12 Ноември, 2018 11:57 1 047 0

Сити победи безапелационно Юнайтед

  • агуеро-
  • силва-
  • гюндоган-
  • марсиал-
  • манчестър юнайтед-
  • манчестър сити-
  • дерби

"Гражданите" спечелиха с 3:1 срещу вечния си враг

Шампионът Манчестър Сити срази у дома градския съперник Манчестър Юнайтед с 3:1 в дербито от 12-ия кръг на английската Висша лига и отново се върна начело във временното класиране с 2 точки аванса пред Ливърпул и с 4 пред третия Челси. Давид Силва (12), Серхио Агуеро (48) и Илкай Гюндоган (86) вкараха головете за „гражданите“, които записаха първа домакинска победа над градския съперник от четири години насам. Антони Марсиал (58-дузпа) се разписа за „червените дяволи“.

Гостите бяха без една от големите си звезди Пол Погба, а домакините натиснаха мощно в началото и поведоха в 12-ата минута, когато центриране дълбоко в наказателното поле отдясно стигна до непокрития Бернардо Силва. Португалецът върна пред вратарското поле, където Серхио Агуеро можеше да засече, но не го направи. Там обаче беше Давид Силва, който с мощен изстрел разстреля Давид де Хеа за 1:0. Преди гола пропуски направиха Бернардо Силва и Агуеро.

След 20-ата минута "червените дяволи" започнаха да поглеждат по-често в предни позиции, но до края на полувремето нито един от съперниците не успя да създаде голово положение.

Три минути след началото на втората част Джеси Линдегард сгреши в средата на терена, Агуеро открадна топката, направи двойно подаване с Рияд Марез и със 151-ия си гол за тима удвои аванса на "гражданите". Това бе втори точен удар на домакините от началото на мача.

Играчите на Хосеп Гуардиола продължиха да натискат, но Стърлинг пропиля две добри техни атаки. В 56-ата минута белгийският нападател Ромелу Лукаку влезе на мястото на Лингард и с първото си докосване в мача спечели гостите, след като бе фаулиран от Едерсон. Антони Марсиал бе точен от бялата точка в 58-ата минута и намали преднината на Сити.

Въпреки гола домакините продължиха да доминират в мача. В 73-тата минута Жозе Моуриньо направи двойна смяна, включвайки в игра Алексис Санчес и Хуан Мата. Минута след това обаче "гражданите" организираха бърза атака, завършила с неточен удар на Лерой Сане. Логичното се случи и в 86-ата минута влезлият като резерва Илкай Гюндоган вкара за 3:1 след асистенция на Бернардо Силва.

До края на мача не се случи нищо интересно и Сити записа десета победа за сезона, като има и две равенства. "Гражданите" са лидери с 32 точки и са на две пред Ливърпул, но вече и с четири аванс пред Челси. Манчестър Юнайтед допусна четвърта загуба в шампионата и е осми с 20 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА