, че от Виденовата зима преди почти 19 години, това беше най-масовият протест тук. Дано разумът надделее (макар борисов, каракачанов и сидеров, и разум на едно място заедно да е оксиморон) и тия да си отидат, без да се изправяме на ръба на Гражданска война, както беше в началото на 1997-ма... Но големият върос е: Останаха ли изобщо читави хора, които да поемат управлението на тая Наказана от бога държава?!
  • 74 дсмафия

    6 0 Отговор
    Стандарта на живот се вдига само с революция, Левски го е казал това преди 140 години.
  • 75 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор

    До коментар #71 от "Живите мъртви на България":

    ААА, НЕ....Видяхме , че кръглата маса много бързо стана ШВЕДСКА....При тази система ---това се получава.
  • 76 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор
    Цвъки,виждаш къде е РАЗДЕЛЕНИЕТО!!!!Нещо не те чуваме да плямпаш по въпроса...
  • 77 ОСТАВКИ

    0 0 Отговор
    ОСТАВКИ
  • 78 асдасдасд

    1 4 Отговор
    Хиляди празни глави хора без работа съзнание ,разум и човешки ценности наркомани и вандали на протест.Един интелигентен с висше образование работещ с мозъка си работа не би го направил .В протеста е включиха само простаци с над 20г коли.Да вдигнат застраховката града да се отърве от боклука .
  • 79 пипи дългото чорапче

    5 0 Отговор
    До78:Нито се смятам за тъпа нито за проста.Искам работещи учреждения,прокура тура, закони и немско здравеопазване.Защо ли всички харесват зап.Европа?Май защото има закони и ред.Ей това искам срещу труда,данъците и от управляващите!
  • 80 САМО БСП

    3 4 Отговор
    НАРОДА ИСКА БСП НА ВЛАСТ ! НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХА ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ГЕРБ !

    Коментиран от #81

  • 81 копи пейст

    0 4 Отговор

    До коментар #80 от "САМО БСП":

    Управляващите в Русия коват спешен план за действие на Балканите, предаде агенция „Блумбърг“. "Москва е силно обезпокоена от разширяването на НАТО и Европейския съюз в Югоизточна Европа и заради това в Кремъл се готвят за противодействие. Русия губи позиции в стратегическия регион, който свързва Европа с Азия и Африка, пише още медията....Според медията руският президент ПУТИН Е ДАЛ ЛИЧНО ПОРЪЧЕНИЕ НА БИВШИЯ ДИРЕКТОР НА ИНСТИТУТА ЗА СТРАТЕГИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ РЕШЕТНИКОВ ДА ОГЛАВИ РАЗРАБОТВАНЕТО НА ПЛАНА ЗА ДЕЙСТВИЕ.
  • 82 ХанкоБрат

    5 2 Отговор
    Протестите трябва да преминат в тотално гражданско неподчинение и след това във война на българските гражданите, срещу джендър-мутренската мафия и олигарсите. Еничарите от полицията ако не застанат на страната на народа си да си търсят заплатите от циганите. Джендър-мафията ГЕРБ продала националният ни суверенитет на турция и на разни талибано-негърските диваци. На дръвника!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Точно така

    3 0 Отговор
    Трябва да се случват нещата в тая държава, със думата на народа, протести до край, а на коментиращите срещу протестите да ги питам добре ли им е на скъпия бензин, безумните граждански и ниските доходи ама после и вие ще блажите от постигнатото, така че млък сега
  • 85 Аспарух

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "БОЙ ПО ГРОБА БОЙ....":

    Боят трябва да е по онези 240 на жълтите павета!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове