13 Ноември, 2018 18:19 12 254 45

Единна европейска армия? Там винаги Германия напада първа

  • доналд тръмп-
  • армия-
  • еманюел макрон

Доналд Тръмп с критики към Еманюел Макрон

Единна европейска армия? Там винаги Германия напада първа - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи критики към френския държавен глава Еманюел Макрон, относно предложението му за създаването на единна европейска армия, съобщи Fox News.

Тръмп отново призова европейските страни да увеличат вноските си в НАТО. Още вчера той заяви, че неговата страна повече няма да плаща сметките за отбрана на други държави.

„Макрон предложи да изгради европейска армия за защита на ЕС от САЩ, Китай и Русия. Само, че Германия нападна първа в Първата и Втората световна война. Как това тогава проработи за Франция? В Париж започнаха да учат немски, преди САЩ да пристигнат. Играйте с НАТО или не“, заяви Тръмп.

Той вече заяви, че иска да подкрепи Европа в сигурността, но при справедливи условия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    80 25 Отговор
    НАТО с разпада факт и вече се убиждат на фашисти алчните от запад! Така е гарваните почнаха да се калвът един друг за баницата стана всичко!

    Коментиран от #33

  • 2 Интересно

    108 11 Отговор
    Я кажи дончо, колко военни бази в Германия имаш и защо?!?..
  • 3 Пламен Иванов

    118 11 Отговор
    Уважаеми господин Доналд Тръмп,
    Европа може ли да постави европейски военни бази и ракети със среден обсег в Щатите? Много ни е страх от ескимосите, Русия ги въоръжава и желанието ни е още от Щатите да им прихващаме ракетите!

    Коментиран от #39

  • 4 Eeee

    105 8 Отговор
    Ако се създаде европейска армия, няма да има НАТО,затова тоя реве.

    Коментиран от #35

  • 5 Тръмп

    20 42 Отговор
    Дебилите пак не са разбрали от кой ги пази НАТО!!!:):):)От самите тях,които разпалиха две световни войни!:):)Дебилите нямат и 10% от мозъка на ескимоса за да оцелеят,защото са овце или морски крави пред заколение!!:):):)
  • 6 Стратега

    63 6 Отговор
    Тръмп иска да продължи да рекетира всички членове на НАТО, дори вдига мизата.
    Обща европейска армия е хубаво и трябва да има, тогава Европа сама ще решава каква политика да води.
    Американците ще олекнат доста ако Европа не им е съюзник.
  • 7 Borislav Popov

    57 5 Отговор
    Американците се отблагодариха твърде своеобразно на своите френски приятели. Възползвайки се от заетостта на Франция в Европейските войни , те отнеха през 1803 г. последната френска колония в Северна Америка – Луизиана и на нейна територия създадоха няколко северноамерикански щати. Но когато американците се опитаха да повторят същия фокус с Англия – да откъснат от английската корона Канада - опитът едва не завърши със загубване на американската независимост. През 1814 г. английската армия превзема и изгаря Вашингтон заедно с Белия дом. От този момент американците цели 84 години избягваха да воюват с европейски армии, тренирайки своята армия в боеве с индианци и мексиканци.
  • 8 Borislav Popov

    46 9 Отговор
    Американците влизат в ПСВ войната три години след нейното начало и година преди нейният край, по-точно- американската армия влиза в бой три месеца преди завършването й (август 1918 г.). При пристигането си тази армия (1 милион души) е абсолютно небоеготова и небоеспособна : няма артилерия и стрелково оръжие. Наложило се е французите и англичаните допълнително да я обучат и въоръжат. От тогава са и калибрите на американската артилерия : 105 мм и 155 мм (френски калибри).

    При влизането в бой с американците се случва нещо ужасно. Само за три месеца воюване те губят убити 200 000 души и ранени – 600 000 души. Практически, американската експедиционна армия престава да съществува.

    Коментиран от #13

  • 9 Джудже

    45 6 Отговор
    Разбира се, Тръмп не е съгласен колонията да има армия. Тя трябеа да си плаща на САЩ за да я пази, и да купува скъпо, но за сметка на това, некачествено американско оръжие.
  • 10 Нормален Язовец

    72 13 Отговор
    Честно да си кажем, на всеки 1 млн. европейски граждани, няма и 10 да намерите които да се страхуват и приемат Русия като реална военна заплаха.
  • 11 Kcaniba

    36 9 Отговор
    Сороснята е в траур!!
    Едно е да плюеш продажно Русия, друго е да плюеш продажно Европа!!
    За това са тихички мишоците!!!
  • 12 Гост

    44 6 Отговор
    Тръмп се притеснява, че създаде ли се европейска армия, туко виж са му" разкарали" ракетите от скъпоценния им щит. Който най-вече пази ( учудващо) САЩ.
  • 13 Borislav Popov

    10 22 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Я стга си лъгал тук бре рублерастино, през първата св.война ,Америка е дала общо 116 000 жертви от де гт изкара тез 200 хиляди, а ранените им са 204 000, от де ги изкара тез цифри каскет лъжлив !
    1-ва св. война Русия - жертви 1 670 000, ранени - 3 750 000
    Франция - жертви 1 290 000, ранени - 280 000
    Великобритания - жертви 702 000, ранени 1 662 000
    Италия жертви- 462 000, ранени 953 000
    САЩ -жертви 116 000 , ранени 204 000..

    Коментиран от #15, #16, #17

  • 14 Гост

    2 5 Отговор
    Мисля че ескимосите имаха само хладно оръжие, за кви ракети говорим......
  • 15 ГосТ

    40 5 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    За кое лъже бе троле с чуждо име ? Ще добавя само че най кръвопролитната битка ПСВ е при Вердюн. Водена е изцяло от френската армия. Американците идват като лешояди в Европа и през двете световни. Имат късмет, че Японците търпят загуби от руснаците. Това обаче, вече няма да се повтори. Май му
    пари на тръмпелино. Русия,Китай и сега ЕС с армия. Добре ли е? Прав е за германците, сега пак трябва да действат първи,като ги изхвърлят (въпреки че няма да са първи, Франция го направи доста отдавна)
  • 16 Borislav Popov

    32 5 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    С какво не си съгласен бе язовец ?.. По време на ВСВ ....Прословутия десант в Нормандия (20.06.1944 г.) беше пълен крах. Съюзниците имаха 15-кратно превъзходство в авиация, 5-кратно в танкове, 3-кратно в жива сила и, въпреки това, разстоянието от 200 км до Париж , те-вместо планираните 3 дни- преодоляха за два и половина месеца, при средно темпо на настъпление 2,5 км/ ден. По същото време на Източния фронт Червената армия реализираше средно темпо от 20 км/ден, т.е седем пъти по-голямо.

    Коментиран от #27

  • 17 Borislav Popov

    33 5 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    В почти непоносими условия, при липса на гориво, при пълно превъзходство на съюзниците във въздуха, с набързо окомплектовани от запасняци части с понижен боен дух, германците съсредоточват 900 танка и САУ, 1000 бойни самолета, 2600 оръдия и минохвъргачки, пробиват фронта на 1-ва и 7-а американски армии и хвърлят в паника съюзническото командване (16.12.1944 г.) Престава да съществува 101-ва американска въздушно-десантна дивизия, съюзното командване хвърля в боя наказателните роти, военните затворници, осъдени за тежки престъпления, всички тиловаци, които са под ръка. Ами ако германците бяха не 21 дивизии, а да кажем 70, както при Белоруската операция на Червената армия, или 90 – при Берлинската операция и германските танкове имаха достатъчно гориво ? Как тогава да оценяваме военните умения на воюващите страни ? Ами много просто – щяхме да събираме останките от съюзниците в Атлантическия океан.

    Коментиран от #18

  • 18 Borislav Popov

    1 21 Отговор

    До коментар #17 от "Borislav Popov":

    Няма смисъл да ми ги разтягаш тез лукуми тук все едно не ти чета, аз просто съм ти написал, че лъжеш за броя на жертвите, но ти в отговор си ми написал още по голяма лъжв и то не само една, драскай си ги простотиите, щом си нямаш работа !

