Last news in Fakti

12 Ноември, 2018 17:13 4 735 6

Валерия Велева: Живеем от скандал в скандал (ВИДЕО)

  • валерия велева-
  • валери симеонов-
  • оставка-
  • протести

Симеонов се опитал да прехвърли отговорността за ДАБЧ на Каракачанов

Валерия Велева: Живеем от скандал в скандал (ВИДЕО) - 1

"Ужасно е, че една управляваща коалиция зависи от съдбата на един човек. Това говори за лошо направено коалиционно споразумение", заяви в студиото на ФАКТИ журналистът Валерия Велева по повод исканата с протести оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

Тя обърна внимание, че в т. 8 на споразумението пише, че Борисов може да иска оставката на всеки министър и тогава съответната партия да предложи нов човек.

"Това, че Борисов не го прави означава, че едва ли не Валери Симеонов е най-силният човек в управлението", заяви Велева.

Според нея кабинетът "Борисов" 3 може да си отиде, ако БСП и ДПС започнат да използват всички парламентарни лостове за блокиране на работата.

"Управляващите влизат в много тежък период. Отношенията между партията са в точка на замръзване, от която може да няма връщане. Тогава парламентарният живот ще мине в графата "на инат"", прогнозира Велева.

По повод корупционния скандал в Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) журналистката каза, че Валери Симеонов се е опитал да прехвърли цялата отговорност на Красимир Каракачанов, но политическата отговорност ще бъде споделена от двамата коалиционни партньори от Патриотите.

За демонстративните акции срещу семействата Баневи, Арабаджиеви и Стайков, Велева коментира, че са закъснели, което създава усещането, че се шум около тях, за да се отклони вниманието от нещо друго.

"Скандалът живее три дни. Проблемът е, че живеем от скандал в скандал, а доверието в прокуратурата и властта ще се повиши, когато след такива акции има и осъдени", каза Валерия Велева.

Разговорът с Валерия Велева гледайте тук:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХЪКЪЛ БЕРИ ХРЪТКАТА

    3 0 Отговор
    Ха ха ха, лускаме обуща по всяко време .
  • 2 Крадец

    5 0 Отговор
    Сценарият е такъв !
  • 3 Кблно

    1 0 Отговор
    Тази звезда пак изгрява.
  • 4 неда

    1 0 Отговор
    изглежда ,че тъз гос,поджа я ритнаха в "обидвания" заден орган и рече да се напъне, белким некой друг "загорял" я наеме за малко, ех, боже прибери си вересиите че много ни дойде
  • 5 Ангел

    0 0 Отговор
    Ооооо, как сте мадам В, заработвате ли с тези лакърдии сето ги драскате, е все някак трябва да да се вади хляба, а едно време какво беше, 200 статии и лъжи написа додето свалят Костов, и беше в апогея си, но сега си просто стара и ненужна , НИКОМУ ненужна, даже Тошо не се сеща за теб, айде време ти е за автобиографията.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.