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Бесен Язовец

    8 3 Отговор

    До коментар #18 от "Borislav Popov":

    Много си захлупен братчет ! Явно си ограничен мисловно ! Дали е наследствена обремененост или финансова - стари баби знаят !
  • 21 Хасан

    21 1 Отговор
    Преди 200 г Сащ беше колония на Франция о Англия ..сега Европа е колония на Сащ..
  • 22 Де факто

    40 2 Отговор
    Европейска армия е същото НАТО само, че без САЩ. Затова реве оранжевият защото тогава американските бази трябва да се изнесат от Европа и САЩ стават лесна плячка за руснаците при един конфликт между САЩ и Русия в който Европа остава неутрална.

    Коментиран от #23

  • 23 Вили

    7 21 Отговор

    До коментар #22 от "Де факто":

    Чиляк, САЩ, Канада, Великобритания са винаги заедно. САЩ лесна плячка за Русия е смехотворно.
  • 24 Спиро

    20 3 Отговор
    Както винаги се случва, Дон Тръмпи се изказва много неподготвен. Май не се съобразява със суфльорите си на тема геополитика около себе си и плещи глупости на базата на общата си “култура” (!?).
    Като не искаш да плащаш за отбраната на други страни, ще трябва да си готов да приемеш, че те ще си намерят други доставчици на оръжие за отбраната си.
    Защо трябва да са задължени да купуват от него? Който може си произвежда. Който не може, ще си прави сметки от къде ще си купува.
  • 25 ganio

    24 2 Отговор
    Само че не Германия, а Австро-Унгария атакува първа през ПСВ.
  • 26 Ицо Христосков

    2 4 Отговор
    до - НКВД - Боже, бооооже, като ти гледам правописа косата ми настръхва, че такива като теб с гласа си на изборите могат да определят бъдещето на държавата!!!! И Бог не може да помогне на България!
  • 27 Жорж

    2 16 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    И какво ка то са напредвали бързо ? Сега червените боклуци се разпаднаха, гладуват, не смеят да си подадат носа на вън, защото са много "обичани" . Китайците тихо и кротко им отнемат невъзвратимо далечния изток. Тъпи като галоши. Пада им се. Сега се въртят като страна от третия свят, продават суровини и се молят да се вдигне цената на нефта. Ако може някой да започне война, че пак да грабят като през WW2.
  • 28 Така е

    14 3 Отговор
    Германия винаги напада първа, защото германските содомоти са част от англосаксонския елит, и правят това , което им се нареди
  • 29 14/88

    3 1 Отговор
    Zig
  • 30 Колев

    14 3 Отговор
    Никой не спомена в коментарите нашето участие в ПСВ. Бихме англичани, французи, гърци, сърби, руснаци и румънци. Н всичкото от горе в съюз с Турция.

    Коментиран от #43

  • 31 Дони

    1 19 Отговор
    Момци ,русолюбци докато Вовата е начело на мамаша Раша , Европа няма да си промени отношеничта със Щатите , и НАТО ще си съществува. Знам че , обичате да хвалите колко са силни руснаците,затова ще цитирам Рейгън Руснаците имат пушки,танкове и ракети. Ще ги накарам да си ги ядат. Е изядоха ги . Сега Путин вместо да помисли за хората се хвърли във въоръжаване .Естествено е , че не може да се сравни с бюджета на САЩ отделян за тази цел. А и никой не го заплашваше . Да не беше анексирал Крим , нямаше да има никакви проблеми .Аиде мислете.

    Коментиран от #34

  • 32 Антисоциалист

    6 4 Отговор
    Господа, към доводите на Президента Тръмп добавям свои, с история. Армията на Варшавския договор нахлу в Чехословакия с целта да подчини тази държава, страна и народ - каквито и да са съображенията и обстоятелствата. Армията на СССР - част от армията на Варшавския договор нахлу в Унгария с целта да подчини тази държава, страна и народ - това е целта, каквито и да са съображенията и обстоятелствата. Армията на Европейския съюз, който няма военни противници, може да има само същата цел - да подчини европейска държава, страна и народ, каквито и да са съображенията и обстоятелствата. Държавите, срещу които Европейският съюз иска да има и използзва армия са в континента Европа са същите - първо непокорните Унгария, Чехия, Словакия, а после и непокорната вече Австрия, а и непокорните вече германски провинции - да не забравяме, че Германия е федерация и централната власт е значително обезвластена. Народите и страните, срещу които ще се използва тази армия са всички европейски без изключение и не са в Азия, Африка, Австралия, Северна или Южна Америка, нито са тези от Руската федерация. Кавито и да са да са съображенията и обстоятелствата, срещу "нашите корави глави" е тази армия. Не Ви харесва цитата от Вапцаров ли? Каквито и да са съображенията и обстоятелствата това е днешната истина - Европейската армия е срещу коравите глави на Европейските народи. И друга такава не е имало, няма, и не може да има. А сега ми пишете минуси, г-да мекоглави!
  • 33 Зайко Байко многознайко

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    Незнам, какво искаш да кажеш, неразбираема мисъл и на всичкото отгоре с много граматически грешки.???
  • 34 Зайко Байко многознайко

    11 3 Отговор

    До коментар #31 от "Дони":

    Дончо, ЛНР, ДНР и Крим са Руски. Никой нищо не е анексирал. Народът се опълчи на фашисткото украинско правителство, което взе власта с преврат. Значи за Косово може, за Крим не може, не може да мериш с двоен аршин , това го казвам в интерес на историческата истина. Бъди фактологически подкрепен реалист.
  • 35 Военен

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Eeee":

    Как можа да ти роди кухата лейка,такава гениална мисъл!?
  • 36 ооо

    2 0 Отговор
    И винаги се е осирала,а сега не може и да нападне
  • 37 ЦРУ

    3 9 Отговор
    ЕВРОПА е такава . благодарение на САЩ.....на плана МАРШАЛ ! А тази армия е с-у Раша.защото монголоидният им ген все ги кара да завладяват. Азиатската им подлост може да достигне дотам.че днес да преговарят в Париж . а в същото време да навлязат в балтийските държави. Затова е армията - да ги държи далече !

    Коментиран от #40

  • 38 ГосТ

    11 1 Отговор
    Като цяло, изобщо не си струва да се коментират туитовете на рижия балон. Толкова е глупав и нескопосан, че за да изчетка Макрон,обиди германците. Дебелак, успял у живота с препродажба и измами. Типичен американец. Що не си стои у прерията и да си туитва,а ходи по срещи на континента? Където не му е мястото. К'во са капитан планета ще ни защитава освен от лошите руснаци, които дадоха толкова жертви тези войни,и от германците а ? Пхаххх И тука некви разсейки като него го боготворят....
  • 39 Тръмпи-Ръмпи

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пламен Иванов":

    Даваме Ви мясо за база в Аляска, да сте по близо до рашъните, пък и имате и опит да воювате с тях в зимни условия.
  • 40 Хрис

    6 2 Отговор

    До коментар #37 от "ЦРУ":

    Пич, а по-полека с тези умозаключения. Вземи и прочети нещо о тогава цвъкай! Руснаците са влизали в Париж но него опожаряват, както Наполеон Москва и други руски градове. Цял руски корпус воюва във Франция срещу Германия през Първата световна. Няма да ти напомням какъв е приноса на СССР в рагрома на фашизма.
    Русофобията е вредна за твоето здарве -замаглява съзнанието ти!
  • 41 Диди

    2 2 Отговор
    Единна европейска армия -що за тъпотия? Заради нещастните украинци и прищевките им ЕС и икономиката на България отидоха на кино. 99% от никому ненужните български боклуци се изкупуваха масово от руския пазар /не знам защо/, но сега 4 години след налагането на санкциите много трудно се продава българската стока и затъваме все повече и все повече. Протестите го доказват.Беднотията расте ЕС също не е по-добре от 4 години насам.
  • 42 Сральо

    0 1 Отговор
    Истината е някъде в Данс
  • 43 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Колев":

    До 37 ЦРУ:ха ха руснаците били с монголоиден ген,не знаех,че монголците са руси със сини очи!
  • 44 пътник

    3 0 Отговор
    Едно време натовците се смееха как се саморазпадна СИВ, сега ние ще се смеем как се саморазпада НАТО.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.